Η Boeing δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του F-15EX

16
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο αμερικανικός αεροδιαστημικός κολοσσός Boeing έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες που απεικονίζουν πως θα μοιάζει το μαχητικό F-15EX Advanced Eagle.

Με τις νέες εικόνες, η Boeing αποκαλύπτει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το F-15EX με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να θέλει να αποκτήσει 80 μονάδες.

Το νέο F-15EX θα βγει σε 2 εκδόσεις, μια μονοθέσια (F-15CX) και μια διθέσια (F-15EX). Θα πρόκειται για αεροσκάφη που θα ενσωματώσουν τεχνολογία ήδη υπάρχουσα σε μοντέλα που έχουν πουληθεί τα τελευταία χρόνια, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Θα διαθέτουν δηλαδή -μεταξύ άλλων- ενισχυμένη άτρακτο με διάρκεια ζωής 20.000 ωρών. Το F-15X θα εξοπλιστεί με σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, νέες οθόνες πιλοτηρίου, ψηφιακό fly-by-wire, νέο ραντάρ APG-82 και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης εισερχομένων πυραύλων EPAWSS.

Το F-15EX αξιοποιεί επενδύσεις τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας για να φέρει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην πιο σύγχρονη παραλλαγή του F-15. Για παράδειγμα θα ενσωματώσει τον επεξεργαστή Display Core Processor II, τον πιο σύγχρονο υπολογιστή μάχης που έχει υπάρξει ποτέ, με δυνατότητα επεξεργασίας 87 δισεκατομμυρίων εντολών το δευτερόλεπτο.

Συμπληρώνοντας άλλα αεροσκάφη, το F-15EX ενισχύει τις δυνατότητες της USAF για να διασφαλίσει ότι οι Η.Π.Α. θα έχουν το προβάδισμα στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Οι ΗΠΑ έχουν αργήσει πάρα πολύ να αντικαταστήσουν τον στόλο A-10/F-15/6 με τα F-35. Τα F-15EX/EX έπρεπε να έχουν ήδη παραγγελθεί από την στιγμή που το πρόγραμμα F-35 αργεί τόσο πολύ.

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Noble Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Μέ τά νέα μειωμένης ὁρατότητας πολεμικά σήματα, νά φαίνονται καθαρά στήν τελευταία φωτογραφία.
http://www.boeing.com/resources/boeingdotcom/defense/f-15_strike_eagle/images/f15x-advanced-technologies-05.png

Στελιος
Guest
Στελιος

Μηπως αντί για F-35 αλλα και οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος για την Ελλάδα ειναι καλυτερα τα F-15X;;;

AESA
Member
Famed Member
AESA

Βάλε 50 κομμάτια !!!

gdmast
Guest
gdmast

Και είναι και κουκλί.
Όντως, δύο ενισχυμένες μοιρούλες θα ήταν ευπρόσδεκτες.

GiannisKr
Member
Active Member
Γιάννης Μ.

Και πιστοποιημένα για Meteor για “σπάσιμο” στην LM, ώστε να μπορούν βρε αδερφέ να “ξεφορτώνουν” BVR πυραύλους αβέρτα προς το τουρκικό FIR και όποιο μηχανοκίνητο πετούμενο πάρει ο Xάρος! grin cool

Leonidas
Guest
Leonidas

μήπως αυτό το αεροσκάφος θα πρόσφερε περισσότερα στην ελληνικη αεροπορία από το F35? Αεροπορική υπεροχή-βαθεία διείσδυση-εμβέλεια μέχρι Κύπρο.Ακόμα και σε μικρούς αριθμούς (πχ12 αεροσκάφοι)στην ουσία θα μπορεί να μεταφέρει όσα όπλα μπορούν να μεταφέρουν 3-4 F16 σε μεγαλύτερες αποστάσεις (δλδ σαν να έχεις 40-50 F16 στον αέρα) στην ούσία πιο φτηνό από F16 σου έρχεται αν σκεφτείς και τις 20.000 ώρες ζωής που έχει η άτρακτος.

MaxRomana
Guest
MaxRomana

Δεν έχει καμιά δουλειά στην Κύπρο, κανένα μαχητικό από την Ελλάδα, σε περίοδο επιχειρήσεων. Υπάρχουν πολύ πιο πρακτικές και οικονομικές λύσεις υποστήριξης, από αποστολή αυτοκτονίας. Με τα Τουρκικά ιπτάμενα ραντάρ σε έρευνα δεν θα πετάει ούτε γλάρος χωρίς να εντοπιστεί. Η αεροπορική κυριαρχία των Τούρκων είναι δεδομένη για το απομακρυσμένο αυτό νησί. Καμιά μα καμία ελπίδα δεν έχουν βαρυφορτωμένα μαχητικά με καύσιμα και βόμβες, όποιου τύπου. Από την στιγμή του εντοπισμού είναι θέμα τιμής για τους Τούρκους να τα καταρρίψουν ….. και θα έχουν το πλεονέκτημα. Αυτή η καραμέλα με την Κύπρο και πιο μαχητικό θα την υποστηρίξει … θα… Read more »

Leonidas
Guest
Leonidas

Ναι ας πάρουν δικά τους!!!

gdmast
Guest
gdmast

Δεν θα είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Κάτσε μήπως στα ραντάρ οι γείτονες, αντί για α/φ δουν τίποτα από τα νέα επεισόδια του Game of Thrones.
Και κάτι Γάλλοι ετοιμάζουν βάση εκεί και η Σούδα με τους αλλοινοί είναι κοντά και τα Εβραιάκια μια οργιά απόσταση είναι.
Όταν θα έρθει η ώρα, θα είναι πολύ δύσκολα και για τους απέναντι.

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Φαντάζομαι θα έχει ανάλογη βαφή για μείωση του ίχνους στο ραντάρ!

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Aναπαλαίωση. Και μετά κάποιοι, δε λέμε ποιοι, λέγανε για το Su-35s..

ΝΙΚ
Guest
ΝΙΚ

Εϊναι μια σχεδίαση 40 + ετών. Εχει φάει τα ψωμιά της. F35 και ξερό ψωμί …

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Ο κουβάς και το μουλάρι……,χρήσιμα και τα δυο!

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Για την USAF είναι μονόδρομος η αύξηση του στόλου των F-15 απ’ τη στιγμή που η τεχνολογία στελθ αποδεικνύεται δαπανηρή. Για την Ελλάδα προέχουν άλλα πράγματα. Αν η αγορά των S-400 ολοκληρωθεί, ο στόχος μας θα είναι μια ισχυρή αεράμυνα μεγάλου βεληνεκούς. Αν οι Τούρκοι κάνουν το λάθος και δεν αγοράσουν επιπλέον στοιχεία αεράμυνας μέσου και βραχέως βεληνεκούς, η δουλειά τη ΠΑ γίνεται ευκολότερη και τότε απλά η αγορά JASSM αρκεί για την εξουδετέρωση της απειλής. Αν όμως οι Τούρκοι προχωρήσουν στην δημιουργία πολυστρωματικής αεράμυνας, εκεί χρειαζόμαστε F-35. Και από άποψης αισθητήρων θα μπορούν να δίνουν εικόνα της περιοχής ενδιαφέροντος… Read more »

PROMAXOS1
Guest
PROMAXOS

Γιατί δεν το κάνουν Silent άραγε, όπως είχε προτείνει η Boeing, να ενσωματώνει και χαρακτηριστικά LO;