Το καμάρι του Royal Navy μπάζει νερά…

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το HMS Queen Elizabeth, το νεότερο αεροπλανοφόρο του Ηνωμένου Βασιλείου, μπάζει νερά και βρίσκεται υπό επισκευή. Το πλοίο, το οποίο εισήλθε σε υπηρεσία με το Βασιλικό Ναυτικό πριν από μόλις δύο εβδομάδες, βάζει νερά μέσω του συστήματος πρόωσης του. Το βασιλικό ναυτικό λέει ότι είναι ένα δευτερεύον ζήτημα που δεν επηρεάζει την ικανότητα του πλοίου.

Με μήκος 284 μέτρα και εκτόπισμα 70.000 τόνους, η «Big Lizzie» είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ξεπερνά ακόμη και τα θωρηκτά του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το HMS Queen Elizabeth και το αδελφό της πλοίο, HMS Prince of Wales, θα μεταφέρουν έως 36 F-35B.

Σύμφωνα με το BBC, η εισροή υδάτων προέρχεται από έναν από τους δύο άξονες των προπελών και ρέει με ρυθμό 200 λίτρων ανά ώρα. Η εξάπλωση του θαλασσινού νερού μέσα σε ένα πολεμικό πλοίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σκουριά και διάβρωση από το θαλάσσιο νερό. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα απάντλησης υδάτων, μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε ότι η επισκευή δεν θα κοστίσει τους φορολογούμενους του Ηνωμένου Βασιλείου και θα επιβαρύνει την κοινοπραξία αμυντικών εργολάβων που κατασκεύασαν το πλοίο.

Το HMS Queen ElizabethΗ , παραδόθηκε στο Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό στις 7 Δεκεμβρίου 2017. Το Βασιλικό Ναυτικό θα το αποστέλλει στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών το φθινόπωρο του 2018 για να ξεκινήσει δοκιμές πτήσης με F-35B και η πρώτη επιχειρησιακή περιπολία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το 2021.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Member
Iomar

Και τα υποβρύχια γέρνουν.

Γιατί υιοθετείτε δημαγωγική φρασεολογία;