Ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ!

47
4540
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 92
  •  
  •  

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, προετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Άγκυρα, αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, αναφέρει η Daily Sabah.

Ο Ερντογάν νωρίτερα άσκησε κριτική τις δηλώσεις Μπόλτον ότι προϋπόθεση της Ουάσιγκτον για απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία είναι ότι η Τουρκία θα προστατεύει τις κουρδική πολιτοφυλακή (YPG).

Ο Ερντογάν δήλωσε στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης νωρίτερα σήμερα, ότι τα σχόλια του Μπόλτον σχετικά με το YPG ήταν απαράδεκτα και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί αυτό τον όρο.

Ο Μπόλτον δήλωσε την Κυριακή ότι η στρατιωτική απόσυρση των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία εξαρτάται από την καταστροφή των τελευταίων εστιών του ISIS, καθώς και από τη δέσμευση της Άγκυρα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κούρδων.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG τρομοκρατική ομάδα και παρακλάδι του PKK.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 92
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
recce
Guest
revipm

Πόσο ακόμα θα γλύφουν οι αμερικάνοι? Για να δούμε… είναι μια απορία…

sotbak
Guest
sotbak

μέχρι να καταφέρουν την κυβίστηση του σουλτάνου…..

recce
Guest
revipm

Ή να τους ξεφτυλίσει τελείως, στα μάτια εχθρών και συμμάχων…

sotbak
Guest
sotbak

για να δούμε ποιο από τα δύο θα γίνει…..

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Βάστα Ταγίπ!!!

sotbak
Guest
sotbak

βάστα μπας και σωθούμε…..

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Έχει γίνει ένα παζάρι τούρκων-Αμερικάνων από το οποίο ο Ερνογτάν πήρε αυτό που ήθελε για την Συρία. Σε ότι αφορά τα F-35 θεωρείται δεδομένο ότι η Τουρκία θα τα παραλάβει. Επίσης επί ευκαιρίας. Σε ότι αφορά τους υδρογονάνθρακες σε μία σύσκεψη εδώ είχαν ενημερωθεί, οφ δι ρέκορντ, ανώτατοι αξιωματικοί των Ε.Δ μας ότι οι ξένες πετρελαιαίκές εταιρείες (αμερικανικές κ.α) θα πάρουν το 50% αυτών και από ένα 25% θα πάρουν οι Ελλάδα και Τουρκία. Επίσης, με στρατηγό (τώρα είναι απόστρατος, τον αποστράτευσαν γιατί έκανε κάτι που ενόχλησε τους αμερικάνους) που ήταν σε αυτή, αυτός παλαιά πριν μπει στην Σχολή Ευελπίδων… Read more »

Aylont
Guest
Aylont

grin
το σχόλιο της χρονιάς άργησε για το 18, νομίζω όμως ότι το 2019 οφείλουμε να το αναδείξουμε …
και τον χρήστη βεβαίως βεβαίως!
συνοψίζοντας, o Παπαδόπουλος ο οραματιστής και δημοκράτης 50 χρόνια μπροστά, Ο Ιωαννίδης που χάλασε τη δουλειά. ο δημοκράτης απόστρατος έμπιστος φίλος και οι Αμερικάνοι -οι ύπουλοι- πάντα πίσω από όλα να μη θέλουν την Ελλάδα μεγαλοπετρελαιοπαραγωγό χώρα, τα F35 και οι όλαταπέρνω Τούρκοι …. ααα και αυτοί οι Εβραίοι που είναι μέσα σε όλα και ήθελαν την Σούδα …
καμία ελπίδα razz

sotbak
Guest
sotbak

+1

Stmts
Guest
Stmts

Τι πήρε δηλαδή? Η τέλεια σφαλιάρα στον σουλτάνο από τις ΗΠΑ έτσι όπως ανακοινώθηκε χθες από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον & εκ μέρους του ίδιου του Τραμπ: “Οι Αμερικανοί θα φύγουν από τη Συρία όταν εξαφανιστεί το Ισλαμικό Κράτος και όταν είναι βέβαιοι ότι οι Κούρδοι σύμμαχοί τους προστατεύονται από τη μανία του Ταγίπ Ερντογάν.” Που σημαίνει σε απλά αμερικάνικα, εμείς θα φύγουμε εάν και όταν, οι Κούδοι μένουν, ο Ασαντ μένει, το Ισραήλ μες τη καλή χαρά, εσύ πας πίσω από εκεί που ξεκίνησες και πάρε μαζί σου όσα τζιχάντια θες. Συρία για σένα, πάπαλα. Ο Πούτιν… Read more »

John Tikis
Guest
John Tikis

…και μετά ήρθαν οι μέλισσες

Southpaw
Guest
Southpaw

Φιλε μου, δυο στα δυο λαθος, 100% επιτυχια.

bc59
Guest
bc59

Αυτό που λες Γιάννη (Χρόνια Πολλά) είναι γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια. Απλώς οι πολιτικοί (οργανωμένο έγκλημα) αποφεύγουν να το αναφέρουν και μιλάνε για Πολυτεχνεία και πράσινα άλογα.

Νίκος
Guest
Νίκος

Άμα ο άνθρωπος έχει εκ των έσω πληροφόρηση……………

Gilan
Guest
Gilan

Γιατί χλευάζετε το σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗΣ1 ; Ο Παπαδόπουλος για ποιο λόγο κρατήθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό;

Εγώ γνωρίζω ότι τον ανέτρεψαν για τα πετρέλαια και γιατί δεν έπαιρνε την Μεραρχία από την Κύπρο, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αυτά που μου έχουν πει, όμως για κάποιο λόγο τον ανέτρεψαν!

Εσείς για ποιο λόγο θεωρείτε ότι τον ανέτρεψαν;

Lesalaut
Guest
Lesalaut

Τον ανέτρεψαν επειδή αυτά γίνονται σε όλες τις χούντες του κόσμου. Τι γίνεται, όλο το PravdaNews έχει μαζευτεί εδώ μέσα;

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Oρίστε και ο εμπεριστατωμένος αντίλογος.
Κοιτάξτε και το λέω γενικά. Όσο δεν απαντάτε τεκμηριωμένα σε κάτι και ειρωνεύεστε (κάτι που βλέπω τελευταία ως μόδα στα σχόλια εδώ) ή γενικολογείτε τόσο αυτό που θέλετε να αντικρούσετε θα λαμβάνει νομιμοποίηση.

Ξέρετε τι μπορεί να πει κάποιος τρίτος με τις απαντήσεις που βλέπω; Κανείς δεν του απάντησε ουσιαστικά. Μήπως η θεωρία ισχύει; Έτσι ξεκινάνε αυτά τα πράγματα.

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε ουσιαστικά, καλύτερα να σωπάσετε.

Aylont
Guest
Aylont

μου είπε, του είπε, σου είπε: Η πιο αισχρή μορφή τεκμηρίωσης γεγονότων. Είτε δημιουργείς εντυπώσεις χωρίς το παραμικρό αίσθημα ευθύνης αυτών που μεταφέρεις επειδή είσαι ανίκανος να κρίνεις την διαφορά μεταξύ πράξεων και προφορικού λόγου …ἔπεα πτερόεντα ή το κάνεις συνειδητά ως προπαγάνδα, των όποιων πιστεύω σου, ύπουλα δε, εφόσον ξεχωρίζεις τον εαυτά σου από τα γεγονότα τα οποία συνήθως σε υπερβαίνουν κατά πολύ. Προπαγάνδα είναι η άμεση παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και… Read more »

Gilan
Guest
Gilan

Προσωπική μου γνώμη: Η αντίδρασή σου μου φαίνεται κάπως απότομη, ο καθένας έχει την γνώμη του, άλλος θεωρεί τον Παπαδόπουλο Ηγέτη και άλλος θεωρεί τον Παπαδόπουλο Κατακάθι. Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα αρχεία του κράτους ούτε σε έγκυρες πηγές, επιπλέον ανάλογα με τις πολιτικές καταβολές που έχει ο κάθε ένας υποστηρίζει και την ανάλογη θέση. Αν κάποιος περάσει σε κάποια σχολή (ΑΕΙ, ΤΕΙ) θα εκπλαγεί από τις διαφορετικές προσεγγίσεις της κάθε κομματικής νεολαίας, σε βαθμό που θα απορείς, είναι δυνατόν για ένα ιστορικό γεγονός να υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις (για το θέμα της χούντας & τον Παπαδόπουλο γίνετε μάχη στα… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Δεν θα υπεισέλθω στην ουσία, αλλά στη μεθοδολογία. Ο Lesalaut λέγει: Αφού κάποιος αποφασίζει να κινηθεί εξωθεσμικά και να αναλάβει δια της βίας την εξουσία, για ποιο λόγο ο υφιστάμενός του να τον θεωρήσει νόμιμη εξουσία και να έχει αναστολή να τον ανατρέψει, εφ’ όσον – ελέγχοντας τους καίριους μηχανισμούς – το μπορεί; Η εξουσία είναι δέλεαρ από μόνη της, και έχει πολλά τυχερά. Το αν υπάρχει κάτι άλλο, αν δηλαδή αυτός ενήργησε ως όργανο τρίτων ηθικών αυτουργών, αν δηλαδή η πρωτοβουλία της πράξεως εκπορεύεται από τρίτον, και ποια ήταν τα ελατήρια αυτού του τρίτου, οφείλει – κατά τους πάγιους… Read more »

Kapoios
Guest
Kapoios

Όταν οι άλλοτε γραφικοί χουντικοί, θρησκόληπτοι, συνωμοσιολόγοι, ψευδοεπιστήμονες κλπ, γίνονται το νέο νορμάλ όχι μόνο στο σάιτ αλλά δυστυχώς και στην Ελληνική κοινωνία αυτά θα τα έχουμε συχνότερα…

Gilan
Guest
Gilan

“Τον ανέτρεψαν επειδή αυτά γίνονται σε όλες τις χούντες του κόσμου.”

Σύμφωνοι φίλε…., οι αιτίες ποιες είναι;

παλιουρας
Guest
παλιουρας

γιατι αν ειχες διαφορετικη προσκοπικη αποψη απο το συναφι θα κατεληγες στην εατ εσα στην καλυτερη με μωλωπες στη χειροτερη δεν θα εβγαινες καν απο κει μεσα….

Gilan
Guest
Gilan

Συμφωνώ σε ότι λες, ο Ιωαννίδης γιατί ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο;

sotbak
Guest
sotbak

μα το’67 την πήρε τη μεραρχία από την Κύπρο, συμμορφώθηκε…..

Vasilis82
Guest
Βασιλης 2

Η μεραρχια αποσύρθηκε τον Νοέμβριο του 67. Μάλιστα ηταν από τα πρώτα του προεδρικα διατάγματα. Την απέσυρε λόγω πίεσης του Αμερικανού πρέσβη και των Τουρκων που θεωρουσαν την μεραρχια, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την σχεδίαση της εισβολής

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Για την ακρίβεια το Μεραρχία είναι τρόπος του λέγειν. Η Μεραρχία δεν είχε την σύνθεση μίας Μεραρχίας αλλά είχε μικρότερη δύναμη. Το γιατί την λένε Μεραρχία δεν το ξέρω.. Όπως και να έχει κάποιοι φρόντισαν να αποδυναμωθεί η άμυνα της Κύπρου για να είναι πιο εύκολη μετά η δουλειά των τούρκων. Παλαιά στην δουλειά που ήμουν είχαμε έναν απόστρατο ταξίαρχο του Ε.Σ. Αυτός όταν ήταν λοχαγός υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Κάποια περίοδο τον είχαν βάλει μέλος σε μία επιτροπή που η δουλειά της θα ήταν να ψάξει να βρει ποια ήταν τα κατάλληλα σημεία στην Κύπρο για να εγκατασταθούν οι ρωσικοί… Read more »

sotbak
Guest
sotbak

+1

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Φαίνεται πως σε κάποιους τους χάλασα το παραμύθι που πιστεύουν. Ότι και καλά θα βγάλουμε τα πετρέλαια, θα γίνουμε πλούσια χώρα, τα δισεκατομμύρια θα τρέχουν από τα μπατζάκια μας, θα ξεχρεώσουμε τα 360 δις που χρωστάμε, θα έχουμε λεφτά να αγοράζουμε τα Arleigh Burke, 10-10, τα F-35, 100-100 κ.ο.κ.

Fingolfin
Guest
Fingolfin

Δε θέλω να σχολιάσω τα της χούντας αλλά οι τούρκοι 25% από τα κοιτάσματα Ελλάδας-ελληνοκυπρίων δεν πρόκειται να πάρουν. Θα αρκεστούν σε ένα αξιοπρεπές 0%. Οι εταιρείες λογικό να πάρουν 50-70%, μιάς και αυτές επωμίζονται όλο το κόστος. Εκτός αν πιστεύουν κάποιοι, πως θα δώσουν άλλοι (εταιρείες/τράπεζες/κτλ) δισεκατομμύρια για έρευνες, εξορύξεις, δημιουργία δομών εκμετάλλευσης και διανομής και εμείς θα απολαύσουμε όλα τα κέρδη. Εμείς θα πάρουμε ένα σημαντικό, δίκαιο και νόμιμο ποσοστό κερδών.
Το θέμα είναι τα κέρδη αυτά να τα εκμεταλλευτούμε όπως οι Νορβηγοί και όχι σαν μια χώρα του 3ου κόσμου, κάτι το οποίο φοβάμαι πως θα συμβεί.

Jolly Roger
Guest
Jolly Roger

@ ΓΙΑΝΝΗΣ 1,

Σε γουστάρω ρε αδερφέ. Έχεις πάρει γραμμή πως μας φτάχνουν οι ιστοριούλες σου και κάθε φορά περιπλέκεις το σενάριο όλο και περισσότερο. Πότε με τον Σμήναρχο που σου μίλησε εμπιστευτικά, πότε με τον κυβερνήτη του υποβρυχίου σου εκμυστηρεύτηκε OpSec, πότε με τον φτωχό πλην τίμιο εφοπλιστή που ζοριζόταν να τα βγαλει περα, πότε με τον στρατηγό που τον έπαιζε στα γόνατα ο Παπαδόπουλος και του είπαν οφ-δε-ρεκορντ τα μυστικά της Κρύπτης…

…μας φτιάχνεις ρε μπαγασα, μας φτιάχνεις. Τέτοιο ταλέντο στη συγγραφή φανταστικών ιστοριών και μυθοπλασίας, είχα να δω από την εποχή του Αρχισμηνία Cooper (only veterans will understand).

Thras
Guest
Thras

@Jolly Roger

Καταλαβαίνω το χαρακτήρα του σχολίου σου, αλλά πές μου σε παρακαλώ το μυστικό ώστε να το βλέπω και εγώ όπως εσύ και να διασκεδάζω.
Όποτε διαβάζω αυτά τα σχόλια του ΓΙΑΝΝΗΣ1, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι από την υπεροψία, την απολυτότητα και το απαράδεκτο ύφος προς τους συνομιλητές…
Ειδικά όποτε αναφέρει στρατηγούς, ναυάρχους, εφοπλιστές, υπουργούς και όποιον άλλο μπορέι να σκεφτεί για να προωθήσει την φαιά προπαγάνδα του!

Spirit
Guest
Spirit

Πήρε πάλι την κατηφόρα σε σχέση με το δολάριο η τουρκική λίρα πάντως.

flashg
Guest
flashg

Καθίστε μετά να ελπίζετε ότι οι Αμερικανοί με ένα τηλεφώνημα θα σταματήσουν ένα πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

sotbak
Guest
sotbak

ποτέ δεν τρέφαμε και δεν τρέφουμε τέτοιες αυταπάτες

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

smile Αν και πάντα κάποια σχόλια είναι ιδιαίτερα, με το σημερινό μπορώ να πω ότι το θέμα τερμάτισε και έχω φορτώσει τις μπαταρίες για αρκετό καιρό.. smile

SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Ποιος δουλεύει ποιόν τελικά;

κλείτος ο μέλας
Guest
κλείτος ο μέλας

Δεν ερχεσαι κατα δω μπολτον ,να καταρτίσουμε μεταξύ μας και μεις ενα μνημόνιο κατανόησης ή MOU οπως το λετε εκεί, οπως αυτή που κανατε με το Ισραηλ,εμείς υπερ του δεοντος φιλοξενοι και προθυμοι είμαστε….
με σε πω αν ερθείς και τα συμφωνησουμε μεχρι και τη πορεία της 17ης νοεμβριου θετουμε σε αναστολή,λεμε τωρα…

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Η πολιτική που ακολουθούν τόσοι οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία (κάνω ότι δεν καταλαβαίνω ότι τα έχουμε τσουγκρίσει) έχει φτάσει στα τελευταία της.

Stefanos.K
Guest
Stefanos.K

+1

Chris
Guest
Chris

Οι ενδείξεις αυτό λένε και μακάρι το νταβατζιλίκι που πουλούσε η Τουρκία 70 χρόνια να φτάσει στο τέλος του.

sotbak
Guest
sotbak

για να δούμε……πάντως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί…..

Dimitris
Guest
Δημήτρης

Η Αρχή Ανταγωνισμού (Competition Authority) της Τουρκίας μυνήει την Google. Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν πρέπει να έχουν υπάρξει χειρότερες.
https://www.msn.com/en-us/money/companies/turkey-to-investigate-whether-google-violated-competition-law/ar-BBRUZ6P?ocid=spartandhp

G-loc
Guest
G-loc

Παιδιά ο Ερντογάν σαν πρόεδρος χώρας μιλάει μόνο με προέδρους άλλων χωρών…..θα τους ψήσει το ψάρι στα χείλη.

Cobra Kai
Guest
Cobra Kai

Καλημερα σε ολους. Δυο παρατηρήσεις. 1, οταν μπλεκουμε την πολιτικη με την ιστορια χαλαμε τις καρδιες μας. Η ζωη δεν ειναι δικαστήριο, και επιπλεον δε οσο ανασκαλευεις για λογους δικαιοσυνης το παρελθον, αυτο εχει την ταση να μην μυριζει ευχαριστα. Να μην παιρνουν θαρρος βεβαιως οι σφοδροι δημοκρατες ανάμεσά μας, το ιδιο ισχυει και για τα κομματα της φαιδρης μεταπολίτευσης. 2, ας χαρουμε τα ουστ που εισπρατει η Τουρκια στο συνολο της, διοτι αν τυχον κερδισουν οι anti-Trump στις εκλογες, θα μας κλαινε οι ρεγγες και εμας και την δημοκρατια μας. Ας κανω και μια τριτη παρατηρηση. Η Συρια ηταν… Read more »

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

+1 για το πρώτο σκέλος του σχολίου σας
για το δευτερο θα πω μόνο πως σε έναν τέτοιο πόλεμο όλων εναντίον όλων, όλες οι φυλετικές ομάδες και οι τουρκομάνοι δεινοπάθησαν.

Spirit
Guest
Spirit

Τι εμπιστοσύνη μπορει να έχουμε εμείς στους Αμερικάνους με όλα αυτά;