ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή βελγικού F-16, 50 μέτρα μακριά από σπίτι στη Γαλλία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Διθέσιο βελγικό μαχητικό F-16 συνετρίβη νωρίτερα στην χερσόνησο της Βρετάνης, στην περιοχή Μορμπιάν.

Οι πιλότοι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος. Σύμφωνα με το «Ouest France», ωστόσο, ο ένας πιλότος φαίνεται να είχε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο πιλότος μπλέχτηκε στα καλώδια, όπου και βρίσκεται μέχρι τώρα.

https://twitter.com/towersight/status/1174635355104002049

Την πτώση του μαχητικού επιβεβαιώνει η Βελγική Αεροπορία, ενώ καθ’ οδόν είναι επιτροπή για να ερευνήσει τα συντρίμμια του F-16.

Με βάση την ιστοσελίδα «Telegramme», πτέρυγα του αεροσκάφους ξήλωσε μέρος της στέγης σπιτιού και μάρτυρας ανέφερε ότι «η σύζυγός του ήταν στο (συγκεκριμένο) σπίτι και άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, βγήκε έξω και είδε το αεροπλάνο στις φλόγες». Η γυναίκα είναι ασφαλής και οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
filon26
Member
Famed Member
filon26

Για την ακρίβεια, ο πρώτος πιλότος ήδη παρελήφθη από τους διασώστες και ο δεύτερος (που εικάζεται πως έχει τραυματιστεί) κρέμεται από τα αλεξίπτωτό του το οποίο μπλέχθηκε σε καλώδια υψηλής τάσης. Τεχνικοί της RTE, της εταιρίας που διαχειρίζεται το δίκτυο, είναι στον τόπο του ατυχήματος και επιχειρούν να τον απεγκλωβίσουν. Προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί σε τι κατάσταση είναι ο δεύτερος πιλότος αλλά τα μέσα αναφέρουν πως είναι ευτυχώς εν ζωή. Το μαχητικό δεν ήταν οπλισμένο. Συνετρίβη δε 50 μέτρα από οικισμό, όπου και βρίσκεται φλεγόμενο. Από την πρόσκρουση στο έδαφος, συντρίμια προκάλεσαν ζημιές σε παρακείμενο σπίτι,… Read more »