Βέλγιο: Το Typhoon συνεχίζει να μάχεται ενάντια στο F-35A

5
647
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

 

Όπως είχαμε γράψει εδώ, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Κονγκρέσο για την πιθανότητα πώλησης 34 μαχητικών F-35A. Πρέπει να σημειώσουμε πως λανθασμένα είχε γίνει η υπόθεση πως “έκλεισε” η συμφωνία για τα F-35, αλλά το άρθρο διορθώθηκε.

O ανταγωνισμός για τον βελγικό διαγωνισμό για Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος είναι εξαιρετικά σκληρός. Οι Βρετανοί επανήλθαν με νέα βελτιωμένη και κατά πολύ ισχυρότερη πρόταση προς τους Βέλγους. Η πρόταση έρχεται με την πλήρη υποστήριξη των κυβερνήσεων των τεσσάρων εθνών που αποτελούν την κοινοπραξία Eurofighter – της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου – και μιλούν και οι τέσσερις στο Βέλγιο ως εταίροι του μεγαλύτερου προγράμματος κατασκευής στρατιωτικών αεροσκαφών της Ευρώπης. Και στην Ευρώπη είναι που ποντάρουν οι Βρετανοί.

Τα 4 έθνη του Typhoon, αεροσκάφη από τις Μοίρες 11 Squadron RAF,9 Squadron ITAF, 732 Squadron JG-73 GAF, 111 Squaron από ALa-11 SPAF

Η πρόταση προς το Βέλγιο, που σημειωτέον κατατέθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει 34 αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon και αντίστοιχα πακέτα οπλισμού, τα οποία υποστηρίζονται από την προσφορά αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Φυσικά πρόκειται για την πλέον προηγμένη έκδοση του ευρωπαϊκού μαχητικού, με εξαιρετικά προηγμένες ικανότητες.

Στο “παιχνίδι” το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει στο Βέλγιο την ευκαιρία να επωφεληθεί από την εμπειρία της RAF από το Typhoon ενώ όπως λένε υπενθυμίζουν στην μικρή χώρα πως οι αεροπορίες του συνεργάζονται για πάνω από 70 χρόνια. Επίσης προτείνεται η κοινή χρήση υποδομών εκπαίδευσης και συντήρησης με την RAF.

Και τα “τυράκια” δεν σταματούν εκεί, καθώς οι Άγγλοι προτείνουν να φτιαχτεί στο Βέλγιο μια υποδομή National Network Cyber Centre, ένα Cyber Innovation Centre και μια Cyber Research Partnership, όλα υποστηριζόμενα από μια εταιρική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου.

Συνεπώς οι Βρετανοί ρίχνουν στο παιχνίδι την “Ευρώπη” (αν και οι ίδιοι εγκατέλειψαν την ΕΕ, ή μάλλον εγκαταλείπουν), το χαμηλό κόστος χρήσης, εκπαίδευσης και συντήρησης με χρήση των υποδομών της RAF, καθώς και επενδύσεις σε κέντρα καινοτομίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest

Όταν βάζετε σοβαρό μαχητικό αεροσκάφος..πόσο σας αγαπάω!
Υ.γ. ο σύντροφος ΙΤ εκκαθαρίζεται!!!