22.3 C
Athens
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Στην Boeing (και) η αναβάθμιση των αεροσκαφών T/AV-8B Harrier II

Στην Boeing (και) η αναβάθμιση των αεροσκαφών T/AV-8B Harrier II

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αμερικανικό Ναυτικό υπέγραψε με την Boeing δύο συμβόλαια για την αναβάθμιση και υποστήριξη των διθέσιων εκπαιδευτικών μαχητικών αεροσκαφών Τ/ΑV-8B Harrier II, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Τα δυο αυτά συμβόλαια, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στα πλαίσια της ανάπτυξης του αεροσκάφους T/AV-8B.

Η Boeing θα εισπράξει 71,3 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή ολοκληρωμένης υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη συντήρηση του Τ/AV-8B Harrier κατά τη διάρκεια της φάσης υποστήριξης μετά την παραγωγή του αεροσκάφους. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2023.

Το δεύτερο συμβόλαιο είναι αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορά τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στα πλαίσια της ανάπτυξης των αεροσκαφών του τύπου. Περιλαμβάνει ενημερώσεις διαμόρφωσης του συστήματος, ηλεκτρονικά συστήματα και πιστοποίηση όπλων, καθώς και την υποστήριξη απαξιωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2024.

Το AV-8B Harrier II εχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την Boeing στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως αποτέλεσμα συνεργασίας με την βρετανική Hawker Siddeley στην βάση του Harrier, του πρώτου επιχειρησιακού μαχητικού αεροσκάφος V/STOL.

Το T/AV-8B Harrier είναι η διθέσια εκπαιδευτική έκδοση του αεροσκάφους AV-8B Harrier. Σε αμερικανική υπηρεσία χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες από βάσεις ξηράς ή από τα αμφίβια σκάφη των κλάσεων Wasp και πλέον και America.

Πρόκειται να αντικατασταθεί από το F-35B. Μέχρι τότε όμως πρέπει να παραμένει αξιόμαχο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

6 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisKr

Γιατί υπέγραψε το USN και όχι το USMC που είναι ανεξάρτητα όπλα μεταξύ τους; Το πρώτο έχει αναλάβει την εκπαίδευση στον τύπο;

Nikolaos

Το Σώμα έχει μεν ευχέρεια επιλογών όπλων και είναι ανεξάρτητος κλάδος των ΕΔ, αλλά υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτικών (ένα από τα τρία υπο-υπουργεία του Πενταγώνου).

Nikolaos

Προς τι το υπαινικτικό “και” εντός παρενθέσεως στον τίτλο; Δεν είναι (σήμερα) η κατασκευάστρια του τύπου; Αναβαθμίσεις από τρίτον πλην του κατασκευαστού είναι πολύ ασυνήθιστη περίπτωση (π.χ. συνθετικές πτέρυγες για Grumman Α-6Ε από Boeing προ 30 ετών).
Τουναντίον στην παρακάτω φράση …
“Το AV-8B Harrier II εχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την Boeing στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως αποτέλεσμα συνεργασίας με την βρετανική Hawker Siddeley στην βάση του Harrier, του πρώτου επιχειρησιακού μαχητικού αεροσκάφος V/STOL.”
… όπου Boeing πρέπει να τεθεί McDonnell-Douglas, διότι η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη έγινε το 1997.

Nikodimos

Δεν υπονοείται ότι θα έπρεπε ή ότι θα υπήρχε πιθανότητα το συμβόλαιο να πήγαινε σε άλλη εταιρεία αλλά ότι προστίθεται μια ακόμα “δουλειά” που παίρνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Θα μπορούσε να πει κανείς να πει ότι ήταν προδιαγεγραμμένη, ίσως όμως κι όχι. Υπό άλλες συνθήκες όντως το συμβόλαιο να μην ήταν βέβαιο, ή να μην υπογραφόταν τώρα αλλά αργότερα, ή να μην ήταν αυτού του ύψους. Αυτόν τον καιρό όμως μάλλον της πάμε όλα δεξιά από ο,τι φαίνεται.

Nikolaos

Σε αυτό έχετε ένα δίκιο, διότι επίκειτο η απόσυρση του τύπου. Αλλά αφενός το F-35B δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες, αφετέρου η προτεραιότητα εξόδου συνεχώς εναλλάσσεται μεταξύ Χόρνετ και Χάρριερ. Αρχικά ήταν να φύγει τελευταίο το Χάρριερ, μετά το Χόρνετ (πιο λογικό, αν οι ώρες πτήσεως που απομένουν επαρκούν). Αν αυτό άλλαξε και το Χάρριερ θα μείνει παραπάνω, μένει να το δούμε. Για όσο θα μείνει βέβαια, τα δύσκολα (μοναδικά, για να ακριβολογούμε …) χαρακτηριστικά απαιτούν διθέσιο για μετάπτωση χεριστών στον τύπο.

Devilakos

Μετά το πατατρακ με το 737 max νομίζω ότι θα πάρει κάποια συμβόλαια η Boeing που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην τα έπαιρνε. Όλο και κάποιος καλός σύμμαχος (με λεφτά) θα πάρει μερικά F-15.

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα M1117 Guardian ASV στην Ελλάδα, με αστραπιαίους ρυθμούς κινείται το ΥΠΕΘΑ

 Μετά την προσφορά των 1200 αμερικανικών ASV M1117 Guardian από την Ελλάδα, που πρόσφατα έγινε από τις ΗΠΑ, το ΥΠΕΘΑ δουλεύει ασταμάτητα προς την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των...

52
 Μετά από τα fake news σχετικά με τα ελληνικά MLRS, ας γυρίσουμε στην πραγματικότητα, και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MLRS του Ελληνικού Στρατού που...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 June #373

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 July 2016 #362

Αγορά 1.99

Related News

Όλες οι απαντήσεις: Όπλα λέιζερ για μαχητικά αεροσκάφη, πότε θα είναι έτοιμα, πώς θα δουλεύουν, πόσο θα κοστίζουν,

Πριν λίγες μέρες ανεβάσαμε ένα αναλυτικό αφιέρωμα για μία νέα μείζονα τεχνολογική εξέλιξη στην αεροπορική μάχη, τα όπλα λέιζερ. Διαβάστε το εδώ:https://www.ptisidiastima.com/laser-weapons-in-self-defence/Πρόκειται για μία...

Κι άλλη «αποστολή μηνύματος» στην Αν. Μεσόγειο: Το Ισραήλ βύθισε πλοίο σε άσκηση με νέο πύραυλο

Σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στο Facebook, το ισραηλινό Ναυτικό βύθισε ένα πλοίο στόχο κατά την διάρκεια...

Έξι δωρεάν NSW RIB για τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι τον Μάρτιο του 2022 – Διαγωνισμοί για ατομικά υλικά, αισθητήρες, drones και έγκριση πληρωμής για...

Οι Ειδικές Δυνάμεις θα αποκτήσουν από τις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο του 2022 έξι σκάφη άκαμπτης γάστρας (RIB) για ειδικές επιχειρήσεις, μετά από σχετική...

Ο Ρωσικός Στρατός δοκιμάζει το νέο βαρύ φλογοβόλο ΤΟS-2

Κάθε φορά που βάλλονται ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές προκαλούν δέος και η πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή της νέας έκδοσης TOS-2 «Τοσότσκα» στην κύρια φάση της...

Επιχειρησιακές Βολές Πυροβόλων και Βαρέων Όπλων Πεζικού από την Εθνική Φρουρά

Το Γραφείο Τύπου της Εθνικής Φρουράς, δημοσίευσε φωτογραφίες από βολές πυροβόλων και βαρέων όπλων πεζικού στην Κύπρο. Τα αδέλφια μας στην Κύπρο εκπαιδεύονται και...
- Advertisement -