Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, προετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Άγκυρα, αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, αναφέρει η Daily Sabah.

Ο Ερντογάν νωρίτερα άσκησε κριτική τις δηλώσεις Μπόλτον ότι προϋπόθεση της Ουάσιγκτον για απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία είναι ότι η Τουρκία θα προστατεύει τις κουρδική πολιτοφυλακή (YPG).

Ο Ερντογάν δήλωσε στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης νωρίτερα σήμερα, ότι τα σχόλια του Μπόλτον σχετικά με το YPG ήταν απαράδεκτα και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί αυτό τον όρο.

Ο Μπόλτον δήλωσε την Κυριακή ότι η στρατιωτική απόσυρση των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία εξαρτάται από την καταστροφή των τελευταίων εστιών του ISIS, καθώς και από τη δέσμευση της Άγκυρα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κούρδων.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG τρομοκρατική ομάδα και παρακλάδι του PKK.

47 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχει γίνει ένα παζάρι τούρκων-Αμερικάνων από το οποίο ο Ερνογτάν πήρε αυτό που ήθελε για την Συρία.
  Σε ότι αφορά τα F-35 θεωρείται δεδομένο ότι η Τουρκία θα τα παραλάβει.

  Επίσης επί ευκαιρίας.
  Σε ότι αφορά τους υδρογονάνθρακες σε μία σύσκεψη εδώ είχαν ενημερωθεί, οφ δι ρέκορντ, ανώτατοι αξιωματικοί των Ε.Δ μας ότι οι ξένες πετρελαιαίκές εταιρείες (αμερικανικές κ.α) θα πάρουν το 50% αυτών και από ένα 25% θα πάρουν οι Ελλάδα και Τουρκία.
  Επίσης, με στρατηγό (τώρα είναι απόστρατος, τον αποστράτευσαν γιατί έκανε κάτι που ενόχλησε τους αμερικάνους) που ήταν σε αυτή, αυτός παλαιά πριν μπει στην Σχολή Ευελπίδων έτυχε να γνωρίζει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Αυτός του είχε πει επί λέξη ότι ,,οι Αμερικάνοι με πιέζουν πολύ να τους δώσω τις βάσεις στην Σούδα για να βοηθήσουν τους ισραηλινούς στον πόλεμο με τους άραβες. (το 1973) Αλλά εμείς επειδή έχουμε άριστες οικονομικές σχέσεις με τους άραβες δεν θα τους δώσω τις βάσεις.
  Ενώ του αποκάλυψε ότι είχε σκοπό να βγάλει τα πετρέλαια στο Αιγαίο, θα πήγαινε μετά σε εκλογές και θα έκανε ακόμη 2 πράγματα. (το ένα είχε σχέση με οικονομικό θέμα με τα πετρέλαια του Αιγαίου και το άλλο με την ψήφιση ενός νόμου για αυτά)
  Ε επειδή δεν έδωσε τις βάσεις στους Αμερικάνους και ήθελε να βγάλει τα πετρέλαια στο Αιγαίο κτλ, οι Αμερικάνοι έβαλαν τον Ιωαννίδη να τον ανατρέψει. Ο δε Ιωαννίδης πριν τον ανατρέψει πήγαινε σε αξιωματικούς των Ε.Δ και τους έλεγε ότι ο Παπαδόπουλος έχει πάρει κακό δρόμο, πως έχει προδώσει την επανάσταση και ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

  • 😀
   το σχόλιο της χρονιάς άργησε για το 18, νομίζω όμως ότι το 2019 οφείλουμε να το αναδείξουμε …
   και τον χρήστη βεβαίως βεβαίως!
   συνοψίζοντας, o Παπαδόπουλος ο οραματιστής και δημοκράτης 50 χρόνια μπροστά, Ο Ιωαννίδης που χάλασε τη δουλειά. ο δημοκράτης απόστρατος έμπιστος φίλος και οι Αμερικάνοι -οι ύπουλοι- πάντα πίσω από όλα να μη θέλουν την Ελλάδα μεγαλοπετρελαιοπαραγωγό χώρα, τα F35 και οι όλαταπέρνω Τούρκοι …. ααα και αυτοί οι Εβραίοι που είναι μέσα σε όλα και ήθελαν την Σούδα …
   καμία ελπίδα 😛

  • Τι πήρε δηλαδή? Η τέλεια σφαλιάρα στον σουλτάνο από τις ΗΠΑ έτσι όπως ανακοινώθηκε χθες από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον & εκ μέρους του ίδιου του Τραμπ:
   «Οι Αμερικανοί θα φύγουν από τη Συρία όταν εξαφανιστεί το Ισλαμικό Κράτος και όταν είναι βέβαιοι ότι οι Κούρδοι σύμμαχοί τους προστατεύονται από τη μανία του Ταγίπ Ερντογάν.»
   Που σημαίνει σε απλά αμερικάνικα, εμείς θα φύγουμε εάν και όταν, οι Κούδοι μένουν, ο Ασαντ μένει, το Ισραήλ μες τη καλή χαρά, εσύ πας πίσω από εκεί που ξεκίνησες και πάρε μαζί σου όσα τζιχάντια θες.
   Συρία για σένα, πάπαλα.
   Ο Πούτιν κοιτάει αλλού και σφυρίζει τη Κατιούσα…
   Σήμερα ο Ερντο λέει δε θα πάρει Πάτριοτ…είναι ακριβοί…
   ΥΓ…Εννοείται ότι συνεχίζει να εισπράττει μία από τα ίδια & για τους υδρογονάνθρακες της ΝΑ Μεσογείου.
   Μόνο ένα Μπαρμπαρός πλέει έρημο και μόνο, έτσι για τις εντυπώσεις…

  • Αυτό που λες Γιάννη (Χρόνια Πολλά) είναι γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια. Απλώς οι πολιτικοί (οργανωμένο έγκλημα) αποφεύγουν να το αναφέρουν και μιλάνε για Πολυτεχνεία και πράσινα άλογα.

  • Γιατί χλευάζετε το σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗΣ1 ; Ο Παπαδόπουλος για ποιο λόγο κρατήθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό;

   Εγώ γνωρίζω ότι τον ανέτρεψαν για τα πετρέλαια και γιατί δεν έπαιρνε την Μεραρχία από την Κύπρο, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αυτά που μου έχουν πει, όμως για κάποιο λόγο τον ανέτρεψαν!

   Εσείς για ποιο λόγο θεωρείτε ότι τον ανέτρεψαν;

    • Oρίστε και ο εμπεριστατωμένος αντίλογος.
     Κοιτάξτε και το λέω γενικά. Όσο δεν απαντάτε τεκμηριωμένα σε κάτι και ειρωνεύεστε (κάτι που βλέπω τελευταία ως μόδα στα σχόλια εδώ) ή γενικολογείτε τόσο αυτό που θέλετε να αντικρούσετε θα λαμβάνει νομιμοποίηση.

     Ξέρετε τι μπορεί να πει κάποιος τρίτος με τις απαντήσεις που βλέπω; Κανείς δεν του απάντησε ουσιαστικά. Μήπως η θεωρία ισχύει; Έτσι ξεκινάνε αυτά τα πράγματα.

     Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε ουσιαστικά, καλύτερα να σωπάσετε.

     • μου είπε, του είπε, σου είπε:

      Η πιο αισχρή μορφή τεκμηρίωσης γεγονότων.
      Είτε δημιουργείς εντυπώσεις χωρίς το παραμικρό αίσθημα ευθύνης αυτών που μεταφέρεις επειδή είσαι ανίκανος να κρίνεις την διαφορά μεταξύ πράξεων και προφορικού λόγου …ἔπεα πτερόεντα
      ή
      το κάνεις συνειδητά ως προπαγάνδα, των όποιων πιστεύω σου, ύπουλα δε, εφόσον ξεχωρίζεις τον εαυτά σου από τα γεγονότα τα οποία συνήθως σε υπερβαίνουν κατά πολύ. Προπαγάνδα είναι η άμεση παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και ιδιαίτερα αναφορικά με συγκεκριμένες κινήσεις που προωθούνται από κυβερνήσεις ή πολιτικές ομάδες.Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.

      Η επίκληση στο συναίσθημα είναι ίσως η πιο απροκάλυπτη μέθοδος προπαγάνδας, αφού υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι, λιγότερο φανερές και μάλιστα δόλιες. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να διαδίδεται έμμεσα. Μπορεί να μεταδίδεται ως εύλογη προκατάληψη εντός μιας φαινομενικά ισορροπημένης και δίκαιης δημόσιας συζήτησης ή επιχειρηματολογίας (στη περίπτωση μας κοίτα «Κύπρο» και «πετρέλαια»).

      ως ανακεφαλαίωση για τους νεότερους
      Ο Παπαδόπουλος ήταν μια ιστορική μάστιγα αν μη τι άλλο αντίστοιχη με αυτή του μεγαλοπρεπούς, της απέναντι πλευράς στα χρόνια μας, με τις μεγάλες διαφορές ότι ο «δικός μας», ήταν μη εκλεγμένος, απόλυτα αυταρχικός και τελείως ηλίθιος – μαριονέτα των περιστάσεων. Ιστορικά η εξέλιξη του σουλτάνου απέναντι δείχνει μια προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, χωρίς τα μεγάλα «λάθη» του παρελθόντος, του επαίσχυντου είδους του δικτάτορα. Νέα μέτρα νέα σταθμά. Λαϊκιστής ηγέτης….
      Τα έργα του δικού μας γνωστά, μεταξύ αυτών και η Κύπρος.
      Δε σε πιέζουν πρέσβεις και απλά αποσύρεις δυνάμεις… αυτό με την εξέλιξη των γεγονότων ονομάζεται προδοσία. Περι πετρελαίων και οποιασδήποτε έρευνας σε βάθη 3500μ στη θάλασσα στις δεκαετίες του 60 και 70 … καλύτερα να μιλήσουμε περί κλίνγκον. Με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα έγιναν ελάχιστες έρευνες στη Δυτική Ελλάδα και Μακεδονία εκ των οποίων εκμεταλλεύσιμη ήταν μόνο του Πρίνου – με όχι και τόσο μεγάλες προσδοκίες.

      Κάθε έθνος υπερασπίζει τα συμφέροντα του και είναι αποκλειστική ευθύνη του λαού του να ορίσει τους διαπραγματευτές στο διεθνές γίγνεσθαι για να το πράξει- όταν δεν τους ορίζει τα πράγματα αλλάζουν..Δεν μας φταίνε Αμερικάνοι, Ισραηλίτες Τούρκοι, Γερμανοί ή οποιοσδήποτε άλλο έθνος για αυτά που ζούμε. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης εθνών, αλλά συνεργασίας σε κοινούς τόπους συμφερόντων.

      και κάτι για το άρθρο περί Μπολτον
      παρακολουθήσαμε οσκαρική παράσταση λεονταρισμού αφού εθιμοτυπικά δεν έχει καμία υποχρέωση να τον συναντήσει ο σουλτάνος…. ως γνωστόν οι πράξεις και τα παχιά λόγια απέχουν τα μάλα…

      εν κατακλείδι προς Πτήση
      Το modus operandi της συγκεκριμένης προπαγάνδας «μου, του, σου είπε» αν μη τι άλλο πρέπει να κοπεί από το σεβαστό περιοδικό μας (μετά από τόσα χρόνια συγχωρήστε με για το μας), όσο και να μας διασκεδάζει. Αν μη τι άλλο όταν εμπλέκονται και άθελά τους με υπονοούμενα στελέχη των ΕΔ με τον ιδιαίτερο και ευαίσθητο ρόλο τους σε μια δημοκρατία.

      περί ουσίας….

     • Προσωπική μου γνώμη: Η αντίδρασή σου μου φαίνεται κάπως απότομη, ο καθένας έχει την γνώμη του, άλλος θεωρεί τον Παπαδόπουλο Ηγέτη και άλλος θεωρεί τον Παπαδόπουλο Κατακάθι.

      Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα αρχεία του κράτους ούτε σε έγκυρες πηγές, επιπλέον ανάλογα με τις πολιτικές καταβολές που έχει ο κάθε ένας υποστηρίζει και την ανάλογη θέση.

      Αν κάποιος περάσει σε κάποια σχολή (ΑΕΙ, ΤΕΙ) θα εκπλαγεί από τις διαφορετικές προσεγγίσεις της κάθε κομματικής νεολαίας, σε βαθμό που θα απορείς, είναι δυνατόν για ένα ιστορικό γεγονός να υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις (για το θέμα της χούντας & τον Παπαδόπουλο γίνετε μάχη στα χαρακώματα).

      ΥΓ: Δεν κάνουν προπαγάνδα όλοι (ηθελημένα ή άθελα), πολύ απλά έχουν διαφορετική προσκοπική άποψη.

      περί ουσίας….

     • Δεν θα υπεισέλθω στην ουσία, αλλά στη μεθοδολογία. Ο Lesalaut λέγει: Αφού κάποιος αποφασίζει να κινηθεί εξωθεσμικά και να αναλάβει δια της βίας την εξουσία, για ποιο λόγο ο υφιστάμενός του να τον θεωρήσει νόμιμη εξουσία και να έχει αναστολή να τον ανατρέψει, εφ’ όσον – ελέγχοντας τους καίριους μηχανισμούς – το μπορεί; Η εξουσία είναι δέλεαρ από μόνη της, και έχει πολλά τυχερά. Το αν υπάρχει κάτι άλλο, αν δηλαδή αυτός ενήργησε ως όργανο τρίτων ηθικών αυτουργών, αν δηλαδή η πρωτοβουλία της πράξεως εκπορεύεται από τρίτον, και ποια ήταν τα ελατήρια αυτού του τρίτου, οφείλει – κατά τους πάγιους κανόνες μιας συζήτησης μεταξύ ορθολογικών υποκειμένων – να το αποδείξει εκείνος που επικαλείται ότι κάτι τέτοιο συνέβη, όχι οι άλλοι να (αντ)αποδείξουν ότι δεν συνέβη (απόδειξη αρνητικού γεγονότος είναι άλλωστε λίαν δυσχερής …).

    • Όταν οι άλλοτε γραφικοί χουντικοί, θρησκόληπτοι, συνωμοσιολόγοι, ψευδοεπιστήμονες κλπ, γίνονται το νέο νορμάλ όχι μόνο στο σάιτ αλλά δυστυχώς και στην Ελληνική κοινωνία αυτά θα τα έχουμε συχνότερα…

     • γιατι αν ειχες διαφορετικη προσκοπικη αποψη απο το συναφι θα κατεληγες στην εατ εσα στην καλυτερη με μωλωπες στη χειροτερη δεν θα εβγαινες καν απο κει μεσα….

   • Η μεραρχια αποσύρθηκε τον Νοέμβριο του 67. Μάλιστα ηταν από τα πρώτα του προεδρικα διατάγματα. Την απέσυρε λόγω πίεσης του Αμερικανού πρέσβη και των Τουρκων που θεωρουσαν την μεραρχια, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την σχεδίαση της εισβολής

    • Για την ακρίβεια το Μεραρχία είναι τρόπος του λέγειν. Η Μεραρχία δεν είχε την σύνθεση μίας Μεραρχίας αλλά είχε μικρότερη δύναμη. Το γιατί την λένε Μεραρχία δεν το ξέρω..
     Όπως και να έχει κάποιοι φρόντισαν να αποδυναμωθεί η άμυνα της Κύπρου για να είναι πιο εύκολη μετά η δουλειά των τούρκων. Παλαιά στην δουλειά που ήμουν είχαμε έναν απόστρατο ταξίαρχο του Ε.Σ. Αυτός όταν ήταν λοχαγός υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Κάποια περίοδο τον είχαν βάλει μέλος σε μία επιτροπή που η δουλειά της θα ήταν να ψάξει να βρει ποια ήταν τα κατάλληλα σημεία στην Κύπρο για να εγκατασταθούν οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι SA-2 που είχε παραγγείλει ο Μακάριος και θα έφταναν στην Κύπρο από την Αίγυπτο. Μου είχε πει πως η επιτροπή γύρισε όλη την Κύπρο και έκανε την δουλειά που μας ανέθεσαν αλλά οι SA-2 δεν έφτασαν ποτέ στην Κύπρο.
     Όπως και να έχει κάποιοι είχαν αποφασίσει η μισή Κύπρος να αλλάξει χέρια.
     Στο ερώτημα μου στον ταξίαρχο πως μπορούμε να την πάρουμε πίσω η απάντηση του ήταν ,,με δύο τρόπους. ή να πουν οι Αμερικάνοι στους τούρκους να φύγουν ή να την πάρουμε πίσω με πόλεμο,,.

   • Φαίνεται πως σε κάποιους τους χάλασα το παραμύθι που πιστεύουν. Ότι και καλά θα βγάλουμε τα πετρέλαια, θα γίνουμε πλούσια χώρα, τα δισεκατομμύρια θα τρέχουν από τα μπατζάκια μας, θα ξεχρεώσουμε τα 360 δις που χρωστάμε, θα έχουμε λεφτά να αγοράζουμε τα Arleigh Burke, 10-10, τα F-35, 100-100 κ.ο.κ.

    • Δε θέλω να σχολιάσω τα της χούντας αλλά οι τούρκοι 25% από τα κοιτάσματα Ελλάδας-ελληνοκυπρίων δεν πρόκειται να πάρουν. Θα αρκεστούν σε ένα αξιοπρεπές 0%. Οι εταιρείες λογικό να πάρουν 50-70%, μιάς και αυτές επωμίζονται όλο το κόστος. Εκτός αν πιστεύουν κάποιοι, πως θα δώσουν άλλοι (εταιρείες/τράπεζες/κτλ) δισεκατομμύρια για έρευνες, εξορύξεις, δημιουργία δομών εκμετάλλευσης και διανομής και εμείς θα απολαύσουμε όλα τα κέρδη. Εμείς θα πάρουμε ένα σημαντικό, δίκαιο και νόμιμο ποσοστό κερδών.
     Το θέμα είναι τα κέρδη αυτά να τα εκμεταλλευτούμε όπως οι Νορβηγοί και όχι σαν μια χώρα του 3ου κόσμου, κάτι το οποίο φοβάμαι πως θα συμβεί.

  • @ ΓΙΑΝΝΗΣ 1,

   Σε γουστάρω ρε αδερφέ. Έχεις πάρει γραμμή πως μας φτάχνουν οι ιστοριούλες σου και κάθε φορά περιπλέκεις το σενάριο όλο και περισσότερο. Πότε με τον Σμήναρχο που σου μίλησε εμπιστευτικά, πότε με τον κυβερνήτη του υποβρυχίου σου εκμυστηρεύτηκε OpSec, πότε με τον φτωχό πλην τίμιο εφοπλιστή που ζοριζόταν να τα βγαλει περα, πότε με τον στρατηγό που τον έπαιζε στα γόνατα ο Παπαδόπουλος και του είπαν οφ-δε-ρεκορντ τα μυστικά της Κρύπτης…

   …μας φτιάχνεις ρε μπαγασα, μας φτιάχνεις. Τέτοιο ταλέντο στη συγγραφή φανταστικών ιστοριών και μυθοπλασίας, είχα να δω από την εποχή του Αρχισμηνία Cooper (only veterans will understand).

   • @Jolly Roger

    Καταλαβαίνω το χαρακτήρα του σχολίου σου, αλλά πές μου σε παρακαλώ το μυστικό ώστε να το βλέπω και εγώ όπως εσύ και να διασκεδάζω.
    Όποτε διαβάζω αυτά τα σχόλια του ΓΙΑΝΝΗΣ1, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι από την υπεροψία, την απολυτότητα και το απαράδεκτο ύφος προς τους συνομιλητές…
    Ειδικά όποτε αναφέρει στρατηγούς, ναυάρχους, εφοπλιστές, υπουργούς και όποιον άλλο μπορέι να σκεφτεί για να προωθήσει την φαιά προπαγάνδα του!

 2. 🙂 Αν και πάντα κάποια σχόλια είναι ιδιαίτερα, με το σημερινό μπορώ να πω ότι το θέμα τερμάτισε και έχω φορτώσει τις μπαταρίες για αρκετό καιρό.. 🙂

 3. Δεν ερχεσαι κατα δω μπολτον ,να καταρτίσουμε μεταξύ μας και μεις ενα μνημόνιο κατανόησης ή MOU οπως το λετε εκεί, οπως αυτή που κανατε με το Ισραηλ,εμείς υπερ του δεοντος φιλοξενοι και προθυμοι είμαστε….
  με σε πω αν ερθείς και τα συμφωνησουμε μεχρι και τη πορεία της 17ης νοεμβριου θετουμε σε αναστολή,λεμε τωρα…

 4. Η πολιτική που ακολουθούν τόσοι οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία (κάνω ότι δεν καταλαβαίνω ότι τα έχουμε τσουγκρίσει) έχει φτάσει στα τελευταία της.

 5. Καλημερα σε ολους.
  Δυο παρατηρήσεις.
  1, οταν μπλεκουμε την πολιτικη με την ιστορια χαλαμε τις καρδιες μας.
  Η ζωη δεν ειναι δικαστήριο, και επιπλεον δε οσο ανασκαλευεις για λογους δικαιοσυνης το παρελθον, αυτο εχει την ταση να μην μυριζει ευχαριστα. Να μην παιρνουν θαρρος βεβαιως οι σφοδροι δημοκρατες ανάμεσά μας, το ιδιο ισχυει και για τα κομματα της φαιδρης μεταπολίτευσης.
  2, ας χαρουμε τα ουστ που εισπρατει η Τουρκια στο συνολο της, διοτι αν τυχον κερδισουν οι anti-Trump στις εκλογες, θα μας κλαινε οι ρεγγες και εμας και την δημοκρατια μας.
  Ας κανω και μια τριτη παρατηρηση.
  Η Συρια ηταν τελικα αυτο που εσπασε τα ξορκια δεκαετιων.
  Με αφορμή τα όσα έγιναν εκεί είδαμε βετερυανους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να διαδηλώνουν κρατώντας σημαιες της μπααθικης Συριας και φωτο του προεδρου της Ρωσσικης Ομοσπονδιας. Ειδαμε τον Barry Obama , οποιος πειρατεψε το δημοκρατικο κομμα, να ριχνει ΑΚΥΡΟ σε επεμβαση υπερ το ΦΣΑ/παραρτημα Ισιδος και μαζι σε σχεδον ολο το κομμα. Ειδαμε τουρκικους πληθυσμους να κινδυνευουν με γενοκτονια, ισως δε και να την υπέστησαν τελικα, βλεπε 15000 ΨΟΦΙΟΥΣ τουρκομανους. Ειδαμε τους τουρκους να πικρενουν την Washington D.C. Τωρα…πιστευει καποιος αναμεσα μας πως με την κερατωμενη να εχει εκλεγει πρόεδρος ειτε το 2008 ειτε το 2016, θα τα ειχαμε δει ολα αυτα?
  Επανερχομαι στην πρωτη παρατηρηση: η ζωη μας προσπερνα και εμείς καθομαστε στο δικαστηριο. Ολοι μαζι και απο ΟΛΟ το πολιτικο φάσμα.

  • +1 για το πρώτο σκέλος του σχολίου σας
   για το δευτερο θα πω μόνο πως σε έναν τέτοιο πόλεμο όλων εναντίον όλων, όλες οι φυλετικές ομάδες και οι τουρκομάνοι δεινοπάθησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here