Το Βέλγιο δαπανά €150 εκατομμύρια στους κατασκοπευτικούς δορυφόρους CSO

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 15
  •  
  •  

Το Βέλγιο πρόκειται να επενδύσει περίπου €150 εκατ. συνολικά για να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή του στο γαλλικό δορυφορικό πρόγραμμα CSO, αναφέρει η «7sur7».

 

Το Βέλγιο συμμετέχει ήδη στο πρόγραμμα κατασκοπευτικών δορυφόρων Helios 2, αλλά οι δύο δορυφόροι Helios 2A και 2Β – που τέθηκαν σε τροχιά το 2004 και το 2009 – θεωρείται ότι θα φτάσουν στο τέλος της επιχειρησιακής αξιοποίησης το 2020.

 

Ο πρώτος από τους τρεις δορυφόρους του προγράμματος CSO θα τεθεί σε τροχιά εντός του 2018. Προς το παρόν στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Γερμανία, η Σουηδία και το Βέλγιο, εκτός από τη Γαλλία. Η βελγική προκαταβολή στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε το 2013 και αφορούσε €49 εκατομμύρια. Η δαπάνη των υπολοίπων €98 εκατ. αποφασίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Εντός του έτους η εκτόξευση του CSO 1, διαδόχου του Helios 2


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 15
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tallyhogr
Guest
tallyhogr

Το Βελγιο! Που δεν εχει κανενα φυσικο εχθρο. Εμεις?

Monkey Μπίζνες
Guest
Monkey Μπίζνες

Φυσικούς εχθρούς μπορεί να μην έχει, αλλά αναλαμβάνει πρώτης τάξεως εργολαβίες για άλλους, με το σωστό αζημίωτο βέβαια. Κατασκοπεία trading, με καθαρά χέρια για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Όταν οι άλλοι ασχολούνται με γήινα πράγματα όπως π.χ κατασκοπευτικοί δορυφόροι, άρματα Altay, ελικόπτερα T-129, εθνικά μαχητικά TF-X, ΤΟΜΑ Tulpar, κορβέτες MILGEM, πυραύλους SOM κτλ κτλ εμείς έχουμε περάσει σε άλλο Level. (λέβελ = επίπεδο)
Μόνο δύο λέξεις θα σου πω, και τίποτε άλλο.

Απολλώνεια τεχνολογία.