Η Βραζιλία θέλει να αποκτήσει το περιπολικό σκάφος “HMS Clyde”

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον να αποκτήσει το βρετανικό περιπολικό σκάφος “HMS Clyde”, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στα τέλη του επόμενου έτους.

 

Το “HMS Clyde” εντάχθηκε σε υπηρεσία με το Βρετανικό Ναυτικό στις 30 Ιανουαρίου 2007. Έκτοτε βρίσκεται στην περιοχή του Νοτίου Ατλαντικού, υπερασπιζόμενο τα βρετανικά συμφέροντα στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Φώκλαντ. Το σκάφος έχει μήκος 81,5m, εκτόπισμα 2.000t και ελικοδρόμιο. Το “HMS Clyde” διαθέτει 20μελές πλήρωμα.

 

Η Βραζιλία αποτελεί συχνό αποδέκτη βρετανικών μεταχειρισμένων πλοίων, όπως το πρώην ελικοπτεροφόρο “HMS Ocean” και φρεγάτες Type 22, ενώ η ίδια εμφανίζεται δυνητικός αγοραστής αριθμού φρεγατών Type 23, οι οποίες θα αποσυρθούν την επόμενη δεκαετία από το Βρετανικό Ναυτικό. Σύμφωνα με το “Poder Naval”, η Βραζιλία αρχικά εξέτασε την περίπτωση απόκτησης τριών περιπολικών σκαφών της κλάσης River, πριν επικεντρώσει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στο “HMS Clyde”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
evaggelos
Member
evaggelos

πολλα εξοδα βλεπω για την βραζιλια στρατιωτικα αναρωτιεμαι αν εχει καποιον δυνητικο εχθρο και εξοπλιζεται ετσι την ιδια στιγμη που η φαβελες καλα κρατουν και ο νεος ηγετης εξοπλιζει τον στρατο του,αληθεια ποιος ειναι ο εχθρος που τους απειλει αμεσα? να εξοπλιστουμε εμεις το κατανοω αλλα η βραζιλια?

Nikolaos
Member
Nikolaos

Τα κράτη αυτά έχουν γενικά ανορθολογική πολιτική προμηθειών (αεροπλανοφόρα κλπ) προς θωπεία των φαντασιώσεων μεγαλείου των ΕΔ τους, αλλά εν προκειμένω πρόκειται για θαυμάσιο, χαμηλού κόστους χρήσεως, ωκεάνιο σκάφος επιτήρησης θαλασσίων ζωνών, και προφανώς συνδέεται με πιθανό ενδιαφέρον της χώρας να εξερευνήσει την τεράστια ΑΟΖ της.

Gunner
Member
Gunner

Πάγια πρακτική της Βραζιλίας.