Η Ρωσία εγκατέστησε επάκτια πυραυλικά συστήματα BAL «κάτω από τη μύτη» της Νορβηγίας

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μία ταξιαρχία πυροβολικού ενταγμένη οργανικά στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Ναυτικού, εξοπλισμένη με πυραυλικά συστήματα εναντίον πλοίων BAL προχώρησε στην επιχειρησιακή τους ανάπτυξη στη χερσόνησο Sredniy στην ακτή της θάλασσας του Μπάρεντς.

Οι ναυτικοί πυραύλοι έκαναν μια πορεία από ένα μόνιμο σημείο εξάπλωσης στην περιοχή θέσης. Περίπου 60 στρατιωτικοί και 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού συμμετείχαν στην πορεία.

Στη νέα τους επιχειρησιακή τοποθεσία, το προσωπικό των εν λόγω πυροβολαρχιών – περί τα 60 άτομα – προβλέπεται να προχωρήσει στις κατάλληλες προετοιμασίες για να καταστήσει τα εν λόγω συστήματα ετοιμοπόλεμα εναντίον στόχων επιφάνειας.

Για τον σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί η διεξαγωγή άσκησης εναντίον εικονικού σχηματισμού εχθρικών πλοίων με όλες τις επιχειρησιακές διαδικασίες εκτόξευσης των πυραύλων από τους εκτοξευτές τους.

Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία που εγκαθίστανται οι πύραυλοι αυτοί απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νορβηγία, αλλά την ίδια στιγμή οι πύραυλοι έχουν μία εμβέλεια 150 χιλιομέτρων.

Με λίγα λόγια μπορούν θεωρητικά να πλήξουν ή έστω να απειλήσουν στόχους εντός των χωρικών υδάτων της Νορβηγίας. Επιπλέον μόνο και μόνο με την παρουσία τους μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο «απαγόρευσης πρόσβασης» για την αποτροπή προσέγγισης εχθρικών πλοίων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
epampapas
Member
epampapas

Με αλλα λογια μια χωρα δεν εχει το δικαιωμα να μετακινει οπλικα συστηματα εντος της επικρατειας της. πως οχι; αυτο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα στην αμυνα συμφωνα με το διεθνες δικαιο
α ξεχασα αν η χωρα ξεκιναει απο Ρω εξαιρειται… κατι προκλητικοι να σου τυχουν…

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Μάλλον αν η χώρα ξεκινάει από Ρω εξαιρούνται οι γείτονές της, γιατί δεν υπάρχει ρωσικός γείτονας που να μην έχει φάει κράξιμο λόγω όπλων που φιλοξενεί ή μετακινεί κοντά στα σύνορα. Εδώ κάποιοι προσφέρουν ως λόγο της εισβολής στην Ουκρανία ρωσικές ανησυχίες περί ζωτικού χώρου…

George_K
Member
Famed Member
George_K

Και γιατί να είναι θέμα η τοποθέτηση αυτών των πυροβολαρχιών 70 χλμ απο τα σύνορα της Νορβηγίας? Σε λίγο που θα πετάνε τα νορβηγικά F-35 δεν θα είναι θέμα για τους Ρώσους?

Πάντως, δοθείσης της ευκαιρίας, εκτός από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τους Άγγλους, και τους αγαπημένους γείτονες, όλοι οι υπόλοιποι εταίροι αγοράζουν το Lightning II για αμυντικούς σκοπούς.

Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Δλδ οι Τούρκοι έχουν απόλυτο δίκιο όταν φωνάζουν για τις δυνάμεις που έχουμε στα νησιά;

seb
Member
Active Member
seb

Αν είχαμε επιθετικές βλέψεις εκτιμώ πως ναι, αλλά εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.