Περισσότερες πληροφορίες για το φουτουριστικό σχέδιο της Boeing που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το SR-71

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένας μήνας έχει περίπου περάσει απ’ όταν η Boeing αποκάλυψε το υπό κλίμακα μοντέλο του αεροσκάφους που φιλοδοξεί να πετάει γρηγορότερα από Mach 5. Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφόρησαν περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο σχέδιο που θα είναι εν πολλοίς παρόμοιο με αυτό που ετοιμάζει η Lockheed Martin.

Σύμφωνα με το Aviation Week, η ανεπίσημη ονομασία του νέου σχεδίου της Boeing, είναι “Valkyrie II”. Αν η εταιρία προχωρήσει τελικά στην ανάπτυξη του νέου concept που θα έχει πρωτοποριακές δυνατότητες αναγνώρισης και κρούσης, θα κατασκευάσει σε πρώτη φάση ένα μοντέλο υπό κλίμακα, με ένα κινητήρα και μέγεθος που δε θα ξεπερνά αυτό ενός μαχητικού F-16 και εφόσον δεν παρουσιαστούν αξεπέραστα προβλήματα, θα κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο σε πλήρες μέγεθος, με δυο κινητήρες και μήκος που θα ξεπερνά τα 30 μέτρα. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στο αρχικό σχέδιο που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ το ζήτημα εάν το νέο σχέδιο θα έχει πιλότο, παραμένει ανοιχτό, αν και το πιθανότερο είναι πως θα πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το πρόγραμμα της Boeing έχει σκοπό να ανταγωνιστεί αυτό της Lockheed Martin, κατασκευαστή του θρυλικού SR-71 που θα φέρει το όνομα SR-72. Και τα δυο project, είναι σχεδιασμένα γύρω από έναν κινητήρα συνδυασμένου κύκλου που ενσωματώνει στοιχεία αεροστρόβιλου και ενός διπλού ramjet / scramjet κινητήρα. Η Boeing συνεργάζεται με την Orbital ATK και η LM με την Aerojet Rocketdyne, για να κατασκευάσουν τους απαραίτητους κινητήρες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Έχει μείνει στη Boeing καμία σχεδιαστική μονάδα της πάλαι ποτέ McDonnel Douglas, απο τότε που την απορρόφησαν;

Ρωτάω γιατί ως ‘σκέτη’ Boeing, δεν έχουν φτιάξει τίποτα υπερηχητικό (πέραν κάποιων πρωτοτύπων)…