Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά αεροσκάφη F-16

17
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2020 ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 13:59 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΟΙ ΣΤΑ 24.000 ΠΟΔΙΑ, ΣΤΙΣ 14:04 ΚΑΙ 14:07 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 17.000-18.000 ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 15.000 ΠΟΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΣΤΙΣ 14:10 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΠΑΤΜΟΥ ΣΤΑ 25.000 ΠΟΔΙΑ, ΣΤΙΣ 14:11 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 26.000 ΠΟΔΙΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 14:12 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΟΙ ΣΤΑ 25.000 ΠΟΔΙΑ. ΣΤΙΣ 14:15 ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 24.000 ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14:19 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ 6.000 ΠΟΔΙΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΙΣ 14:35 ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΑ 25.000 ΠΟΔΙΑ, ΣΤΙΣ 14:36 ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ Ν. ΧΙΟΥ ΣΤΑ 25.000 ΠΟΔΙΑ, ΣΤΙΣ 14:37 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ 25.000 ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙ Σ14:43 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΑ 29.000 ΠΟΔΙΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 15:06 ΕΩΣ ΤΙΣ 15:14, ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ Α/Φ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ 30.000 ΕΩΣ ΤΑ 19.000 ΠΟΔΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ 15:18 ΕΩΣ 15:20, ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑ 5.000 ΜΕ 7.000 ΠΟΔΙΑ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

17
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
4 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
nigozsVassilis13npoYiorgosspace_invaders Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nick
Member
Famed Member
Nick

ΥΠΕΞ – η Τουρκία είναι μη συννενοήσιμη arrow

Ας τα δώσουμε στους απέναντι να τελειώνουμε. Η ξεφτίλα μας όσο πάει μεγαλώνει mad

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Θα μπορούσατε σαν πτήση να σχολιάσετε το χρονικό όριο της παραβίασης που αν δεν κάνω λάθος ήταν περίπου μια ολόκληρη ώρα ; Υπάρχει ξανά τέτοιο προηγούμενο ; Πιστεύετε ότι υπάρχει καμία λογική σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ή επικοινωνίες-παραινέσεις της γείτονας ;

p270
Member
Noble Member
p270

όση ώρα και να ειναι δεν υπάρχει κατι να κάνουμε
μην ακούσω για δυναμική απαντηση δείτε το άρθρο για τα υποβρύχια και θα καταλάβετε πολλά

Diogenis
Member
Trusted Member
Diogenis

Αυτα που λεει ποσο κοντα ειναι στην παραγματικοτητα ; Γράφει ο Στέλιος Φενέκος Υποναύαρχος ε.α Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών. Τον τελευταίο καιρό ακούγονται έντονα φωνές για να ρίχνουμε τα Τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, και τα οποία κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η θέση αυτή, έτσι όπως εκφράζεται γενικευμένα, είναι προβληματική, γιατί η γεωγραφία και οι επιχειρησιακές δυσκολίες (για να μην υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας), επηρεάζουν εν πολλοίς (και πρέπει να επηρεάζουν) την πολιτική απόφαση (γιατί είναι πολιτική απόφαση εφόσον δεν υπάρχει άμεσος και καταφανής κίνδυνος προσβολής ελληνικών στόχων στον αέρα, στην θάλασσα, ή… Read more »

Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

Digenis Αγαπητέ Διγενή, Αν και συμφωνώ στα ποιο πολλά πού έγραψες θα κάνω ορισμένες παρατηρήσεις. 1. Σημασία δεν έχει που θα πέσει το α/φ αλλά που ήταν την στιγμή κατάρριψης. Εάν είναι μέσα στον Ελληνικό ΕΧ δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα καταγράφονται στα συστήματα ραντάρ, στα συστήματα Α/Α στα αεροσκάφη. 2. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η Ελληνική Αεροπορία, Ο Σ. Ξ (Αεράμυνα) και το Π. Ν μετά από 45+ χρόνια παραβιασεων και παραβιασεων δεν έχουν αναλύσει όλα τα πιθανά σενάρια παραβίασης κάτω στο δευτερόλεπτο και δεν έχουν στηθεί σενάρια για κατάρριψη, και διάσωση τυχόν επιζώντων. Εάν η Σερβική Αεράμυνα… Read more »

dimitrisx
Member
Noble Member
dimitrisx

Να ήταν μόνο οι υπερπτήσεις. Αληθεύει πως στις Φέρες οι Τούρκοι κατέλαβαν Ελληνικό έδαφος; Με το καλό και υπέρπτηση και πάνω από την Εύβοια.

Punker
Member
Noble Member
Punker

Τα ΜΟΕ έπιασαν τόπο… Πρέπει να τους έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη πλέον για να τους αφήνουμε να κάνουν παραβιάσεις για μια ολόκληρη ώρα.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

η λύση είναι μία….στρατηγική ψυχραιμία…..

x-m
Member
Famed Member
x-m

ΕΠΙΣΗΜΩΣ, επι 8 λεπτά τριγυρνούσαν πάνω απο την Λέσβο. Για την ακρίβεια , μάλλον τους κυνηγούσαν για να πάνε απο τα 30 στα 19 , αλλά η ουσία παραμένει.

Ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ά !!!

Μπορούμε όμως και χειρότερα. Ίσως κυνηγητό……. 20 λεπτών πάνω απο νησί.

mad mad

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Μας δοκιμάζουν, και παρακαλάνε να κοπανήσουμε έναν. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σαν θύματα . Όταν θα έρθει η ώρα θα μετρηθούμε, χρειάζεται προετοιμασία.

x-m
Member
Famed Member
x-m

” Όταν” θα έρθει εκείνη η ώρα, όλα θα έχουν ήδη τελειώσει προ πολλού.

Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

Αγαπητή Πτήση, Πριν λίγες εβδομάδες είχατε ένα άρθρο εάν πρέπει η όχι να καταρριφθεί Τουρκικό αεροσκάφος το οποίο παραβιάζει τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο. Αν και δεν έκανα σχόλιο, η απάντηση είναι Εξαρτάται. Καταρχάς, δεν φταίνε οι Τούρκοι που αλωνίζουν το Αιγαίο,αυτοί εφαρμόζουν την δική τούς στρατηγική. Φταίνε οι Ελληνικές κυβερνήσεις που από το ’74 και μετά ανέχονται αυτή την Κατάσταση αντί να τους κόψουν το βήχα. Όλα αυτά για πόλεμο, θερμό επεισόδιο είναι απλά ο φερετζές της ανικανότητας της πολιτικής ελίτ και τις Ελληνικής κοινωνίας που τους εκλέγει να καταλάβουν ότι ο κατευνασμός δεν δουλεύει με την Τουρκία και με… Read more »

SAAB
Member
Noble Member
SAAB

Η Τουρκία χρηματίζει αυτούς που η γνώμη τους “περνάει” σ’ εμάς και παίζει εκ του ασφαλούς.

https://infognomonpolitics.gr/2020/05/giati-i-elliniki-kyvernisi-den-prochori-stin-anakiryxi-aoz-ta-tourkika-bachsisia-dorodokies/

Σε τέτοια θέματα δεν δίνεται δημοσιότητα. Εάν πάλι κάποιο θέμα ξεφύγει, η ανάλυση φτάνει μόνον μέχρι του πόσο κακοί είναι οι Τούρκοι και την επόμενη το ξεχνάμε.

Το πόσο κορόιδα είμαστε που υπακούμε αυτούς που τα παίρνουν δεν θα ακουστεί ποτέ…

Παίρνει και άλλο σχολιασμό αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

space_invaders
Member
Active Member
space_invaders

Το 1938 οι Νταλαντιέ και Τσάμπερλαιν πίστευαν πως κάνοντας τα χατίρια στο θηρίο και μη αντιδρώντας θα απομάκρυναν τον πόλεμο από την αυλή τους. Την συνέχεια την έχουμε διαβάσει όλοι στα βιβλία της ιστορίας…

npo
Member
Famed Member
npo

Όντως, ο Τσάμπερλεν όμως παράλληλα προετοιμαζόταν. Και προ Τσάμπερλεν. Η Αγγλία προετοιμαζόταν απ το 1935. Γι αυτό και στην μάχη της Αγγλίας οι Εγγλέζοι είχαν Spitfire, Hurricane, ραντάρια, καταφύγια, επαγγελματικό στρατό, ARP, κλπ.

Εμείς δεν προετοιμαζόμαστε, δεν πιστεύουμε στον πόλεμο, ο στρατός είναι για καριέρες, παρελάσεις, φωτό κι αγήματα, οι εξοπλισμοί είναι “αμυντική διπλωματία” κ’ μίζες, τα βύσματα ζουν κ’ βασιλεύουν, τα υποβρύχια είναι 10 χρόνια χωρίς σύγχρονες τορπίλες κι αντίμετρα, δεν είναι καν πλήρως επιχειρησιακά κλπ κλπ

Vassilis13
Member
Noble Member
Vassilis13

Καιρός μάλλον να τα ρίξουμε κα να επιτεθούμε…ειτε στη στεριά ειτε στη θάλασσα αφου παραβιάζουν

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Συνεχίστε τα ΜΟΕ μην ξανακάνετε ασκήσεις, ακούστε τον φίλο Ακαρ, που θέλει το καλό μας και συνεχίστε να καθυστερείτε γενικώς με τα εξοπλιστικά.
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !!!