Η τουρκική BMC «πειραματίζεται» με τα άρματα μάχης Leopard 2A4;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου υπουργού άμυνας Ουλουσί Ακάρ στο 2ο Κύριο Εργοστάσιο Συντήρησης του Τουρκικού Στρατού στην Καισάρεια, εμφανίσθηκαν φωτογραφίες επεμβάσεων σε άρμα μάχης Leopard 2A4.

 

Η Τουρκία προμηθεύτηκε συνολικά 339 μεταχειρισμένα Leopard 2A4 από τη Γερμανία, μαζί με άλλα 15 άρματα μάχης του τύπου, που αξιοποιήθηκαν ως ανταλλακτικά. Ποσότητα των 339 Leopard 2A4 καταστράφηκε στις δύο στρατιωτικές εισβολές του Τουρκικού Στρατού στη Συρία, από Κούρδους μαχητές και μέλη του «Ισλαμικού Κράτους».

 

Αναβάθμιση προστασίας 200 τουρκικών αρμάτων

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού 200 αρμάτων μάχης, η BMC εμφανίζεται να έχει αναλάβει παρεμβάσεις σε Leopard 2A4. Στις φωτογραφίες διακρίνεται η τοποθέτηση πρόσθετης θωράκισης στο μπροστινό μέρος του σκάφους και τα πλαινά μέρη του πύργου ενός Leopard A4, το οποίο επιθεώρησε ο Ακάρ.

 

Πανοραμικό Pars για τα τουρκικά Leopard 2A4


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Chris
Guest
Chris

Υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό απωλειών Leo2A4 κατά τις εισβολές στη Συρία;

Βαγγέλης
Guest
Βαγγέλης

Μια αναβάθμιση που κάλλιστα μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, αν μιλάμε μόνο για πρόσθετη θωράκιση στον πύργο και στο μπροστινό τόξο του κυρίου σκάφους . Βέβαια όσον αφορά τον πύργο πιο αποτελεσματική θα ήταν μια διάταξη όπως την πρόσθετη θωράκιση που τοποθετήθηκε από το την έκδοση Α5 και μετά. Τα δικά μας (μόλις καλυφθούν οι βασικές ανάγκες σε πυρομαχικά) αν δεν αναβαθμιστούν σε επίπεδο A7, με μια πρόσθετη θωράκιση από κανένα ΠΕΒ ή την EODH, πιο σύγχρονα καπνογόνα, οπτικά (θερμικά και IR) και ενισχυμένη αντιθραυσματική επένδυση θα μπορούσαν να παραμείνουν αξιομαχα για τουλάχιστον 15 χρόνια ακόμα. Και το καλύτερο… Read more »

DukeD
Guest
DukeD

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να μας διαφωτίσετε με το τι ισχύει με τους όρους του συμβολαίου ως προς την χρήση των τουρκικών λεο2. Στις επιχειρήσεις στη Συρία είχε γίνει πολιτικό ζήτημα στη Γερμανία γιατί η Τουρκία δεν είχε το δικαίωμα χρήσης εκτός συνόρων της σε επιθετικές επιχειρήσεις. Νομίζω το κόλλημα προσπεράστηκε λόγω της τρομοκρατίας, ότι η τουρκία ήταν σε άμυνα πρακτικά, κάτι τέτοιο… Για τα κατεχόμενα δεν ειπώθηκε κουβέντα. Ίσως γιατί εκεί σύσσωμοι οι Γερμανοί βλέπουν μπίζνες, να πουλήσουν λεο2 και στην Κύπρο, Λόγω αερίου, βλέπουν λεφτά και ένταση, βολεύει η κατάσταση. Και με τα δικά μας λεο2 τι ισχύει;… Read more »

Παρτακιας
Guest
Παρτακιας

Για την αγορά Λεο2 από την Κύπρο θα διαφωνήσω. Αν ήμουν Κύπριος θα ετοίμαζα την ηλεκτρική τη σκούπα να δουλέψει φουλ έτσι και αποσύρουν οι Ρώσοι Τ80 και ΒΜΡ3. Τώρα που το σκέφτομαι θα έριχνα μια ματιά και για Τ72. Αλλιώς το καινούριο Μ1. Με ΠΕΒ στην Κύπρο. Όλη η συντήρηση εκεί, απαραίτητα. Για την ΕΛΔΥΚ ήδη έχουμε εργαλεία που σύμφωνα με τις συνθήκες δεν θα έπρεπε να έχουμε εκεί. Δεν θα πω περισσότερα, όποιος ξέρει απο…Τσεριόκι και την γιορτή της 4ης Δεκεμβρίου, ξερει γιατί μιλάω. Το αστείο είναι πως το ξερουν και οι Αμερικανοί. Συνεπώς δεν παίζει να παίζει… Read more »

ΒΑΣΙΛΗΣ
Guest
ΒΑΣΙΛΗΣ

Για τα νησιά, απ’ότι είχε πάρει παλαιότερα το μάτι μου, οι όροι των υπογραφέντων συμβάσεων είναι ποιοτικοί και όχι ποσοτικοί. Δηλαδή μας επιτρέπουν να διατηρούμε τέτοια στρατεύματα και οπλισμό ούτως ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια των νησιών. Άρα ο καθένας το ερμηνεύει κατά το δοκούν. Δεν λέει πουθενά πχ “Απαγορεύεται η χρήση και η μεταφορά βαρέων αρμάτων και αντιαεροπορικών συστοιχιών στα νησιά Χ, Υ, Ζ κτλ” άρα τρέχα γύρευε… Μου φαίνεται ε.., δεν στο λέω με απόλυτη σιγουριά το παραπάνω. Για Λήμνο, Σαμοθράκη είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα αλλά όσο κατεβαίνεις προς τα κάτω (προς… Read more »