29 C
Athens
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ $474 εκατομμύρια στην BAE για υποστήριξη (και) των αμερικανικών M109

$474 εκατομμύρια στην BAE για υποστήριξη (και) των αμερικανικών M109

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η BAE Systems, ανέλαβε συμβόλαιο αξίας $ 474,084,062 για συντήρηση και υποστήριξη συστημάτων του Αμερικανικού Στρατού.

Μεγάλο μέρος του συμβολαίου αφορά υποστήριξη, συντήρηση και διαμόρφωση της οικογένειας πυροβόλων M109, για τα επόμενα 6 χρόνια.

Ο Αμερικανικός Στρατός άρχισε από πέρυσι να αντικαθιστά το M109A6 Paladin και τον μεταφορέα M992A2 Field Artillery Supply Vehicle, με το νεότερο M109A7 και τον μεταφορέα πυρομαχικών M992A3.

Η νέα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο πλαίσιο που βασίζεται στο Bradley, αναμένεται να προσφέρει καλύτερη επιβίωσιωμοτητα και ομοιοτυπία με ήδη υπάρχοντα συστήματα

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

21 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
gdmast

Τώρα αν πω ότι τα 420 M-109A1 /A2 /A3 /Α5 που έχουμε, πρέπει να αναβαθμιστούν σε Paladin M109A7, εμβέλειας 30 χλμ., θα ζητώ τον ουρανό με τα άστρα? (100 εκ το όλο κόστος).

Nikolaos

Είναι μόνο τόσα; Κελεπούρι φαίνεται … Αν είναι έτσι, χθες έπρεπε να έχει αποφασιστεί …

gdmast

Τόσα είναι, απλά προστίθενται στα όσα (πάρα πολλά), έχουν μείνει πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό και είμαι απαισιόδοξος, αν και η αναβάθμιση του πυροβολικού είναι υπεραπαραίτητη και πιο φθηνή από άλλες επιλογές άρνησης περιοχής (αν και πάντα λειτουργεί συνδυαστικά).

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Σε ότι τα Μ-109Α1 του Ε.Σ λέγεται ότι έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια.
Σε ότι αφορά τα 100 εκατ. για τόσα πυροβόλα, αποκλείεται να κοστίζει τόσο φτηνά ο εκσυγχρονισμός τους σε Α7.

Aias

Είσαι σίγουρος για το ποσό φίλε;
Λίγα φαίνονται.

gdmast

Τέτοιο ποσό είχα υπολογίσει τα δικά μας από συγκριτικά στοιχεία και τιμή μονάδας. Με δύο επιφυλάξεις, η μια είναι το αν αυτό αφορά αναβάθμιση από Α5 σε Α7 (τα δικά μας δεν είναι όλα Α5) και δεύτερον δεν έχω διευκρινίσει αν αυτό αφορά την αναβάθμιση του Αμερικανικού στρατού (και μόνο), οπότε είναι πιθανό εμάς να μας δώσουν μεγαλύτερη τιμή (αν και εμείς έχουμε αρκετά τέτοια και θα πάρουμε καλή τιμή οπωσδήποτε). Επίσης διευκρινίζω ότι τον υπολογισμό τον είχα κάνει πέρυσι την άνοιξη. Βέβαια πρόσφατα διάβασα και μια αναβάθμιση της Leonardo (με αλλαγή και κάννης κ.λπ.), αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί κάπου… Read more »

Aias

Νομίζω αυτή η τοποθέτηση σου είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατή αλλά και συμφέρουσα η αναβάθμιση σε α5 του συνόλου. Θεωρώ πως το μίνιμουμ επίπεδο πυροβόλου που θα έπρεπε να έχουμε είναι το α5. Μπορεί η προ ετών κίνηση απόκτησης των γερμανικών πυροβόλων να ήταν ευεργετική αλλά στην ουσία ήταν το ελάχιστο σε μία κατάσταση τραγική που ήταν το πυροβολικό. Τώρα απλά είναι κακή ,όσο και αν θυμώνει το σχόλιο αυτό. Το πυροβολικό θα κερδίσει την μάχη στο έδαφος. Στην ειρήνη είναι η μέγιστη αποτροπή. Πιστεύω πως ,όπως όλοι, πρέπει να γίνει σκούπα σε μεταχειρισμένα πυροβόλα αλλά… Read more »

gdmast

Δεν διαφωνώ επί της ουσίας. Και εγώ βλέπω την (περιέργως παραμελημένη) αξία του πυροβολικού. Για τα PzH, η άποψή μου είναι ότι, η απόκτηση των 81 μεταχειρισμένων (κατ’ ουσία αμεταχείριστων) υπερσύγχρονων PzH-2000 από τη Γερμανία και την Ολλανδία που προσφέρονται στην εξαιρετική τιμή των 280 εκ., αξίζει τον κόπο (λόγω και των ευκολιών πληρωμής), διότι μια τέτοια κίνηση θα έφερνε στο ελληνικό οπλοστάσιο 81 νέα υπερσύγχρονα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα οποία, μαζί με τα υπάρχοντα 24, θα εξόπλιζαν έξι Μοίρες των 17-18 πυροβόλων, οι οποίες με τη σειρά τους θα αναβάθμιζαν σε μεγάλο βαθμό την ισχύ και το βεληνεκές πυρός του… Read more »

Nikolaos

Είναι πειστικά όσα λέτε για το ρόλο του π/β, και την υστέρησή μας στον τομέα αυτό. Τα ΡΖΗ 2000 είναι σε άλλη κλάση τελείως, πολύ ανώτερα και του Α7. Αφού το Α7 έχει νέο σκάφος, από Μ2/Μ3/Μ270, αναβάθμιση των Α1Β/Α2/Α5 μπορεί να γίνει το πολύ σε Α6 Παλαδίν. Είναι μεγάλη αναβάθιση, με ψηφιακό ΣΕΠ κλπ, και σίγουρα όχι φθηνή. Αλλά το βεληνεκές και η ταχυβολία (όπως και το περιθώριο κίνησης του πυροβόλου σε ανύψωση και αζιμούθιο) μένει και πάλι πολύ πίσω του ΡΖΗ 2000 (και του Κ9/Φιρτίνα), αλλά μπορεί να κάνει shoot & scoot. Μπορεί βέβαια να γίνει αλλαγή κάννης… Read more »

Aias

Δεν γνώριζα για προσφορά Ρ2000 από Γερμανία και Ολλανδία στην τιμή αλλά και στον αριθμό που λέτε.
Νόμιζα πως η Ολλανδία έχει γύρω στα 16 και η Γερμανία γύρω στα 36 πια σε αποθήκευση (άρα και πιθανόν για πώληση).
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ,τότε δεν θα είναι έγκλημα (ακόμα ένα) η μη απόκτηση τους.
Για πολλούς λόγους ΑΛΛΑ κυρίως γιατί με 300 εκατομμύρια δεν θα αγοράσουμε πυροβόλα αλλά ΕΙΡΗΝΗ και θα γλυτώσουμε δισεκατομμύρια από μία σύρραξη.(και ζωές πρωτίστως).

ACHERON

Nικόλαε,δέν ισχύει για το Μ-109 ότι «(όπως και το περιθώριο κίνησης του πυροβόλου σε ανύψωση και αζιμούθιο) μένει και πάλι πολύ πίσω του ΡΖΗ 2000»
Εν προκειμένω,to M-109 υπερέχει ελαφρώς του PzH-2000,με μέγιστη ανύψωση 75°,έναντι 65°.

Nikolaos

Ευχαριστώ για τη διόρθωση, Αχέροντα. Αλλά αν γυρίσει σε ορθή γωνία προς το διαμήκη άξονα του οχήματος και βάλει, θα ανατραπεί. Έχει ένα περιορισμένο τόξο κίνησης σε αζιμούθιο, και υπό περιστάσεις απαιτείται μετακίνηση όλου του οχήματος για να βληθούν οι στόχοι. Λεπτομέρειες θα γνωρίζεις καλύτερα. Το βασικό θέμα είναι ότι με τα κλασικά Μ107 ΗΕ το βεληνεκές φθάνει τα συν πλην 17 χλμ., για το Πάντσερ είναι 40 χλμ. Και, διορθώνω, η ελβετική κάννη ήταν 47 διαμετρημάτων, όπως και η ολλανδική στην αναβάθμιση των ΗΑΕ.

ACHERON

Όντως το Μ-109 δέν έχει την ευστάθεια του PzH-2000 (ή αντίστοιχων) σε αζιμούθιο,αλλά υπεισέρχεται και ο παράγων «κλίση». Η ανατροπή σε βολή με ορθή γωνία αφορά βολή με χαμηλή κλίση πυροβόλου,και μεγάλο γέμισμα,π.χ έβδομο-όγδοο. Σπανίως όμως γίνεται άμεση βολή και κατά κανόνα οι βολές γίνονται με κλίσεις άνω των 30-35°,ή ακόμα μεγαλύτερες,προκειμένου να υπερβληθούν φυσικά εμπόδια. Εννοείται ότι όσο αυξάνεται η κλίση,μειώνεται η μόχλευση που δέχεται το πήγμα,και ο κίνδυνος ανατροπής. Το βεληνεκές με Μ-107 είναι 18.100 μέτρα με όγδοο γέμισμα για το Μ-109 Α1/Α2 με σωλήνα Μ-185,ενώ για τα τελευταία 12 -Α2 και τα 12 -Α5 που φέρουν σωλήνα… Read more »

Nikolaos

Τώρα που αίρεται το εμπάργκο, μήπως 3 μοίρες Μ109Α7 (με 3 πυροβολαρχίες των 6 σωλήνων εκάστη) θα ήταν καλή λύση για την Κύπρο, που υστερεί χαρακτηριστικά σε π/β; Από μία για κάθε μ/κ ΤΞ ΠΖ με μία ΕΜΑ Τ-80 και δύο ΤΠΖ (με ΒΜΡ-3 και άλλα μέσα) ως πυροβολικό άμεσης υποστήριξης των σχηματισμών ελιγμού, και μία ως “πυροσβεστική” του μετώπου, σε ρόλο γενικής υποστήριξης. Τα γαλλικά μέσα θα πρέπει να διατηρηθούν ως π/β άμεσης υποστήριξης των σχηματισμών με επίκεντρο τις ΕΜΑ των ΑΜΧ-30Β2 … Πρέπει να γίνει μια κίνηση προς τις ΗΠΑ, αφενός για να δηλώσει η Κυπριακή Δημοκρατία ότι… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Προσωπικά πιστεύω ότι το κυπριακό πυροβολικό έχει ενισχυθεί με νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα και όχι μόνο…..

Nikolaos

Πέραν των Σουζάνα και Grad; Αποκτήσεις της ΕΦ, ή υλικά του ΕΣ που προωθήθηκαν στην ΕΛΔΥΚ;

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Aγορές της Ε.Φ.

Nikolaos

Μπορείτε να μας πείτε κάτι παραπάνω, αν δεν δεσμεύεστε υπηρεσιακώς;

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Kάποια στιγμή θα δείξουν οι κύπριοι τι αγόρασαν.

Pit

Nikolaos Nikolaos: Ναι, νέα αγορά, αλλά με μειωμένες ικανότητες από ότι ακούγεται λόγω κόστους. Θα δούμε τους επόμενους μήνες αν παρουσιαστούν. Γενικά το budget της ΕΦ τα τελευταία χρόνια δεν αρκεί καν για τις επείγουσες συντηρήσεις. Περισσότερα για την όλη κατάσταση δε λέει να πούμε.

evaggelos

να ρωτησω τα auf 2 της γαλλιας που μαλλον αποσυρωνται δεν κανουν καθως κ τα erbc 90?

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κρίση της Τουρκικής λίρας είναι άμεσο επακόλουθο των ερευνών στην Μεσόγειο

Η Handelsblatt δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με την κρίση της Τουρκικής λίρας. Πρόκειται για την πιο έγκριτη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας και...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Καλησπέρα στους θαλασσομάχους της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ

25
Οι σκέψεις και προσευχές όλων των Ελλήνων μαζί σας!
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 4.49
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361

Αγορά 2.29
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 November #330

Αγορά

Related News

Μακρόν: Η Γαλλία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο – Το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό

Την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει...

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο

ΑΠΕ-ΜΠΕΣυνεχίζοντας τις επαφές του με ξένους ηγέτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και...

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για τις εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο

Με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και την...

«Γεμάτη ανησυχία» παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η γερμανική κυβέρνηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Γεμάτη ανησυχία» παρακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για...

Στο Ισραήλ αύριο ο Ν. Δένδιας: Συναντήσεις με Νετανιάχου και Ασκενάζι

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου, στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου...
- Advertisement -