Εκατοντάδες ταλαντούχοι εργαζόμενοι στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, φεύγουν με κατεύθυνση δυτικές χώρες, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να σταματήσει πολλά σημαντικά εθνικά προγράμματα, σύμφωνα με το Defence News.

Τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι από 270 εργαζόμενοι στον τομέα της άμυνας, κυρίως ανώτεροι μηχανικοί, εγκατέλειψαν την Τουρκία για νέες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, ενώ η Ολλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ήταν οι χώρες που δέχτηκαν τους περισσότερους, σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Προμηθειών της Τουρκίας (SSB).

Οι εταιρείες που επλήγησαν από τις αποχωρήσεις είναι η μεγαλύτερη κρατική αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, η Aselsan, η στρατιωτική εταιρεία λογισμικού Havelsan, η κατασκευάστρια πυραύλων Roketsan, η Turkish Aerospace Industries και πολλές άλλες.

Περισσότερο από το 40% (41%) αυτών που αποχώρησαν είναι ηλικίας 26-30 ετών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (54%) έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους και 6% διδακτορικούς τίτλους. Σχεδόν το 60% (59%) έχει τουλάχιστον τετραετή εμπειρία στη βιομηχανία, ενώ το 40% επικαλέστηκε ζητήματα που περιορίζουν την πρόοδο της σταδιοδρομίας τους, ως κύριο λόγο για την αποχώρησή τους.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θα το έλεγα. Μπορεί κάποιος μηχανικός να κάτσει δύο τρία χρόνια για μια καλή εμπειρία και μετά πρόσω ολοταχώς για Γαλλία, Γερμανία και ΗΒ. Άλλο να πληρώνεσαι τούρκικα σε λίρες και άλλο σε ευρώ ή στερλίνες.

  2. Οι Τούρκοι έχουν και μια αμυντική βιομηχανία, εμείς τι κάνουμε; Με το Brain Train του γείτονα παρηγοριούμαστε; Που είναι ο λογαριασμός που είπαν να ανοιχτεί για την άμυνα το 2019 και μπορεί να προσφέρει ο καθένας? Αν φύγει ο κ. Καμμένος δε βλέπω να γίνετε τίποτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here