Σε τοίχο χτύπησε το Boeing της Pegasus στην Κωνσταντινούπολη

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Νεώτερες πληροφορίες για το περιστατικό με το Boeing 737 της Pegasus Airlines νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι το αεροπλάνο με 177 επιβαίνοντες προσέγγιζε υψηλά και «πάτησε» στον διάδρομο «06» αργά, περίπου 1900 μέτρα μετά το κατώφλι του και 1000 μέτρα πριν το τέλος του με ταχύτητα 130 κόμβων.

Αδυνατώντας να σταματήσει, βγήκε από την άκρη του και χτύπησε σε τοίχο, στην περίμετρο του αεροδρομίου, περίπου 200 μέτρα μετά, με αποτέλεσμα να σπάσει σε τρία κομμάτια. Καύσιμα στο σημείο όπου αποσπάστηκε ένας κινητήρας ανεφλέγησαν αλλά η φωτιά ήταν περιορισμένη και κατασβήστηκε άμεσα χωρίς άλλα επακόλουθα.

(Φωτογραφία Sabiha Gokcen Airport)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SpyrosTango.AlphaKydonx-m Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Κάποια πρόχειρα σχόλια καθώς πρέπει να βγω πάλι: Καινούργιο αεροδρόμιο χωρίς επαρκείς ζώνες ασφαλείας μου φαίνεται λάθος αλλά πρέπει να δω το χάρτη του αεροδρομίου. Θα είναι χρήσιμο να ξέρουμε αν είναι over-run ή βγήκε υπό γωνία από το διάδρομο Εξαιρετική πυροσβεστική υπηρεσία – μάλλον θα έχουν ευκαιρίες για εξάσκηση αν οι Τούρκοι χειριστές συνεχίσουν έτσι Θα ήθελα να καταλάβω την κουλτούρα της εταιρείας πως αντιμετωπίζει της επανακυκλώσεις (go-around). Αν η εταιρεία είναι ΟΚ με αυτό αλλά δεν το έχει περάσει στα πληρώματα είναι πολύ κακό. Αν έχει πρόβλημα ελπίζω να αλλάξουν γρήγορα νοοτροπία. Το περιστατικό θυμίζει το δυστύχημα της… Read more »

x-m
Member
Famed Member
x-m

Ας φτιάξουν στην τουρκία διαδρόμους όπως στην Edwards, την Nellis ή έστω την Groom Lake…. τον ασυγκράτητο έχουν οι αεροπορικές τους !! Μα με τίποτα να μην τους φτάνει ένα φυσιολογικό μήκος(ή πλάτος). Η χαρά των φαναρτζήδων έχουν γίνει.

Kydon
Member
Kydon

Καλό είναι να διευκρινησθει ότι το ατύχημα έγινε στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen, το οποίο δεν είναι το καινούργιο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Να συμπληρώσω ότι πριν από δυο χρόνια είχαν άλλη μια έξοδο από το διάδρομο στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας με το περιστατικό να αφορά πάλι 737.
x-mx-m έχετε δίκιο στενοί και κοντοί διάδρομοι: μόλις 3 χιλιόμετρα τι να προλάβει ένας χειριστής να κάνει;

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Χτύπησε τοίχο αλλά ΔΕΝ έσπασε στα τρία απ’ αυτό… είχε αρχίσει να διαλύεται νωρίτερα, γιατί έπεσε από ύψος, μετά το overrun, αρκετά πριν τον τοίχο.