Το BMP-3 αποκτά βελτιωμένη θωράκιση μετά τις πολεμικές εμπειρίες στη Συρία

7
3738
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 πρόκειται να αποκτήσει βελτιωμένο επίπεδο προστασίας, με την τοποθέτηση θωράκισης τύπου γρίλιας και χαλύβδινες ενισχύσεις.

 

Όπως δήλωσε στο «TASS» ο επικεφαλής σχεδιαστής του Machine-Building Design Bureau, Sergei Abdylov, η αυξημένη θωράκιση θα εγκατασταθεί στο BMP-3 για την αντιμετώπιση εχθρικών αντιαρματικών ρουκετών και η ανάγκη για κάτι τέτοιο γεννήθηκε μετά την ενεργή στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

 

Το BMP-3 εισήλθε σε υπηρεσία το 1987. Ο κύριος οπλισμός του οχήματος περιλαμβάνει πυροβόλο των 100mm και συζυγές πυροβόλο των 30mm. Το BMP-3 μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά στρατιώτες.

 

Μοντέλο του BMP-3 με τις συγκεκριμένες βελτιώσεις εμφανίζεται στο Διεθνές Φόρουμ για την άμυνα «Army-2019», που διοργανώνεται στη Μόσχα από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου 2019.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Τα “δικά μας” BMP-3, 400 τον αριθμό αν θυμάμαι καλά τι απέγιναν;

gdmast
Guest
gdmast

Αποσύραμε την προσφορά μας το 2011, λόγω της κρίσης. Δεν τα πήραμε ποτέ.

Chris228
Guest
Chris228

Τα μπέρδεψες λίγο. Με τα BMP-1 που είχαμε το ’99 στη Χίο, επειδή η αλήθεια είναι πως πήγαιναν και σφαίρα, γκρεμίζαμε καμιά μάντρα σε στενά δρομάκια του νησιού όταν βγαίναμε για ασκήσεις ή κατεβάζαμε καμιά ελιά όταν κάναμε εκπαίδευση κοντά στο τάγμα!

Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312
Giorgos
Guest
Giorgos

Είναι ένα ΤΟΜΑ με τρομερή ισχύ πυρός και σε συνδυασμό με τα Τ-80 είναι κυριολεκτικά ένας φοβερός σχηματισμός.

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

WHAT IF είχαμε παραλάβει τα 500 BMP3 P/F ;
Συμπαραγωγή από ΕΛΒΟ και με μία αναβάθμιση των Leonidas θα είχαμε ένα σύγχρονο στόλο ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ με οριστική απόσυρση των Μ113.
Απίστευτο όγκο πυρός, θα μπορούσε να δημιουργηθεί έκδοση με ισχυρότερο κινητήρα ,βαρύτερη θωράκιση, αύξηση μεταφερόμενων πυρομαχικών, χωρίς μεταφορά προσωπικού για να αντικαταστήσει το αρματικό δυναμικό των 105χιλ.
Εξαγωγές εγγυημένες.
Αλλά πλέον κάποιοι εύχονται να παραλάβουμε μεταχειρισμένα σαπισμένα Brandley και συνεπάγεται πακτωλός εκατομμυρίων για ανακατασκευές, ανταλλακτικά και υποστήριξη τους και ασυγκρίτως υποδεέστερα.
Έπρεπε τότε ο Καραμανλής να βάλει την υπογραφή και να δημιουργήσει τετελεσμένα.

ikaros 07
Guest
ikaros 07

@Έπρεπε τότε ο Καραμανλής να βάλει την υπογραφή και να δημιουργήσει τετελεσμένα

Ακριβώς. Έτσι και αλλιώς διπλασίασε το δημόσιο χρέος. Τι να μας χάλαγαν επιπλέον 2-25δις (γιατί κάπου εκεί πήγαινε ο λογαριασμός) για ΤΟΜΑ προβληματικά που δεν ήθελε ο ΕΣ αλλά έπρεπε να του τα φορτώσουν. Βέββαια από τα Μ-113 ήταν μακράν ανώτερα, αλλά όταν αναβαθμίζεσαι κοιτάς τι κυκλοφορεί γύρω σου, όχι τι έχεις εσύ και σε αυτή την περίπτωση το BMP-3 σε σχέση με τον ανταγωνισμό ήταν πολύ πίσω. Γι αυτό και ένα σωρό προτάσεις αναβάθμισης.