Η Βραζιλία βρήκε αγοραστή για τα υποβρύχια Type 209/1400 και αυτός είναι η Αργεντινή

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα τέσσερα υποβρύχια Type 209/1400 του ναυτικού της Βραζιλίας πρόκειται να μεταβιβαστούν στην Αργεντινή, ύστερα από την υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής.

 

Σύμφωνα με το «Defensa», τα υποβρύχια θα αποτελέσουν τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας σε ναυτικά ζητήματα των δύο χωρών και η παράδοσή τους θα γίνει τμηματικά. Σήμερα τα τέσσερα υποβρύχια θεωρούνται μη επιχειρησιακά και πριν μεταβιβαστούν στην Αργεντινή, θα υποστούν εργασίες επαναφοράς στις εγκαταστάσεις της αργεντίνικης εταιρείας Tandanor.

 

Και η Αργεντινή ενδιαφέρεται για τα βραζιλιάνικα υποβρύχια Type 209/1400

Τα πρώτα δύο Type 209/1400 θα μεταφερθούν εκεί μέσα στο 2019. Σχετικά με τα υπόλοιπα δύο σκάφη, η συμφωνία αφήνει πάντως το ενδεχόμενο επανεξέτασης. Σε κάθε περίπτωση όμως η Αργεντινή διατηρεί τον πρώτο λόγο. Με βάση το «MercoPress», στη συμφωνία έχει εκδηλώσει αντίθεση ο επικεφαλής της Tandanor, που θεωρεί τα βραζιλιάνικα υποβρύχια όχι τόσο ικανά όσο τα TR-1700, ωστόσο, μερίδα στελεχών του ναυτικού δεν κρύβουν την χαρά τους και ανυπομονούν να μεταβούν στη Βραζιλία για να εξετάσουν καλύτερα τα σκάφη.

 

Η Βραζιλία έχει τέσσερα Type 209/1400 κλάσης Tupi, που παραδόθηκαν το 1989, 1994, 1996 και 1999.

 

Δύο νέα υποβρύχια βρίσκονται ψηλά στις εξοπλιστικές προτεραιότητες του Περού


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
FOX
Guest
FOX

Πάνε και αυτά… εμείς πάμε με 1100/1200 για τα 50 χρόνια…

Miscojones
Member
Miscojones

Επειδή γνωρίζω αρκετά για την Λατινική Αμερική, οι κινήσεις αυτές μου δείχνουν οτι μάλλον έχουν χάσει τον Βορρά εκεί πέρα. Υποτίθεται οτι η Βραζιλία είχε αγοράσει αυτά τα υποβρύχια για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Αλλωστε δεν έχει άλλο εχθρό. Τώρα τους πουλάνε τα υποβρύχια. Σαν να πουλάμε εμείς τα δικά μας στην Τουρκία.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Είστε σίγουρος; https://en.wikipedia.org/wiki/Argentina%E2%80%93Brazil_relations

Άλλωστε αυτοί οι 2 δεν έκαναν συνέχεια εδώ και δεκαετίες cross-decking ο ένας στα σαπιοflattop του άλλου;

PROMAXOS1
Member
PROMAXOS1

Άσχημα μαντάτα για το ΗνΒ. Αν ενεργοποιήσουν και τα 4 και πάρουν και γερμανικές ή ιταλικές ή γαλλικές τορπίλλες, μια το RN σε έναν δεύτερο πόλεμο για τα Φώκλαντς θα περάσει πολύ πιο δύσκολα από τον πρώτο και η τελική μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εφοδίων καθίσταται αμφίβολη.