Δημόσια επίδειξη των νέων πυραύλων Spike NLOS του Αζερμπαϊτζάν

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

O πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ που είναι και ο ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, πραγματοποίησε πρόσφατα επίδειξη στην στρατιωτική βάση που κατασκευάστηκε το 2017 και στην οποία στεγάζονται μεταξύ άλλων οι φορείς των νέων ισραηλινής προέλευσης αντιαρματικών πυραύλων Spike NLOS.

H ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης επίσκεψης έγκειται στο ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων πυραύλων, όπως και άλλων συστημάτων ισραηλινής κατασκευής, δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Για κάποιον λόγο οι ένοπλες δυνάμεις ή κι ο ίδιος ο πρόεδρος Αλίγιεφ έκριναν ότι η απόκρυψη των προμηθειών αυτών δεν είναι πλέον απαραίτητη κι αποφασίστηκε η ανακοίνωσή τους στο κοινό.

Πριν λίγο καιρό το υπουργείο Άμυνας της χώρας είχε προχωρήσει στην παραγωγή ενός προπαγανδιστικού μουσικού βίντεο για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας όπου σε ορισμένες σκηνές έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένα τέτοια συστήματα, όπως οι πύραυλοι Spike στη ναυτική τους έκδοση (πύργος Typhoon) και το UAV-πυρομαχικό IAI Harop για αποστολές καταστολής αεράμυνας.

Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση αντιπαράθεσης με την γειτονική Αρμενία εξ αιτίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ που διεκδικούν αμφότερες οι χώρες.

Σημειώνεται ότι ο Αλίγιεφ θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρός πολιτικός, έχοντας εκλεγεί αισίως τέσσερεις συνεχόμενες φορές στην θέση του προέδρου της χώρας.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
neverwill
Member
neverwill

Μιλάμε γιά κιτς πρώτης κατηγορίας , έτοιμοι γιά Eurovision .