Η Boeing προμηθευτής απαρτίων για παραγωγή νέων Antonov AN-225

6
1762
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 53
  •  
  •  

Η Boeing συμφώνησε να προμηθεύσει με απαραίτητα απάρτια, ανταλλακτικά κι υποσυστήματα την ουκρανική εταιρεία Αντόνοφ προκειμένου να μπορέσει να επανεκκινήσει τη γραμμή παραγωγής του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο.

Η Αντόνοφ σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα γραμμή παραγωγής του στρατηγικού αεροσκάφους μεταφοράς αεροσκαφών An-225 “Mriya”, σχεδιάζοντας την παραγωγή οκτώ νέων αεροσκαφών ετησίως, αρχίζοντας στα τέλη του 2019.

Η θυγατρική της Boeing, Aviall, θα προμηθεύσει τα εν λόγω απάρτια τν ουκρανική εταιρεία, προκειμένου να μην υπάρχει καθόλου εξάρτηση από Ρώσους προμηθευτές.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένα και μοναδικό αεροσκάφος του τύπου, το οποίο νοικιάζεται στην ελεύθερη για αεροπορική μεταφορά υπερογκοδών κι υπερβαρέων φορτίων.

Πολλές φορές η διαθεσιμότητά του είναι περιορισμένη σε σχέση με την ζήτηση, με αποτέλεσμα να ενοικιάζεται στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Αυτό είναι και ο λόγος που έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο οικονομικής επιτευξιμότητας της επανέναρξης της παραγωγής του.

Υπάρχει επίσης κι ένα δεύτερο αεροσκάφος σε ημιτελή κατάσταση το οποίο έχει συντηρηθεί τόσο ώστε αν χρειαστεί και βρεθεί χρηματοδότηση να μπορεί να ολοκληρωθεί η παραγωγή του.

Πριν δυο χρόνια είχαν υπάρχει αναφορές ότι κινέζικες εταιρείες ενδιαφέρονταν να αγοράσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ξεκινήσουν την παραγωγή κάποιων αεροσκαφών για την κινέζικη αγορά, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η αρχική αποστολή του αεροσκάφους ήταν η από αέρος μεταφορά του σοβιετικού διαστημοπλοίου Buran, εξού και το διπλό κάθετο σταθερό. Θεωρείται πως αυτό είναι περιττό πλέον και σε περίπτωση επανέναρξης της παραγωγής, τα νέα αεροσκάφη θα έχουν μόνο ένα κάθετο σταθερό.

Το αεροσκάφος λόγω της μοναδικότητάς του συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι ομολογουμένως κάτι που δεν το βλέπει κανείς κάθε μέρα.

Το δεύτερο αεροσκάφος του τύπου, στην ημιτελή κατάσταση που βρίσκεται.

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 53
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ivychris
Guest
ivychris

Είχα δει πρόσφατα ένα βιντεο από την προσγείωση του ΑΝ-225 στο Auckland, προκειμένου να μεταφέρει δεν θυμάμαι πόσους τόνους εφόδια στη νήσο Guam, πριν την έλευση του τυφώνα Mangkhut.
Έχοντας προσγειωθεί περνά μπροστά από ένα B-767, νομίζω ήταν της Northwest και το οποίο δείχνει μινιατούρα.
Αν το αναζητήσετε και το βρείτε θα ήταν καταπληκτικό να το ξαναδούμε

Γιώργος
Guest
Γιώργος

1. Τόσο δύσκολο είναι να μεγεθυνθεί το Boeing 747 και το Airbus A380 με έναν ακόμα κινητήρα και την ανάλογη άτρακτο;
2. Άρα το An-225 και γενικότερα η Αντόνοφ γίνεται πρακτικά από Ρωσική σταδιακά Αμερικάνικη εταιρεία;;;

ivychris
Guest
ivychris

Ακριβώς αυτό είχα δει και είναι εντελώς καθηλωτικό από τον όγκο του Antonov.
Btw, η Antonov ήταν και είναι Ουκρανική εταιρεία.
Σοβιετική υπήρξε, αλλά ποτέ δεν ήταν ρωσική