Μια επανδρωμένη προσεδάφιση στον Άρη θα είναι το επόμενο μεγάλο άλμα λέει ο Jim Brindenstine

2
714
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ανθρωπότητα θα πρέπει να ταξιδέψει μακρυά με μια νέα διαστημική αποστολή αν θέλει ένα επίτευγμα με το πολιτισμικό βάρος που είχε η αποστολή Απόλλων 11.

Η επική αυτή πρώτη προσσελήνωση, που συνέβη στις 20 Ιουλίου του 1969, ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά που ήταν ακόμη στις κούνιες τους, με το ενδιαφέρον για την επιστήμη και την εξερεύνηση του διαστήματος. Αυτή την εβδομάδα πολλοί από εμάς ίσως βρούνε κάποιο τρόπο να γιορτάσουν την 50ή επέτειο από αυτή την πρώτη προσσελήνωση και να σκεφτούμε το κληροδότημα της.

Όμως κάτι αντίστοιχο με την πρώτη προσσελήνωση πρέπει να συμβεί κατά την δεκαετία του 30, αυτή την φορά όμως με την αποστολή και “προσαρείωση” της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Άρη. Αυτό φέρεται να είπε ο διευθυντής της NASA Jim Brindenstine.

“Ο πρόεδρος είπε ότι πρέπει να πάμε στον Άρη” Δήλωσε ο Bridenstine σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον πρόεδρο Τράμπ. “Χρειάζεται να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη. Χρειάζεται να βάλουμε την Αμερικανική σημαία στον Άρη. Αυτός είναι ο σκοπός.” και πρόσθεσε “Νομίζω πως όταν αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα συμβεί τότε θα εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά, ακριβώς όπως ο Απόλλων ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά”

Μέσα στο σχεδία της NASA για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη είναι και το πρόγραμμα “Άρτεμις” (Η δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα), που ουσιαστικά είναι μια νέα προσσελήνωση. Η NASA σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη σελήνη σαν βατήρα, οπού θα δοκιμαστούν οι νέες τεχνολογίες, εξοπλισμός και τεχνογνωσία. Σε αυτα περιλαμβάνεται ο διαστημικός σταθμος σε τροχιά γύρω από την Σελήνη “Gateway”.

Ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα του προγράμματος “Άρτεμις” είναι το 2024, που η NASA σχεδιάζει να προσσεληνώσει δυο αστροναύτες κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης, ένας εκ των οποίων θα είναι γυναίκα Η πρώτη που θα πατήσει την Σελήνη, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας. Και οι δώδεκα άνθρωποι που έχουν περπατήσει στο φεγγάρι ήταν άνδρες.

Η επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2028, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάϊκ Πένς, επισήμως επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμα στον λόγο του τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή η επιτάχυνση των στόχων έκανε τον επικεφαλής της υπηρεσίας να αναδιοργανώσει την ομάδα εξερευνητών της NASA.

Δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσο θα κοστίσει να ξαναστείλουμε ανθρώπους στην Σελήνη, άλλα ο Bridenstine ισχυρίστηκε ότι το εγχείρημα μπορεί να γίνει με λιγότερο από 20 δις δολάρια. Επισήμανε επίσης ότι η επανδρωμένη αποστολή στον Άρη είναι εφικτή, στις αρχές τις δεκαετίας του 30 παρά την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής STPI (Science and Technology Policy Institute) που τοποθετεί την ημερομηνία στο 2037.

“Δεν απορρίπτω το 2033 καθόλου” κατέληξε ο Bridenstine.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Guest
Ελληνοκύπριος

‘Οποιος πάει στον Άρη θα πρέπει να το κάνει ουσιαστικά για την επιβίωση της ανθρωπότητας, όχι για να βάζει σημαίες ή μόνο για το γόητρο και, φυσικά, business…

Elric
Member
Active Member
Elric

Να δούμε νέες προσεληνώσεις και επανδρωμένα ταξίδια στον Άρη και τι στον κόσμο…
Εύχομαι να γίνει το συντομότερο δυνατό.