Γιατί η Αιθιοπία απευθύνθηκε στη Γαλλία για τη διερεύνηση της συντριβής του Boeing 737 MAX;

7
2646
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 35
  •  
  •  

Η Γαλλία δεν είναι σίγουρα μια χώρα που βιώνει πολλά αεροπορικά ατυχήματα, αλλά η σχετική υπηρεσία διερεύνησης, γνωστή ως BEA, είναι παγκοσμίως γνωστη για τις ικανότητές της.

H υπηρεσία Le Bureau d’Enquêtes et d’Analyses (BEA), ανέλαβε την διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος του Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη πριν λίγες ημέρες σκοτώνοντας 157 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της BEA, Sebastien Barthe, η Αιθιοπία ήθελε εξαρχής να αναθέσει της διερεύνηση σε ευρωπαϊκή υπηρεσία. Αρχικά απευθύνθηκαν στη Γερμανία, η οποία δήλωσε πως δεν έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να την αναλάβει. Κατόπιν απευθύνθηκαν στην BEA, η οποία και δέχτηκε να κάνει τη διερεύνηση.

Ήδη οι δυο καταγραφείς πτήσεως του 737 MAX, έχουν μεταφερθεί στη Γαλλία προκειμένου να εξεταστούν από την BEA.

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 35
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Caspian
Guest
Caspian

“Γιατί η Αιθιοπία απευθύνθηκε στη Γαλλία για τη διερεύνηση της συντριβής του Boeing 737 MAX;”

Απάντηση αρθρου:
“Γιατί στη Γαλλια μπορουν” .
Τα άρθρα της “Πτήσης” ρεπουν ολοένα και περισσότερο σε κάτι που ομοιάζει με clickbait.

Jolly Roger
Guest
Jolly Roger

@ Caspian,

Ε, όχι δα! Για να θεωρείται σωστό clickbait πρέπει απαραιτήτως να αρχίζει με «ΣΟΚ – φονικός χιονιάς στην Αιθιοπία, στέλνουν το αεροπλάνο στον Μακρόν»

papagalos
Guest
papagalos

Όχι ακριβώς. Το ερώτημα είναι γιατί στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ όπως λογικά θα γινόταν, εφ’ όσον η κατασκευάστρια εταιρία είναι Αμερικανική και όπου η FAA σαφώς θα είχε τα μέσα να φέρει σε πέρας μια τέτοια έρευνα. Αν ο τίτλος του άρθρου ήταν ” γιατί όχι στην Γερμανία”, ίσως και να συμφωνούσα

George_M
Guest
George M

Η FAA ούτε εχει μέσα ούτε μπορεί να κάνει διερεύνηση ατυχημάτων. Την μπερδεύετε μαλλον με το NTSB.

papagalos
Guest
papagalos

ακριβώς και σας ευχαριστώ

Onair
Guest
Onair

Γιατί το αμερικανικό συμφέρον είναι να μην προβληματικό το αμερικανικό αεροσκάφος.
Το ότι η κατασκεύαστρια η θεμέλιος λίθος του πολιτικό Στρατιωτικού συμπλέγματος είναι επιπλέον λόγου.

K K
Guest
K K

Νομίζω ότι το άρθρο είναι λίγο παραπλανητικό…. Βάση ICAO την διερεύνηση την κάνει η χώρα που έγινε το ατύχημα και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν η κατασκευάστρια εταιρεία, η εταιρεία που φτιάχνει τους κινητήρες του αφους η χώρα (NTSB) που κατασκευάζει το αφους κτλ. Αν για κάποιους λόγους η Αιθιοπία δεν μπορεί να κάνει την διερεύνηση (έλλειψη πόρων, υποδομών, σχετικής τεχνολογίας κτλ κτλ) μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησαν από την BEA να κάνει την ανάγνωση των FDR/CVR. Εκτός από την BEA και η Αγγλική ΑΑΙΒ έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και η Αμερικανική NTSB. Πάντως μην νομίζετε ότι… Read more »