11.4 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Bear Alert! Αμερικανικά F-22 αναχαιτίζουν «Αρκούδες» στην Αλάσκα

- Advertisement -


H Αλάσκα έχει πολλές αρκούδες αλλά αυτές ήλθαν από την Ρωσία: μαχητικά F-22A Raptor πραγματοποίησαν ταχεία απογείωση (scramble) για την αναχαίτιση δύο ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλης ακτίνας Tu-95MS Bear-H τα οποία εντοπίσθηκαν να πετούν ανοικτά της Αλάσκας, εντός της Ζώνης Αναγνώρισης/Αεράμυνας ΑDIZ νότια των Αλεούτιων Νήσων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟRAD (North American Aerospace Defense Command) τα ρωσικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν από το ζεύγος των Raptors που τα συνόδεψαν προς την… έξοδο. Αν και δεν παραβίασαν αμερικανικό ή καναδικό εναέριο χώρο, προσέχοντας να βρίσκονται πάντα σε διεθνή εναέριο χώρο, τα δύο Bear πετούσαν κοντά στην απομακρυσμένη νήσο Shemya όπου λειτουργεί το ραντάρ διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης AN/FPS-108 Cobra Dane το οποίο από τον Αεροσταθμό Eareckson (πρώην Shemya AFB) παρακολουθεί τις ρωσικές πτήσεις και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Τυχαίο; Δύσκολα. Η συγκεκριμένη βάση αποτελεί από το 1976 την πρώτη γραμμή άμυνας των ΗΠΑ σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης. Οι εγκαταστάσεις του Cobra Dane στην άκρη της Shemya είναι τόσο μεγάλες που διακρίνονται χωρίς δυσκολία ακόμη κι από το διάστημα: το τεράστιο ραντάρ με ύψος 36,5 μ. και διάμετρο κεραίας 28,8 μ. ερευνά συνεχώς για εκτόξευση πυραύλων, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την τροχιά 12.000 διαστημικών «σκουπιδιών» σε ακτίνα 45.999 χλμ.

Η ισχύς του ραντάρ που αναπτύχθηκε για την υποστήριξη της Συνθήκης για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων SALT II είναι τέτοια που μπορεί να «βλέπει» σε βάθος 2.000 μιλίων (3.218 χλμ) μέσα στην Ρωσία ενώ δύναται να εντοπίζει και να παρακολουθεί έως 120 στόχους και να διατηρεί ακριβή στοιχεία για την πορεία 20 εξ αυτών. Θα μπορούσε η παρουσία των δύο βομβαρδιστικών εκεί κοντά να συνδέεται με σενάριο προσβολής του ζωτικής σημασίας για την άμυνα των ΗΠΑ Cobra Dane με πυραύλους cruise Kh-102;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Tu-95MS υποστηρίζονταν από ένα τουλάχιστον αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Il-78 Midas. Οι Αμερικανοί δεν ανακοίνωσαν πόσο κοντά βρέθηκαν τα βομβαρδιστικά στις δυτικές ακτές της Αλάσκας, επικαλούμενοι λόγους προστασίας των επιχειρησιακών διαδικασιών. Η Alaskan ADIZ (Air Defence Identification Zone) πάντως εκτείνεται περίπου 200 μίλια προς δυσμάς.

Υπενθυμίζεται ότι μια Ζώνη Αναγνώρισης/Αεράμυνας, όπου κάθε αεροσκάφος το οποίο εισέρχεται χωρίς άδεια θεωρείται ως απειλή και ως εκ τούτου αναγνωρίζεται οπτικώς και αναχαιτίζεται από μαχητικά, μπορεί να εκτείνεται πολύ πέραν των κυριαρχικών ορίων μιας χώρας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκτός από εξωτερικές δεξαμενές, τα Raptors που σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση Elmendorf-Richardson έφεραν και ανακλαστήρες Luneburg, καθιστάμενα ορατά στα ραντάρ όπως κάθε μαχητικό επιφυλακής QRA (Quick Reaction Alert) της USAF.
Η «Αρκούδα» λύθηκε 

Το περιστατικό της 1ης Σεπτεμβρίου παραδέχθηκε (έξι ημέρες μετά) και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν «προγραμματισμένες πτήσεις ρουτίνας» πάνω από «ουδέτερα ύδατα» του Αρκτικού Ωκεανού, της Θάλασσας Μπέρινγκ και της Θάλασσας Αχότσκ. Προσέξτε την διατύπωση του ρωσικού υπουργείου. Οι λέξεις δεν κρύβουν την πρόθεση της Μόσχας να συνεχίσει να πετά στην περιοχή, όπως γινόταν επί Σοβιετικής Ένωσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μαχητικά 5ης γενεάς Raptor αναχαιτίζουν τα απολιθώματα αυτά του Ψυχρού Πολέμου τόσο κοντά στην Αλάσκα. Τον Μάιο δύο Tu-95 αναχαιτίσθηκαν ανοικτά των δυτικών ακτών της Αλάσκας, πάλι από F-22 που εκτελούσαν καθήκοντα επιφυλακής  (ΕΔΩ). Μάλιστα πέρυσι, σε μια περίπτωση τα ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν συνοδεία δύο μαχητικών Su-35S Flanker-E και υποστήριξη από ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης Α-50 Mainstay. Γιατί όμως η Ρωσία συνεχίζει το ψυχροπολεμικό αυτό «σπορ»;
Οι δύσκολες εποχές της ρωσικής Αεροπορίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν τα βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας πετούσαν εκ περιτροπής για οικονομία και μόνο στις μεγάλες ασκήσεις, ήταν ένα υποχρεωτικό «διάλειμμα». Από ένα σημείο και μετά, η ρωσική δραστηριότητα σταδιακά άρχισε να αυξάνεται, για να κορυφωθεί το 2007, την χρονιά που ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε την επανάληψη των τακτικών περιπολιών μακράς ακτίνας από τα στρατηγικά βομβαρδιστικά.
Σημειωτέον ότι η Μόσχα θεωρεί την πλούσια σε φυσικούς και ενεργειακούς πόρους Αρκτική ως την «πίσω αυλή» της και φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία. Οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή δεν έχουν μόνο επιχειρησιακό αλλά και στρατηγικό χαρακτήρα, γι’ αυτό και γίνονται με αεροσκάφη που με πολύ κόπο και επαγγελματισμό βρίσκονται στον αέρα.
Κάθε αποστολή που εκτελείται καταδεικνύει προσεκτικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, παρά τις προφανείς και μη δυσκολίες. Όμως η Ρωσία δεν βλέπει άλλη επιλογή παρά να ανακτήσει τον γεωστρατηγικό της ρόλο και όλες οι προσπάθειές της αποσκοπούν σε αυτό. Το μήνυμα της Μόσχας που μεταφέρουν τα παλιά Bear είναι σαφές: τα ρωσικά βομβαρδιστικά πετούν και πάλι παντού. Όπως παλιά.
Αλέξανδρος Θεολόγου
 
 
 
 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Panos71

Ολιγον τι…overkill αναχαίτιση ή ετσι μου φαινεται;

το δίκαιο της υπερδύναμης

Τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ δεν σταμάτησαν ποτέ τις περιπολίες τους. Ακόμα οι ΗΠΑ θεωρούν απειλή ότι πλησιάζει σε απόσταση 200 μιλίων από τα σύνορά τους ενώ αντίθετα όλα τα υπόλοιπα κράτη κατά τις ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμποδίζουν πλοία ή αεροπλάνα που βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ή εναέριο χώρο.

chikichiki

ADIZ δεν έχουν μόνο οι ΗΠΑ, αν και δεν είναι πολύ συχνό. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι…Line of Death!

Mitsos_Mantzos

Α ρε Πτήση, ποσα μαθαίνουμε απο εσένα, google maps και ψάξιμο για το ραντάρ, και μετα καταλαβαίνεις ότι ολόκληρο το νησί είναι μία στρατιωτική βάση.

Nikolaos

Από τη Shemya στις Αλεούτιες Νήσους πετούσαν (και μάλλον πετούν, δεν γνωρίζω αν υπάρχει πλέον μόνιμο κλιμάκιο) και τα στρατηγικά αναγνωριστικά RC-135S “Cobra Ball” που χρησιμοποιούνται για τη λεπτομερή καταγραφή των δοκιμαστικών εκτοξεύσεων ρωσικών (και παλαιότερα σοβιετικών) διηπειρωτικών πυραύλων, και προς το σκοπό αυτό έχουν, μεταξύ πολλών άλλων αισθητήρων (υπερύθρου φάσματος κλπ) και ένα τεράστιο οπτικό παράθυρο στην άτρακτο για οπτική εντόπιση και ιχνηλάτηση των πυραύλων (όταν αναμένεται ρωσική δοκιμή πετούν πλησίον της Χερσονήσου της Καμτσάτκα, όπου συνήθως καταλήγουν οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι), για αποφυγή δε αντανακλάσεων η πάνω επιφάνεια της πτέρυγας είναι ματ μαύρη. Ένα τέτοιο α/φ διαλύθηκε προ δεκαετιών από αστοχία της δομής της ατράκτου που αποδόθηκε στο “άνοιγμα” του τεραστίου οπτικού παραθύρου. Άλλο ένα συνετρίβη σε προσγείωση με σφοδρότατους πλευρικούς ανέμους στο “βράχο” (Shemya), ένα από τα πλέον αφιλόξενα μέρη στον κόσμο.
Ο θαυμάσιος χάρτης που παρουσιάζετε είναι γενικά αρκετά εύγλωττος, μιλάμε για το μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας μέρος στον κόσμο. Οι βασικές εγκαταστάσεις της USAF είναι στο Anchorage & Fairbanks (Elmendorf AFB & Eielson AFB, αντίστοιχα), προωθημένες τοποθεσίες υπάρχουν πολλές αλλά στη εποχή μας σπανίως χρησιμοποιούνται (π.χ. ο σταθμός Kotzebue, εμφανής στο χάρτη κοντά στο στενότερο σημείο του Βεριγγείου Πορθμού, χρησιμοποιείτο επί Ψυχρού Πολέμου από Α-10 σε προσωρινή ανάπτυξη – TDY, σώζονται φωτό από ασκήσεις με τα lizzard α/φ μισοβαμμένα λευκά, όπως τα αγγλικά Τζάγκουαρ και Χάρριερ σε ασκήσεις στη Νορβηγία της ίδια εποχή, η απειλή αιφνιδιαστικής σοβιετικής εισβολής με διάβαση του Βεριγγείου Πορθμού ήταν σενάριο που απασχολούσε, αν και η ΕΣΣΔ δεν διατηρούσε μείζονες εγκαταστάσεις στην περιοχή, τα α/δ Anadyr & Providenya ήταν βάσεις όπου στρατηγικά βομβαρδιστικά της ΕΣΣΔ θα ανεφοδιάζονταν για να μπορούν να επιστρέψουν από πλήγμα στις ΗΠΑ – εκτός από μια στη Σιβηρία, οι μείζονες βάσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών της ΕΣΣΔ ήταν πολύ δυτικά).

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

12
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 July #374

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 February #369

Αγορά 2.29

Related News

Κίνα: Αντιγραφές, κλοπές, πειρατεία. Αλλά και υπερδύναμη

Η Κίνα κατάφερε μέσα σε συγκριτικά μικρό χρονικό διάστημα να περάσει από το στάτους μιας περιφερειακής δύναμης σ’ αυτό μίας παγκόσμιας υπερδύναμης. Ο δρόμος...

Tu-22 Blinder: Το «διαστημικό» βομβαρδιστικό του Ψυχρού Πολέμου

Το πιο hot σοβιετικό στρατηγικό βομβαρδιστικό του Ψυχρού Πολέμου την δεκαετία του ’60 ήταν το Tu-22 Blinder: με σχήμα σαν να βγήκε από κάποιο...

Οι φρεγάτες Κλάσης “S” του Πολεμικού Ναυτικού-Οι δυνατότητες αναβάθμισης (στο παρελθόν)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 1997, στο τεύχος της Π&Δ 151. Τότε για πρώτη φορά εξετάσαμε το ενδεχόμενο εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής...