Μεγάλη νίκη της Boeing στο διαγωνισμό για το MQ-25 Stingray

4
2550
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Boeing επιλέχθηκε για να κατασκευάσει το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που θα αποτελέσει μόνιμο τμήμα της αεροπορικής πτέρυγας των αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Ναυτικού, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Όπως ήδη είχαμε γράψει, επρόκειτο για την ολοκλήρωση μίας μακράς διαδικασίας που αποσκοπούσε στην προμήθεια νέων εξειδικευμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τον εναέριο ανεφοδιασμό των υπόλοιπων αεροσκαφών του αμερικανικού Ναυτικού.

Το συμβόλαιο σε πρώτη φάση ανέρχεται στα 805 εκατομμύρια δολάρια και βάση αυτού η Boeing θα παράσχει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη δοκιμή, την πιστοποίηση, την πιστοποίηση, την παράδοση και την υποστήριξη τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-25A Stingray, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης στην αεροπορική πτέρυγα του αεροπλανοφόρου για την επίτευξη αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας.

Το αμερικανικό Ναυτικό σχεδιάζει τα πρώτα τέσσερα Stingray να επιτύχουν αρχική επιχειρησιακή ικανότητα σε αεροπλανοφόρο το 2024, δηλαδή νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Τα πρώτα αεροσκάφη πρέπει να είναι έτοιμα να πετάξουν μέχρι το 2021 και το Ναυτικό θα πρέπει στη συνέχεια να διεξάγει δοκιμές καταλληλότητας και συμβατότητα με τα αεροπλανοφόρα και να πραγματοποιήσει τυχόν τροποποιήσεις, εκπαίδευση προσωπικού και δημιουργία επαρκούς εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το Ναυτικό τελικά σχεδιάζει να αγοράσει 72 συνολικά τέτοια αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού με προσδοκώμενο κόστος περί τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δε επιχειρησιακή που θα προσδίδει θα είναι παροχή μέχρι και 15.000 λιβρών καυσίμου στα σε αποστάσεις μέχρι 500 ναυτικά μίλια από το αεροπλανοφόρο, ουσιαστικά διπλασιάζοντας την ακτίνα δράσης των μαχητικών αεροσκαφών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Makis
Guest
Μakis

H πολιτικη φαινεται οτι υπερισχυσε εναντι της λογικης Τα αλλα δυο σχεδια ηταν σαφως πιο καλα

AstirKeno
Guest
ΑστήρΚενό

Σε ποίους τομείς ήταν καλύτερα? Εκτός και αν αναφέρεσαι στις μακέτες …

randomname
Guest
randomname

Οτι πιό έξυπνο μπορούσαν να φτιάξουν οι ΗΠΑ κατά των αντιπλοικών πυράυλων κινας/ρωσσιας. Δεν παει να ερχεται και με mach 30 ο πυραυλος? Αν τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου περιπολούν πιο μακριά από την ακτίνα του, γίνεται άχρηστος.

Lesalaut
Guest
lesalaud

Άραγε θα δούμε και εκδόσεις βομβαρδισμού, ΗΠ και SEAD;