Το “απόλυτο” F-15EX Advanced Eagle σε βίντεο της Boeing

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανική εταιρεία Boeing έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση νέου βίντεο για το νεότερο μέλος της οικογένειας του μαχητικού F-15, το F-15EX Advanced Eagle.

Το F-15EX μπορεί να μεταφέρει μεγάλη γκάμα όπλων αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας, ενώ διατηρεί ασυναγώνιστη εμβέλεια με σχέση με τα υπόλοιπα μαχητικά τέτοιας κατηγορίας.

Η Boeing δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του F-15EX

Στο βίντεο υπογραμμίζεται η παρουσία του ταχύτερου υπολογιστή αποστολής, το σύστημα ελέγχου πτήσης και το προηγμένο ραντάρ AESA. Το F-15EX αξιοποιεί επενδύσεις τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας για να φέρει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην πιο σύγχρονη παραλλαγή του F-15. Θα ενσωματώσει τον επεξεργαστή Display Core Processor II, τον πιο σύγχρονο υπολογιστή μάχης που έχει υπάρξει ποτέ, με δυνατότητα επεξεργασίας 87 δισεκατομμυρίων εντολών το δευτερόλεπτο.

Πόλεμο κατά του F-15EX κήρυξε η Lockheed Martin

Με βάση τη Boeing, το F-15EX είναι η καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή για την ενίσχυση της Αμερικανικής Αεροπορίας, μεταξύ άλλων διότι είναι γνώριμο στο προσωπικό, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην ταχεία αξιοποίησή του.

80 F-15X θέλει να αγοράσει η USAF – Δρομολογήθηκαν τα πρώτα 8

Στις 10 Σεπτεμβρίου επιτροπή της Γερουσίας συνέστησε την προμήθεια 8 F-15EX με κόστος $992,4 εκατομμύρια. Δύο από αυτά τα F-15EX θα αξιοποιηθούν ως αεροσκάφη δοκιμών. Με τη σειρά της η Boeing υποστηρίζει την παραγωγή 24 F-15EX ανά έτος, για την άμεση κάλυψη των απαιτήσεων της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Το F-15X έρχεται σε δύο εκδόσεις και θα βοηθήσει στην αξιοποίηση του F-35

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Ώχ, θα αρχίσουν οι ονειρώξεις πάλι…

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

ακριβώς

SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Βάλε καμια τριανταριά κι από αυτά κυρ Στέφανεεεε…!

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια η αναφορά στην τοποθέτηση κεραίας ραντάρ στο χείλος προσβολής (leading edge). Νομίζω αντίστοιχης διαμόρφωσης κεραία διαθέτει το Β-2. Φαντάζομαι ότι ο στόχος είναι υψηλής ποιότητας απεικόνιση στόχων στο έδαφος (;).

epampapas
Member
epampapas

Υπάρχουν σοβαρές και εύλογες ενστάσεις για την προμήθεια αυτή καθότι όπως και να το κάνουμε θα καταρρίπτονται εύκολα από κινεζικά στελθ. Βάζουν οι ΗΠΑ τον εαυτό τους στη θέση που προσπαθούσαν να βάλουν τους αντιπάλους τους, να εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα μιας σύγχρονης στελθ σχεδίαση.

Η Boeing με τα παράγωγα του F-15 και του F-18 μπορεί να πιέζει λόγω μεγέθους εταιρίας για πρόσθετες προμήθειες αλλά αυτές δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας τους.

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Δεν ξερουμε τίποτα για τις ικανότητες του κινέζικου αεροσκάφους (που κακα τα ψέμματα ειναι και το πρώτο που βγαζουν) και το πόσο στέαλθ ειναι. Με τίποτα δεν μπορεί να πει καποιος για καταρρίψεις ποσο μάλλον ευκολες. το Φ15 ειναι κατασκευασμένο απο μια χώρα και μια εταιρία που εχει μακρά και πετυχημένη παράδοση στον τομέα και σαν πλατφόρμα ειναι στη μάχη πολλά χρόνια και πλέον θα παραχθεί στη καλύτερη εκδοχή του. Δεν γινεται να μηδενίζουμε ενα τετοιο οπλικό σύστημα τοσο ευκολα.

observer
Guest
observer

Να βάλουμε και την πολύ πιθανή παράμετρο της αποκάλυψης των stealth στο άμεσο μέλλον, οπότε δε νομίζω το f15 να είναι παρωχημένο……