Στην BAE το συμβόλαιο για χιλιάδες κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS του US Navy

0
Ελικόπτερο MH-60S εκτοξεύει ρουκέτα Hydra με το σύνολο APKWS ΙΙ σε πεδίο βολής ανοιχτά της Βιρτζίνια (φωτογραφία: US NAVY)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αφού κέρδισε τον διαγωνισμό του Υπουργείου Αμύνης τον περασμένο Σεπτέμβριο, η BAE ανακοίνωσε χθες πως υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 2,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ για την παραγωγή “αδιευκρίνιστης ποσότητας σε αδιευκρίνιστο χρόνο παράδοσης” για χιλιάδες κατευθυνόμενες με λέηζερ ρουκέτες APKWS.

Ελικόπτερο MH-60S εκτοξεύει ρουκέτα Hydra με το σύνολο APKWS ΙΙ σε πεδίο βολής ανοιχτά της Βιρτζίνια (φωτογραφία: US NAVY)

Το σύνολο APKWS (“οπλικό σύστημα προηγμένης ακριβείας και καταστροφής”) είναι στην ουσία ένα σύστημα που εφαρμοζόμενο στον κορμό της μη-κατευθυνόμενης ρουκέτας Hydra 70 των 2,75 ιντσών την μετατρέπει σε έξυπνο όπλο.

Υψηλό στέλεχος της BAE δήλωσε πως οι κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS επιτρέπουν στις ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το σωστό ποσοστό ισχύος πυρός στον αντίστοιχο στόχο αποφεύγοντας μεγάλες παράπλευρες καταστροφές κι ανθρώπινες απώλειες. Οι ρουκέτες APKWS γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των μη κατεθυνομένων ρουκετών που δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια και των ισχυρότερων πυραύλων που κοστίζουν πολύ. Για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, η BAE επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο Νιου Χάμσαϊρ και στο Ώστιν του Τέξας.

Οι νέες ρουκέτες APKWS θα χρησιμοποιηθούν από τα ναυτικά ελικόπτερα MH-60S και MH-60R και έχουν μεγάλη ζήτηση αφού επιτυγχάνουν ποσοστά επιτυχίας προσβολής 93%.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •