Το brain drain μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την τουρκική αμυντική βιομηχανία

4
1955
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Εκατοντάδες ταλαντούχοι εργαζόμενοι στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, φεύγουν με κατεύθυνση δυτικές χώρες, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να σταματήσει πολλά σημαντικά εθνικά προγράμματα, σύμφωνα με το Defence News.

Τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι από 270 εργαζόμενοι στον τομέα της άμυνας, κυρίως ανώτεροι μηχανικοί, εγκατέλειψαν την Τουρκία για νέες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, ενώ η Ολλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ήταν οι χώρες που δέχτηκαν τους περισσότερους, σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Προμηθειών της Τουρκίας (SSB).

Οι εταιρείες που επλήγησαν από τις αποχωρήσεις είναι η μεγαλύτερη κρατική αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, η Aselsan, η στρατιωτική εταιρεία λογισμικού Havelsan, η κατασκευάστρια πυραύλων Roketsan, η Turkish Aerospace Industries και πολλές άλλες.

Περισσότερο από το 40% (41%) αυτών που αποχώρησαν είναι ηλικίας 26-30 ετών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (54%) έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους και 6% διδακτορικούς τίτλους. Σχεδόν το 60% (59%) έχει τουλάχιστον τετραετή εμπειρία στη βιομηχανία, ενώ το 40% επικαλέστηκε ζητήματα που περιορίζουν την πρόοδο της σταδιοδρομίας τους, ως κύριο λόγο για την αποχώρησή τους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GiannisKr
Guest
Γιάννης Μ.

Μάλλον τα προσόντα και η εμπειρία δεν εκτιμούνται όσο πιστεύουμε στον ερντογανικό “παράδεισο”…

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Δεν θα το έλεγα. Μπορεί κάποιος μηχανικός να κάτσει δύο τρία χρόνια για μια καλή εμπειρία και μετά πρόσω ολοταχώς για Γαλλία, Γερμανία και ΗΒ. Άλλο να πληρώνεσαι τούρκικα σε λίρες και άλλο σε ευρώ ή στερλίνες.

George98765
Guest
George98765

Οι Τούρκοι έχουν και μια αμυντική βιομηχανία, εμείς τι κάνουμε; Με το Brain Train του γείτονα παρηγοριούμαστε; Που είναι ο λογαριασμός που είπαν να ανοιχτεί για την άμυνα το 2019 και μπορεί να προσφέρει ο καθένας? Αν φύγει ο κ. Καμμένος δε βλέπω να γίνετε τίποτε.

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τέτοια βιομηχανία διαφορετικά θα είχαμε και εμείς πρόβλημα…