Πράσινη φλόγα! Πρώτη δοκιμή του κινητήρα που θα πάει στη Σελήνη την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος

1
1648
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Blue Origin, εταιρεία του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος πραγματοποίηση την πρώτη -στατική- δοκιμή του νέου της κινητήρα BE-7. Ο κινητήρας αυτός προορίζεται να ολοκληρωθεί στο όχημα (lander) της εταιρίας με την ονομασία το Blue Moon που σύμφωνα με τις φιλοδοξίες της εταιρείας θα την πάει στην Σελήνη.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Marshall Space Flight Center της NASA. Διήρκησε 35 δευτερόλεπτα και στην αρχή του βίντεο εμφανίζεται μία πράσινη φλόγα μέχρι που αυτή τελικά έγινε διάφανη. Ο ανορθόδοξος αυτός χρωματισμός οφείλεται στο υγρό που χρησιμοποιεί ο κινητήρας BE-7 για να γίνει η ανάφλεξη του κινητήρα.

Μόλις το υγρό καεί, η φλόγα γίνεται άχρωμη μιας και το καύσιμο του κινητήρα είναι υγρό οξυγόνο και υδρογόνο. Καθώς και τα δυο αυτά στοιχεία αποτελούν υποπροϊόντα του νερού, θεωρείται ότι οι μελλοντικές αποστολές της Σελήνης θα μπορούν να χρησιμοποιούν «ντόπιο» νερό από γεωτρήσεις για την εξαγωγή καυσίμου απ’ ευθείας στο ίδιο σημείο της εκτόξευσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καλά εντάξει! Να στέλνουμε σεληνάκατους εν έτη 2020! Με κινητήρες υγρό οξυγόνο και υδρογόνο! Να χρησιμοποιούμε κινητήρες υγρών καυσίμων και όχι αυλωθητές για να σηκωθούμε από την γη κλπ. Η λύση είναι το CO2 από την Αφροδίτη και το μεθάνιο του Δια στέλνοντας διαστημόπλοια για να τα συλλέξουν με ειδικούς κινητήρες και να τα φορτώσουν σε άλλα διαστημόπλοια για να πας στον Άρη και να μείνεις εκεί. Μέγιστη υπολογιζόμενη ταχύτητα τα 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα για το ειδικό διαστημόπλοιο με 8 κινητήρες τα απλά έχουν δυο κινητήρες. Δυστυχώς η ώση είναι χαμηλή αλλά οι κινητήρες δεν είναι ένας τύπος… Read more »