Πρώτη πτήση μαχητικού F/A-18 Super Hornet με ατρακτίδιο IRST Block II

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Ναυτικό πέταξε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 ένα μαχητικό F/A-18F Super Hornet εφοδιασμένο με το ατρακτίδιο IRST Block II, το οποίο είναι τοποθετημένο σε εξωτερική δεξαμενή καυσίμου.

Όπως αναφέρει το «FlightGlobal», το ατρακτίδιο είναι ακόμα σε αναπτυξιακή φάση και η Boeing αναμένει να αρχίσει τις παραδόσεις το επόμενο έτος. Τα στοιχεία των δοκιμών θα δείξουν πως αποδίδει το υλικό.

Οι αισθητήρες IRST μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό άλλων μαχητικών, ακόμα και «αόρατων», μέσω της θερμικής υπογραφής των κινητήρων. Επειδή ο αισθητήρας δεν εκπέμπει ακτινοβολία, είναι δύσκολο για το εχθρικό αεροσκάφος να εντοπίσει τον διώκτη του.

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τους αισθητήρες IRST έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν και κατασκευάζουν «αόρατα» αεροσκάφη, όπως το Su-57 και το J-20. Σύμφωνα με την Boeing, η συνδυασμένη χρήση των αισθητήρων από δύο μαχητικά μπορεί να δημιουργήσει μια λύση στοχοποίησης για έναν πύραυλο αέρος-αέρος.

Το ατρακτίδιο IRST Block II είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου αναβάθμισης για τα F/A-18E/F Super Hornet, που αποκαλείται μετατροπή Block III. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ακόμα βελτιωμένες ικανότητες δικτύωσης και επικοινωνιών, σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου που επεκτείνουν την εμβέλεια κατά 222km, μια νέα οθόνη αφής 21in στο πιλοτήριο και ισχυρότερο υπολογιστή αποστολής.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StavrosChristos "choris" ASpyros Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Stavros
Guest
Stavros

Με τους κινητήρες ΕPE που θα έχουν τα Block3 τι βελτίωση υπάρχει στις επιδόσεις του αεροσκάφους; ξεπερνάει αυτές του απλού F/A-18A/C; βελτιώνει το TWR και υπάρχει περίπτωση να κάνει supercruise χωρίς μετάκαύση; (με απλό φόρτο αέρος αέρος)

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Πολύ κοντά στους ριναίους τροχούς βρίσκεται… μπορεί να γυρίσει ανάποδα για την απογείωση και τη προσγείωση;

Christos "choris" A
Guest
Christos "choris" A

Επιμένω και θα το λέω με κάθε αφορμή: Το 2000 αντί για 60 F-16 block 52, 15 Mirage-2000-5Mk2 και 3 συστοιχίες Patriot PAC3 θα έπρεπε να είχαμε πάρει 80 F-18E σε διαμόρφωση Light προσανατολισμένα σε αποστολές αεροπορικής υπεροχής με αυξημένο όριο G. ( τα λεφτά για την τέταρτη μοίρα Patriot να πήγαιναν για την απόκτηση περισσοτέρων Crotale NG και να μην παίρναμε καθόλου TOR-M1 ). Θα είχαμε υπεροχή στον αέρα, πολλά SHORADS για την προστασία ΠΟΛΛΩΝ σημαντικών εγκαταστάσεων ( τουλάχιστον 50 SHORADS ) μεταφορά τεχνογνωσίας από τους Γάλλους για την ανάπτυξη ενός εγχώριου Iron Dome, Και φυσικά ένα μαχητικό πολύ… Read more »

Stavros
Guest
Stavros

Εγώ γενικά σκέφτομαι την αγορά μόνο F/A-18 από το 1985… 100 C/D το 1985, + 40C/D το 1993, τα οποία θα αναβαθμίζονταν σε C+/D+ ίσως και με AESA , +60 E/F το 99, + 20 το 2005 όλα με AESA. 220 σφήκες με θανάσιμο κεντρί όλες…ίσως τσιμπούσαμε και καμία από το USN.
Και θα είχαμε και λιγότερες απώλειες λόγο των δύο κινητήρων, άραγε πόσες απώλειες είναι από κινητήρα σε M2000 & F-16 ??? ε..αυτές θα τις είχαμε γλιτώσει.
αχ…όνειρα…