Στην Boeing (και) η αναβάθμιση των αεροσκαφών T/AV-8B Harrier II

6
1516
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 24
  •  
  •  

Το αμερικανικό Ναυτικό υπέγραψε με την Boeing δύο συμβόλαια για την αναβάθμιση και υποστήριξη των διθέσιων εκπαιδευτικών μαχητικών αεροσκαφών Τ/ΑV-8B Harrier II, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Τα δυο αυτά συμβόλαια, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στα πλαίσια της ανάπτυξης του αεροσκάφους T/AV-8B.

Η Boeing θα εισπράξει 71,3 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή ολοκληρωμένης υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη συντήρηση του Τ/AV-8B Harrier κατά τη διάρκεια της φάσης υποστήριξης μετά την παραγωγή του αεροσκάφους. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2023.

Το δεύτερο συμβόλαιο είναι αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορά τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στα πλαίσια της ανάπτυξης των αεροσκαφών του τύπου. Περιλαμβάνει ενημερώσεις διαμόρφωσης του συστήματος, ηλεκτρονικά συστήματα και πιστοποίηση όπλων, καθώς και την υποστήριξη απαξιωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2024.

Το AV-8B Harrier II εχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την Boeing στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως αποτέλεσμα συνεργασίας με την βρετανική Hawker Siddeley στην βάση του Harrier, του πρώτου επιχειρησιακού μαχητικού αεροσκάφος V/STOL.

Το T/AV-8B Harrier είναι η διθέσια εκπαιδευτική έκδοση του αεροσκάφους AV-8B Harrier. Σε αμερικανική υπηρεσία χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες από βάσεις ξηράς ή από τα αμφίβια σκάφη των κλάσεων Wasp και πλέον και America.

Πρόκειται να αντικατασταθεί από το F-35B. Μέχρι τότε όμως πρέπει να παραμένει αξιόμαχο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 24
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GiannisKr
Guest
Γιάννης Μ.

Γιατί υπέγραψε το USN και όχι το USMC που είναι ανεξάρτητα όπλα μεταξύ τους; Το πρώτο έχει αναλάβει την εκπαίδευση στον τύπο;

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Το Σώμα έχει μεν ευχέρεια επιλογών όπλων και είναι ανεξάρτητος κλάδος των ΕΔ, αλλά υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτικών (ένα από τα τρία υπο-υπουργεία του Πενταγώνου).

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Προς τι το υπαινικτικό “και” εντός παρενθέσεως στον τίτλο; Δεν είναι (σήμερα) η κατασκευάστρια του τύπου; Αναβαθμίσεις από τρίτον πλην του κατασκευαστού είναι πολύ ασυνήθιστη περίπτωση (π.χ. συνθετικές πτέρυγες για Grumman Α-6Ε από Boeing προ 30 ετών).
Τουναντίον στην παρακάτω φράση …
“Το AV-8B Harrier II εχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την Boeing στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως αποτέλεσμα συνεργασίας με την βρετανική Hawker Siddeley στην βάση του Harrier, του πρώτου επιχειρησιακού μαχητικού αεροσκάφος V/STOL.”
… όπου Boeing πρέπει να τεθεί McDonnell-Douglas, διότι η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη έγινε το 1997.

Nikodimos
Guest
Nikodimos Pavlidis

Δεν υπονοείται ότι θα έπρεπε ή ότι θα υπήρχε πιθανότητα το συμβόλαιο να πήγαινε σε άλλη εταιρεία αλλά ότι προστίθεται μια ακόμα “δουλειά” που παίρνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Θα μπορούσε να πει κανείς να πει ότι ήταν προδιαγεγραμμένη, ίσως όμως κι όχι. Υπό άλλες συνθήκες όντως το συμβόλαιο να μην ήταν βέβαιο, ή να μην υπογραφόταν τώρα αλλά αργότερα, ή να μην ήταν αυτού του ύψους. Αυτόν τον καιρό όμως μάλλον της πάμε όλα δεξιά από ο,τι φαίνεται.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Σε αυτό έχετε ένα δίκιο, διότι επίκειτο η απόσυρση του τύπου. Αλλά αφενός το F-35B δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες, αφετέρου η προτεραιότητα εξόδου συνεχώς εναλλάσσεται μεταξύ Χόρνετ και Χάρριερ. Αρχικά ήταν να φύγει τελευταίο το Χάρριερ, μετά το Χόρνετ (πιο λογικό, αν οι ώρες πτήσεως που απομένουν επαρκούν). Αν αυτό άλλαξε και το Χάρριερ θα μείνει παραπάνω, μένει να το δούμε. Για όσο θα μείνει βέβαια, τα δύσκολα (μοναδικά, για να ακριβολογούμε …) χαρακτηριστικά απαιτούν διθέσιο για μετάπτωση χεριστών στον τύπο.

Devilakos
Guest
Devilakos

Μετά το πατατρακ με το 737 max νομίζω ότι θα πάρει κάποια συμβόλαια η Boeing που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην τα έπαιρνε. Όλο και κάποιος καλός σύμμαχος (με λεφτά) θα πάρει μερικά F-15.