Ολοκληρώνονται οι παραδόσεις των Eurofighter Typhoon στη RAF

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η BAE Systems είναι έτοιμη να παραδώσει στη Βασιλική Αεροπορία (RAF) το τελευταίο μαχητικό Eurofighter Typhoon και στρέφει το βλέμμα της στην περαιτέρω εξαγωγική προώθηση του αεροσκάφους, ώστε να παραταθεί η παραγωγή του μετά το 2024.

Σύμφωνα με το «FlightGlobal», το τελευταίο βρετανικό Eurofighter Typhoon έκανε τη δεύτερη πτήση του στις 5 Αυγούστου και τώρα λαμβάνει τις τελευταίες προσθήκες εξοπλισμού πριν καταλήξει στη RAF. Η Βρετανία εμφανίζεται να διατηρεί ενεργά 116 Typhoon, το παλαιότερο από τα οποία έχει ηλικία 14 έτη. Με βάση τον ισχύοντα σχεδιασμό, ο τύπος θα μείνει σε ενεργή χρήση μέχρι το 2040, επιχειρώντας πλάι στο F-35B.

Αυτή την περίοδο η BAE Systems παράγει τμήματα για την παραγγελία του Κουβέιτ (28 μαχητικά) και θα ακολουθήσει η κατασκευή μερών των αεροσκαφών που προορίζονται για το Κατάρ (24 μαχητικά). Οι δύο χώρες θα εγκαταστήσουν στα Eurofighter Typhoon το νέο ραντάρ AESA και τα μαχητικά του Κατάρ θα πιστοποιηθούν το αμερικανικό ατρακτίδιο στόχευσης Sniper. Οι παραδόσεις στο Κατάρ θα γίνουν το χρονικό διάστημα 2022-2024.

Τέλος, επιδιώκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση ακόμη 48 Eurofighter Typhoon στη Σ. Αραβία.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Πιο σοβαρά από όλους τους χρήστες το είδαν οι Βρετανοί!