16 C
Athens
Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
- Advertisement -

Φοβού την Ιταλική FREMM στον διαγωνισμό για την Αμερικάνικη Φρεγάτα του μέλλοντος!

- Advertisement -

Η FFG(X) είναι η νέα Φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων που το Αμερικάνικο Ναυτικό θέλει να αποκτήσει από το 2020 (θα αγοράσει μια το 2020, μια το 2021 και από 2 κάθε έτος μετά, μέχρι να φτάσει τις 20 μονάδες, με μέσο εκτιμώμενο κόστος $950 εκατ ανά σκάφος)
Ο ανταγωνισμός για την FFG(X) αυξάνεται και οι (ήδη δοκιμασμένοι) σχεδιασμοί αναδιαμορφώνονται σε πολύ ελπιδοφόρες παραλλαγές που αφορούν ειδικά το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η συμμετοχή της Ιταλικής Fincantieri Marine στην FFG(X) είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες ανάμεσα στους πέντε υποψηφίους, καθώς βασίζεται στην επιτυχημένη και σύγχρονη Fregata Europea Multi-Missione (FREMM) που θα εξυπηρετήσει και ορισμένους πολυεθνικούς χρήστες, στους οποίους περιλαμβάνονται ήδη οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Γαλλία και Ιταλία. Παρόλο που γνωρίζουμε ποια είναι τα υπάρχοντα πλοία στις διάφορες διαμορφώσεις τους (περιλαμβάνουν ανθυποβρυχίακες ικανότητες, γενικού σκοπού και παραλλαγές εναέριας άμυνας) με διάφορες άλλες προσαρμογές που βασίζονται στις απαιτήσεις του χρήστη, δεν έχουμε δει πραγματικά τι θα μοιάζει η αμερικανική έκδοση σε τελική της μορφή.
Η Fincantieri είναι ο μεγαλύτερος ναυπηγός στην Ευρώπη και φέρνει μια ισχυρή γενεαλογία καθώς και ένα σχέδιο που είναι γνωστό ότι είναι ευέλικτο και αποτελεσματικό. Εάν τελικά κερδίσουν τον διαγωνισμό FFG(X), τα πλοία θα κατασκευαστούν από τη Marinette Marine στο Wisconsin – θυγατρική της Fincantieri που της ανήκει εξ’ ολοκλήρου και από τον ίδιο ναυπηγικό οίκο που παράγει επί του παρόντος τα Freedom-class Littoral Combat Ships. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απαιτήσεις για εξοπλισμό με φορτία ειδικού τύπου για το Αμερικάνικο Ναυτικό θα αλλάξουν δραστικά την εικόνα του πλοίου και ειδικά το εμπρόσθια όψη του, καθώς θα πρέπει να φιλοξενήσει τρεις συστοιχίες ραντάρ Enterprise Air Surveillance Radar (EASR), το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει εννέα μονάδες AESA.
Ένα μοντέλο της παραλλαγής FREMM FFG(X) παρουσιάστηκε στο φετινό συμπόσιο Air-Sea-Space (Washington, DC). Όπως φαίνεται, πέρα ​​από την φιλοξενία των συστοιχιών EASR, το πλοίο έχει παρόμοια εμπρόσθια κατασκευή με τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke. Άλλες λεπτομέρειες δείχνουν έναν κατακόρυφο εκτοξευτή 32 θυρίδων (VLS), ένα πυροβόλο όπλο 57 χιλιοστών, οκτώ πυραύλους ναυτικής κρούσης και ένα εκτοξευτή RIM-116 Rolling Airframe. Με βάση όλα τα αναφερθέντα, πρόκειται για μια χαμηλού ρίσκου πρόταση που φαίνεται να πληροί όλες τις βασικές απαιτήσεις του FFG(X). Η συνδυασμένη πρόταση του FREMM για κινητήρα τύπου CODLAG θα φέρει επίσης ένα νέο επίπεδο απόδοσης στον Στόλο επιφανείας του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού.


 
Επίσης, στο Air-Sea-Space υπήρξαν μερικές επικαιροποιημένες εκδόσεις του FFG(X) της General Dynamics και του Bath Iron Works βασισμένο στο F100 κλάσης Álvaro de Bazán, το οποίο μοιάζει πολύ με το αντιτορπιλικό Arleigh Burke. Το F100 ήταν πάντα πρωτοπόρος υποψήφιος για την FFG(X), αλλά μερικοί σημείωσαν ότι η απώλεια της νορβηγικής φρεγάτας πυραύλων Helge Ingstad (βασίζεται στο F100) τον περασμένο Νοέμβριο, μπορεί να έχει επηρεάσει δυσμενώς τις πιθανότητές της. Αυτό προέρχεται από μια προκαταρκτική νορβηγική έρευνα σχετικά με το ατύχημα που υποδηλώνει ότι τα ελαττώματα του σχεδιασμού ενδέχεται να έχουν επιδεινώσει τη ζημιά, ισχυρισμό που η Ισπανική Navantia αμφισβητεί.


 
Το μοντέλο της Austal (Ιndependence class) του Littoral Combat Ship για την FFG(X) είναι πολύ ενδιαφέρον, καθώς δείχνει ότι ο εκτοξευτής VLS τοποθετείται πίσω από το θάλαμο διακυβέρνησης μαζί με ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο που κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντική επέκταση, όπως πχ η προσθήκη μονάδας ισχύος για συστήματα λέιζερ (τουλάχιστον ένα σύστημα λέιζερ των 150Kwatt).

Austal FFG(X)

Η Lockheed δεν παρουσίασε μοντέλο Freedom class LCS (που προτάθηκε για το FFG(X)), αλλά μάλλον μοιάζει με το περσινό, με μικρές ίσως διαφορές στο μήκος για να προσθέσει χώρο για σύστημα VLS.
Lockheed FFG(X) 2018

Όσον αφορά το σχεδιασμό FFG(X) της Huntington Ingalls, δεν έχουμε  δει κάποια ώριμη διαμόρφωση σε μοντέλο ή σχέδιο. Όταν ρωτήθηκαν για το FFG(X) που συμμετείχαν στο φετινό συμπόσιο Sea-Air-Space, «συμμετέχουμε» ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου της Huntington Ingalls Industries. “Κανένα σχόλιο”, πρόσθεσαν όταν τους ζητήθηκε να επιβεβαιώσουν ότι το προτεινόμενο σχέδιο θα εξακολουθεί να προέρχεται από την κλάση Legend National Security Cutter.
Στην παρούσα φάση, το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπροσαρμόσει την στόχευση τιμής μονάδας από περίπου $1B ανά σκάφος FFG(X) σε $800M, οπότε το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το ποιος κερδίζει τη σύμβαση για τα 20 πλοία. Οι τελικές προτάσεις των πέντε ανταγωνιστών θα υποβληθούν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού / αρχές του φθινοπώρου και ο νικητής θα ανακοινωθεί το 2020.
Το FFG(X) είναι πραγματικά το πιο συναρπαστικό πρόγραμμα του Αμερικάνικου Ναυτικού καθώς θα επαναπροσδιορίσει τις αποστολές που αποδίδονται στα πλοία με πολύ θετικό τρόπο. Επιπλέον, η FFG(X) θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει πολλές τεχνολογίες που έχουν αποδειχθεί σε μεγαλύτερους πλοία επιφανείας των Η.Π.Α. και έχουν “μικρογραφηθεί” με την πάροδο του χρόνου ή μεταφέρονται άμεσα σε μικρότερες και αποδοτικότερες μορφές. Με άλλα λόγια, η εποχή της φρεγάτας έφτασε, καθώς αυτά τα πλοία θα μπορούν να εκτελούν πολλές αποστολές, τις οποίες επιφορτίζονται σήμερα τα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού και σε μικρότερο βαθμό τα καταδρομικά, αποδεσμεύοντας αυτά τα “ακριβά” πλοία των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για ειδικές αποστολές (σε αυξημένη ζήτηση τελευταία).

Η “εσωτερική” ανάπτυξη είναι επίσης σημαντικό θέμα για το FFG(X). Αυτά τα πλοία πιθανότατα θα καταλήξουν να φιλοξενούν πιο εξελιγμένες δυνατότητες από ό,τι αρχικά σχεδιάστηκαν, δίνοντάς τους ακόμη μεγαλύτερη μαχητική ικανότητα. Πάνω απ’ όλα όμως, η FFG(X) θα συμβάλει στην άμβλυνση της διαμάχης για το Littoral Combat Ship LCS που ταλαιπωρεί το Πολεμικό Ναυτικό για πάνω από δεκαπέντε έτη και θα επαναφέρει την ποντοπόρα δύναμη του Αμερικάνικου Ναυτικού, με ισχυρή ικανότητα πυρός για τις επόμενες δεκαετίες.
Πηγή: thedrive.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Έλληνες πιλότοι μαχητικών σε ξένες αεροπορίες, με την Ελλάδα στη ψυχή τους!

Από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις πτήσεις με σύγχρονα τζετ μαχητικά ήταν όλοι τους παρόντες. Μοναδικές ιστορίες θάρρους, ηρωισμού θυσίας και αφοσίωσης στην...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Μια συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος των φρεγατών του ΠΝ από τον...

24
Με συντονιστή τον Χρήστο Κτενά, και τις παρουσιάσεις του Δημήτρη Μητσόπουλου, το Naval Defence Innovation Forum  μπήκε στο 3ο και τελευταίο κομμάτι...Κτενάς Χρήστος: Βασίλη...
- Advertisement -
Card image

April #011 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 4.49

Related News

Αμερικανικός αμυντικός προυπολογισμός για το 2022: 715 δις δολλάρια

Αν και είναι μόλις Μάρτιος, στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση (που θα κρατήσει μέχρι το τέλος του χρόνου) για τον προυπολογισμό της...

Θαλάσσιες δοκιμές για το πυραυλοφόρο περιπολικό ‘Musherib’ του Κατάρ

Στις 25 Μαρτίου, το πρώτο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Ναυτικού του Κατάρ, 'Musherib' (Q 61), ξεκίνησε δοκιμές εν πλω έξω από τα ιταλικά...

Μια συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος των φρεγατών του ΠΝ από τον Δημήτρη Μητσόπουλο (Naval Defence Innovation Forum 2021)

Με συντονιστή τον Χρήστο Κτενά, και τις παρουσιάσεις του Δημήτρη Μητσόπουλου, το Naval Defence Innovation Forum  μπήκε στο 3ο και τελευταίο κομμάτι...Κτενάς Χρήστος: Βασίλη...