Ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός του δεύτερου EMB-145 AEW&C της Βραζιλίας

1
1652
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 18
  •  
  •  

Στις εγκαταστάσεις της Embraer βρίσκεται από τις 4 Οκτωβρίου 2018 το δεύτερο ΑΣΕΠΕ EMB-145 AEW&C της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας, αναφέρει το «Info Defensa».

 

Η Βραζιλία διατηρεί σε υπηρεσία πέντε EMB-145 AEW&C, που φέρουν το ραντάρ Erieye. Σύμφωνα με σύμβαση της εταιρείας με την χώρα, το σύνολο των ΑΣΕΠΕ θα υποστούν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Το πρώτο EMB-145 AEW&C θα επανέλθει σε υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ το πέμπτο θα επανέλθει σε χρήση το 2022.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το σύστημα αποστολής και άλλα σχετικά υποσυστήματα θα αναβαθμιστούν, βελτιώνοντας τις ικανότητες του ΑΣΕΠΕ, που κυρίως χρησιμοποιείται για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βραζιλίας.

 

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του προγράμματος εκσυγχρονισμού «E-99M», μετά τον εκσυγχρονισμό το EMB-145 AEW&C θα έχει αυξημένες επιχειρησιακές ικανότητες, σημαντική αύξηση στην εμβέλεια του ραντάρ και καλύτερη επεξεργασία πληροφοριών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέλος, προβλέπεται αύξηση του αριθμού σταθμών εργασίας.

 

Το EMB-145 AEW&C, που εντάχθηκε σε βραζιλιάνικη υπηρεσία το 2002, είναι ακόμη σε υπηρεσία με το Μεξικό και την Ελλάδα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 18
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Εχει ενδιαφέρον αυτός ο εκσυγχρονισμός και για εμάς, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με το αύξηση εμβέλειας του ραντάρ.

Περιμένουμε αναλυτικό άρθρο.