Η Boeing σχεδιάζει την επανέναρξη παραγωγής των 737 ΜΑΧ

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, είχε εκτιμήσει ότι τα προβλήματα από την καθήλωση των 737 ΜΑΧ θα μπορούσαν να αφαιρέσουν έως και μισή ποσοστιαία μονάδα από την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Η Boeing αναστέλλει την παραγωγή του 737 MAX

Tην επανέναρξη της παραγωγής του 737 ΜΑΧ αρκετούς μήνες προτού οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως για την επαναφορά του αεροσκάφους στους αιθέρες επιθυμεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, σύμφωνα με το CNBC.

Η Boeing είχε αναστείλει την παραγωγή του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών αυτό το μήνα, μετά την «καθήλωσή» τους παγκοσμίως εξαιτίας των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων. Η κρίση με τα 737 ΜΑΧ επηρέασε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα της Boeing -που περιλαμβάνει την General Electric και τη Spirit AeroSystems– ενώ εγείρει ανησυχίες για αντίκτυπο και στην ευρύτερη οικονομία.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, είχε εκτιμήσει ότι τα προβλήματα από την καθήλωση των 737 ΜΑΧ θα μπορούσαν να αφαιρέσουν έως και μισή ποσοστιαία μονάδα από την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ φέτος.

Ο Καλχούν, που ανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα στο τιμόνι της αμερικανικής εταιρείας αεροσκαφών, θέλει να ξεπεραστεί η κρίση και επιστροφή στη σταθερότητα.

Πηγή: ΑΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tango Alpha Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Η Boeing μάλλον δε ξέρει τι κάνει με το θέμα: Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε το σταμάτημα της παραγωγής που είχε παγώσει μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Τώρα μιλάει για επανέναρξη αλλά χωρίς χρονικό ορίζοντα. Εντωμεταξύ οι εταιρίες χρήστες έχουν πει ότι δε προβλέπουν εμπορικές πτήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο το 2020 η FAA δε λέει οτιδήποτε. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι εάν η παραγωγή θα αρχίσει αρκετούς μήνες πριν την επαναδειοδότηση και η διακοπή συνεχίζεται τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο το ΜΑΧ να μην πετάξει πριν το τέλος του έτους. Διαφορετικά θα διατηρούσε τη γραμμή με περαιτέρω μείωση του ρυθμού… Read more »