Συντριβή 777 στο Ντουμπάι

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

emirates_b777 copy

(Photo:dotEmirates)

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα δεν ανέφερε κάποιο πρόβλημα στον Έλεγχο Εναερίου Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) και ο πύργος ελέγχου έδωσε άδεια για προσγείωση. Δυο λεπτά αργότερα το αεροσκάφος ζήτησε go around και του δόθηκαν οδηγίες για άνοδο στα 4.000 πόδια.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Νεώτερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό ανατρέπουν το αρχικό σκηνικό και αναφέρουν πλέον ότι το Boeing 777-300 της Emirates Airlines συνετρίβη τον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι στην διάρκεια απόπειρας ματαίωσης της προσγείωσης.

Το αεροπλάνο (A6-EMW) με 282 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα βρισκόταν στην τελική προσέγγιση στον διάδρομο 12L όταν στις 12:41 (τοπική ώρα) ο πιλότος του επιχείρησε να εκτελέσει go around για άγνωστους ακόμη λόγους, ανασύροντας τα σκέλη προσγείωσης και υλοποιώντας (κατά τα φαινόμενα) TOGA (Take-Off/Go-Around). To μεγάλο επιβατικό όμως δεν κέρδισε ύψος και χτύπησε στον διάδρομο με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να ξεσπάσει φωτιά. Παρόλα αυτά το σύνολο των επιβαινόντων βγήκε από το αεροσκάφος.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Gec_wtKAsG4]

Boeing 777 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση  στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα, προερχόμενο από την Ινδία, όταν στο αεροπλάνο εκδηλώθηκε φωτιά εν πτήση, πιθανότατα μετά από καταστροφική αστοχία του ενός κινητήρα. Οι 275 επιβαίνοντες εκκενώθηκαν έγκαιρα, αν και αναφέρονται αρκετοί τραυματισμοί.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •