15.4 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

H Βελγική Αεροπορική Συνιστώσα στον Άραξο

- Advertisement -

https://twitter.com/i/status/1203333726312247296

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tazos

38 ετών μαχητικά και βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, με Jhimics & Aim-9X, link 16, εγχρωμες οθώνες και μεγάλη γκάμα μεταφερόμενων όπλων. Μπορεί οι πιλότοι μας να διδάξουν μερικά πράγματα στους βέλγους για την εναέρια μάχη, αλλά οι βέλγοι πρέπει να διδάξουν εμάς πως αξιοποιείς στο έπακρο τον στόλο σου που χρυσοπληρώθηκε για να αγοραστεί και απο κακές επιλογές έχει απαξιωθεί (βλέπε F16-B30 και Μ2κ-Ε)

ikaros

Αυτό που λες μπορεί να ακούγεται σωστό-εντυπωσιακό αλλά αν δώσουμε ολόκληρη την εικόνα τελικά μπορεί και να μην είναι. Ναι οι Βέλγοι αναβαθμίζουν τα F-16 τους. Αλλά μήπως αυτό δεν είναι μια επιλογή για να μην προχωρήσουν σε αγορά νέων μαχητικών ? Ακόμα και πριν 1-2 χρόνια όταν ήταν να υπογράψουν για τα F-35 είχαν βγει υποστηρικτές της εκ νέου αναβάθμισης των F-16 και ότι μπορούν να υπηρετούν μέχρι το 2030!!!
Το Βέλγιο ήταν από τις πρώτες χώρες που πήραν F-16. 116 + 44 (συνολικά 160). Με το πρόγραμμα MLU αναβάθμισε σταδιακά 48+24+18 (σύνολο 90). Δηλ. απέσυρε πρόωρα 70 (από την αρχική αγορά των 116) μέσου όρου ηλικίας την 20ετία!!! Αν το έκανε αυτό η ΠΑ τι θα λέγαμε ? Και από εκεί και πέρα από τα 90 F-16 MLU, άρχισε τις περικοπές-πωλήσεις με αποτέλεσμα πλέον να διαθέτει 54 και η άλλοτε ισχυρή Βελγική αεροπορία να είναι κλάδος του στρατού και να αποκαλείται αεροπορική συνιστώσα.

Tazos

Οι Βέλγοι μείωσαν τις οροφές για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αντιμετωπίζουν απειλές, κάτι που δεν ισχύει για εμάς. Από εκεί και πέρα μια επένδυση σε οπλικά συστήματα αποδίδει όταν τα διατηρείς αξιόμαχα καθ’ολη την διάρκεια αξιοποίησης τους.
Όλοι οι υπόλοιποι χρήστες F16 φροντίζουν να επενδύουν στον στόλο τους αφού έχουν την τύχη να είναι ένα μαχητικό που δέχεται διαρκώς αναβαθμίσεις με λογικό κόστος. Η μόνη αεροπορία που δεν έχει διαθέσει σχεδόν ούτε 1 € σε παλαιά μαχητικά είμαστε εμείς. Ποιο το νόημα να δαπανάμε εκατομμύρια για να συντηρούμε 2-3 μοίρες με μαχητικά απαξιωμένα που δεν μπορούν να σταθούν στο πεδίο μάχης, όχι γιατί δεν επιδέχονται βελτίωσης αλλά γιατί επιλέγουμε μόνο καινούργια και παρατάμε τα παλαιά.
Έχουμε 7 μοίρες χωρίς link 16 και μόλις 1 με τέτοιο εξόπλισμό. Οι απέναντι άραγε δεν γνωρίζουν τι δυνατότητες παρεμβολών έχουν και πως σε μια μάχη υπάρχει περίπτωση τα δικά μας να πετάνε τυφλά ενώ τα δικά τους να έχουν πλήρη μη φωνητική καθοδήγηση;

Spyros

Είστε λίγο άδικος. Όντως απέσυραν (πούλησαν) πολλά μαχητικά τη δεκαετία του ’90, λόγω λήξης του ψυχρού πολέμου και κατακόρυφης πτώσης των αμυντικών δαπανών. Δεν έχουν Τούρκους δίπλα τους.
Προφανώς το παράκαναν με τις περικοπές και τώρα το πληρώνουν, αλλά η λογική τους ήταν αυτή που περιγράφει ο Tazos: αγοράζω ένα σύστημα, και μετά από μια αρχική περίοδο (τα πρώτα χρόνια, που είναι καινούργιο) αρχίζω να το αναβαθμίζω ΔΙΑΡΚΩΣ με νέα απάρτια συστημάτων, αισθητήρες και όπλα. Και έτσι έφτασαν στο σημείο τα όσα F-16 έχουν να κοντοζυγώνουν σε δυνατότητες τα δικά μας Advanced…
Παρεμπιπτόντως, μια δόση σαν πιθανός αγοραστής εκείνων των αρχικώς πωληθέντων F-16A/B αναφέρονταν και η Ελλάδα, αλλά δεν τα θέλαμε γιατί λέει τότε όλα μας τα F-16 είχαν κινητήρες F110… και αργότερα, όταν αυτοί και οι Ολλανδοί πωλούσαν αναβαθμισμένα ΑΜ/ΒΜ, πάλι δεν τα θέλαμε, κι ας είχαμε μόλις παραγγείλει τα 52+. Υπήρχαν ακόμα λεφτά τότε… και είχαμε αναβαθμίσει και τα F-4 εν τω μεταξύ οπότε ε, καλά είμαστε.

Tazos

Όντος τότε έπαιζε η αγορά F16A σε αντικατάσταση των F4, αλλά με τα κονδύλια που δόθηκαν για τον εκσυγχρονισμό οριακά αγοράζαμε μια μοίρα F16. Βέβαια αντιλαμβάνεστε πως θα ήταν ειρωνικό να αγοράζαμε F16 MLU αλλά να κρατούσαμε τα ικανότερα F16B30 με τα ίδια ηλεκτρονικά από όταν κατασκευάστηκαν. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία για την μη εφαρμογή ενός προγράμματος CUPID στα Β30 που είναι και πιστοποιημένο απο USAF και οικονομικό. Όταν ξυπνήσουμε και θελήσουμε να αναβαθμίσουμε τα Β30 θα πρέπει να φτιαχτεί ενα νέο πρόγραμμα αφού τα απάρτια του CUPID δεν θα παράγονται πλέον, με κόστος ακόμα μεγαλύτερο.

Spyros

Περί κόστους… δεν θυμάμαι τι ίσχυε στην προτεινόμενη πώληση των Βελγικών/Ολλανδικών Α/Β, αλλά τη περίοδο των προτάσεων/αντιπροτάσεων για την αναβάθμιση των F-4E (από Γερμανούς και Αμερικανούς) υπήρξε και μια προσφορά πώλησης Αμερικανικών F-16Α/Β, προς 3-4 εκατομμύρια $ έκαστο, συν άλλα 8-9 εκ. $ για δομική αποκατάσταση ΚΑΙ αναβάθμιση MLU. Σύνολο 12-13 εκ. $ ανά αεροσκάφος. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά νομίζω πως η αναβάθμιση των F-4 μας κόστισε αρκετά περισσότερο ανά α/φ.
Συμφωνώ πως θα ήταν παράλογο να έχουμε F-16 MLU από τη μια και ‘ανέγγιχτα’ Β30 από την άλλη. Αλλά εκείνη την εποχή η ΕΑΒ είχε πρόσφατη εμπειρία με το Falcon up των Block30, οπότε ίσως (;) διαπραγματευόμασταν κάποια εμπλοκή της στο πρόγραμμα MLU, το οποίο είναι αρκετά συναφές με τις βασικές προϋποθέσεις αναβάθμισης και των PXI (δομική αποκατάσταση, αλλαγή καλωδιώσεων κτλ). Θα ήταν λοιπόν λογικό/πιθανό (;) η αναβάθμιση των 30αριών να είχε περιληφθεί στο πρόγραμμα σαν αντισταθμιστικό, πρακτικά φέρνοντάς τα στο ίδιο επίπεδο με τα Block50. Τότε ήταν ακόμα ‘φρέσκια’ η πρόταση της LM για αναβάθμιση των 30αριών στο ίδιο επίπεδο με τα 50άρια (που απορρίψαμε λόγω κόστους), με την αγορά των τελευταίων, οπότε νομίζω το σενάριο είναι σχετικά ρεαλιστικό.
(το σκέλος της εδώ αναβάθμισης των Α/Β της USAF στην ΕΑΒ δεν είναι τόσο απλό, θα έπρεπε τα α/φ να έρθουν εδώ κατευθείαν από την AMARC, διασχίζοντας τον Ατλαντικό ατμοπλοϊκώς, και να βρεθούν τελικά στην ΕΑΒ, ενώ με αναβάθμιση στις ΗΠΑ απλώς θα πετούσαν για την Ελλάδα όταν ολοκληρώνονταν… αλλά κάτι παρόμοιο με το πρώτο σενάριο κάναμε κάποτε και με κάποια εκ των Α-7Ε)
Για όσους δεν το θυμούνται, η Lockheed κάποτε σκόπευε να σταματήσει την εξέλιξη του F-16 στο Block 40/42, και ανέπτυξε τελικά το 50/52 προσαρμόζοντας την αναβάθμιση MLU σε αεροσκάφη νέας παραγωγής. Που σημαίνει πως στο παραπάνω σενάριο αναβάθμισης, θα είχαμε αεροσκάφη Block 30/50/15MLU με πρακτικά κοινά ηλεκτρονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δυνατότητες και υποστήριξη. Ακόμα και το αναβαθμισμένο AN/APG-66(V)2/3 των παλαιών Α/Β (πλέον ΑΜ/ΒΜ) πρακτικά λίγο διαφέρει από το -68(V)7 των Block 50.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

27
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 4.49

Related News

Energean: εξαγορά του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του μεριδίου 50% που κατείχε η Total στη θαλάσσια περιοχή Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος που έχει παραχωρηθεί για έρευνες...

Ξεκίνησε η τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Την έναρξη τροφοδοσίας της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού και σε...

Ένταση προκαλούν οι Τούρκοι στα Ίμια

Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν, λόγω και της πλήρους απουσίας επίσημης ενημέρωσης, το τι πραγματικά συνέβη χθες το πρωι στην περιοχή των Ιμίων, όταν...