Οι «ρυτίδες» του βομβαρδιστικού B-52 δεν είναι κατασκευαστικό σφάλμα

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα η ιστοσελίδα «The Aviationist» εμφανίζει βομβαρδιστικό B-52 Stratofortress με κάτι που μοιάζει με «ρυτίδες» στην πλαϊνή εξωτερική επιφάνεια του αεροσκάφους.

Όπως επισημαίνει το «Popular Mechanics», το φαινόμενο δεν αποτελεί κάποιο συγκεκριμένο κατασκευαστικό σφάλμα. Αντίθετα, φανερώνει σημάδια από το «δέσιμο» του αλουμινένιου περιβλήματος. Το τελευταίο δεν πάντα ακίνητο και δεν πρέπει, και δεν σηματοδοτεί κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών ή του πληρώματος.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μια κοντινή λήψη του μπροστινού μέρους του αεροσκάφους, μεταξύ του πιλοτηρίου και της πτέρυγας. Οι «ρυτίδες» είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Οφείλονται στην προσπάθεια να μειωθεί το περισσότερο δυνατό το βάρος των αεροσκαφών και δημιουργούνται από την πίεση που προκαλεί ο αέρας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Απλά στο B-52 εντοπίζονται ευκολότερα, επειδή το ίδιο έχει μήκος 159ft και χοντροκομμένες εξωτερικές επιφάνειες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Οι “ρυτίδες” υπάρχουν από το 1952 που πρωτοπέταξε, το Aviationist τώρα τις πρόσεξε; Επικαλύψεις ατράκτου είναι, όχι πλακίδια μπάνιου …

Manolis
Member
Manolis

Δεν εγραψε κατι διαφορετικο ο Aviationist και μαλιστα τις αποσυνδεει ρητα απο την ηλικια κατασκευης του BUFF:
https://theaviationist.com/2019/11/20/lets-talk-about-the-b-52-strategic-bombers-characteristic-skin-wrinkles/