Διοικητής Μοίρας Β-52 απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του λόγω… φαλλικών συμβόλων

3
2306
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ξεκίνησε σαν αστείο, για να σπάει η ρουτίνα στις επιχειρησιακές μετασταθμεύσεις της Μοίρας, αλλά κόστισε στον Διοικητή του 69th Bomb Squadron την θέση του. Η αμερικανική Αεροπορία αφαίρεσε την διοίκηση από τον Αντισμήναρχο Πωλ Γκούσσεν επειδή έκρινε πως ο Μοίραρχος απέτυχε να διατηρήσει ένα «επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας» στην μονάδα του εξαιτίας των… φαλλόμορφων σχημάτων που βρίσκονταν στα πιο απίθανα σημεία.

Η επτάμηνη μεταστάθμευση του 69th BS έπεσε βαριά στο προσωπικό που για να ξεδώσει άρχισε να ζωγραφίζει φαλλικά σύμβολα παντού: σε οχήματα, στα κόκπιτ των Β-52, στις σκονισμένες εξωτερικές επιφάνειες της ατράκτου, στους κοιτώνες, στις τουαλέτες, ακόμη και στην άμμο… Μόνο που δεν σταμάτησαν εδώ.

Όταν ο Μοίραρχος προσπάθησε να βάλει φρένο στο καλλιτεχνικό… όργιο γράφοντας σε μια πινακίδα «σταματείστε να ζωγραφίζετε», το μήνυμα ερμηνεύθηκε ότι δεν περιλαμβάνει το εσωτερικό των αεροπλάνων. Έτσι, τα πληρώματα συνέχισαν την ζωγραφική. Εδώ όμως είναι που το παράκαναν.

Θεωρώντας ότι τα σκίτσα μέσα στα αεροσκάφη θα τα έβλεπαν μόνο αυτοί που θα πετούσαν, από τον Οκτώβριο του 2017 άρχισαν να ζωγραφίζουν φαλλούς χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ενός λογισμικού στα Β-52. Χάρη στην εφαρμογή Microsoft Paint, φαλλοί σε… διάφορα μοτίβα και χρώματα εμφανίζονταν στις οθόνες των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροπλάνου. Φυσικά τα κλασσικά σχέδια με μολύβι συνέχισαν να κοσμούν διάφορα σημεία των βομβαρδιστικών.

Το πράγμα μαθεύτηκε και ο Σμήναρχος Μπράντλυ Κόχραν, Διοικητής της 5ης Πτέρυγας Βομβαρδισμού στην βάση Minot και προϊστάμενος του Γκούσσεν, διέταξε σχετική έρευνα. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Μοίραρχος και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί μπορεί να μην σχεδίασαν ή να διέδωσαν τα φαλλικά σκίτσα, όμως ο Γκούσσεν δεν έπραξε αρκετά για να σταματήσει το φαινόμενο το οποίο κατεδείκνυε «φτωχή κουλτούρα και κλίμα».

Ο Μοίραρχος κατέθεσε πως γνώριζε ότι οι άνδρες του ζωγράφιζαν καρτούν ο ένας στον άλλον, ωστόσο δήλωσε ότι αγνοούσε την έκταση που είχε λάβει η εν λόγω πρακτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς από την Μοίρα ανέφερε αρνητικό κλίμα ή νοοτροπία ενόσω το 69th BS ήταν σε μεταστάθμευση ενώ ο Γκούσσεν επεσήμανε την σύμπνοια του προσωπικού και την προσήλωσή του στην αποστολή.

Ο Διοικητής της Global Strike Command Πτέραρχος Ρέϋ αποφάσισε την αφαίρεση της διοίκησης από τον Αντισμήναρχο Γκούσσεν και την προσωρινή ανάθεση άλλων καθηκόντων μέχρι την μετάθεσή του, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Μοίρα Βομβαρδισμού είχε διακριθεί για την δράση της το διάστημα που επιχειρούσε από την βάση Al Udeid του Κατάρ. Μάλιστα λόγω των επιτευγμάτων της, προσωπικό της Μοίρας, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή της, είχαν επιλεγεί να μιλήσουν με τον Πρόεδρο Τραμπ πέρυσι τα Χριστούγεννα από την βάση μεταστάθμευσής τους.

Έτσι είναι στον στρατό. Μια παρασπονδία αρκεί για να διαγραφεί μεμιάς ό,τι είχε προκαλέσει επαίνους και εύφημες μνείες από τα ανώτερα κλιμάκια.

Τα πληρώματα των Β-52 φροντίζουν να διευκρινίζουν με κάθε ευκαιρία ότι το τελευταίο γράμμα της ακροστιχίδας BUFF δεν είναι «Fellow» αλλά «Fucker». Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα φαλλικά σύμβολα που ζωγράφιζε το προσωπικό δεν ήταν και τόσο αταίριαστα με την ζημιά που μπορούν να κάνουν οι «Βομβαρδόσαυροι» της USAF. Για την πολιτικώς ορθή αμερικανική Αεροπορία όμως ορισμένες λέξεις και σκίτσα είναι ανάρμοστο να βγαίνουν παραέξω. Βομβαρδίζουν, ναι, αλλά πάντα με αξιοπρέπεια.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Manolis
Guest
manolis

Να ερθει εδω ο ανθρωπος, να τον κανουμε Υπουργο Αμυνας!!!
comment image

Spyros
Guest
Σπύρος

Δουλειά δεν είχε ο διάολος…

DangerJetExhaust
Guest
Νίκος Βασιλάκης

Άμα ζωγράφιζαν Pinup Girls να κρατάνε ή να ρίχνουν βόμβες, ίσως να την γλίτωναν!