Η Βρετανία θα προσκαλέσει την Ινδία να συμμετέχει στην ανάπτυξη του Tempest!

18
3008

Η Βρετανία θα προσκαλέσει την Ινδία να συμμετέχει στην ανάπτυξη του μελλοντικού μαχητικού Tempest.

 

Με βάση το «Air Recognition», η πρόσκληση θα σταλεί στο Νέο Δελχί εντός του μήνα. Παράλληλα, βρετανική αποστολή θα μεταβεί στην αεροπορική έκθεση «Aero India 2019», όπου θα εκθέσει τα οφέλη της συμμετοχής της Ινδίας στην ανάπτυξη του νέου βρετανικού μαχητικού.

 

Ρωσία και Ινδία συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο μαχητικό 5ης γενιάς;

Η βρετανική κίνηση έρχεται μετά την αδυναμία αρμονικής συνεργασίας Ινδίας-Ρωσίας για την ανάπτυξη του μαχητικού FGFA, ινδικής παραλλαγής του ρωσικού Su-57. To Tempest αναπτύσσεται από τις εταιρείες BAE Systems, Leonardo, Rolls-Royce και MBDA.

 

Και το όνομα αυτού: Tempest. Νέο project μαχητικού αεροσκάφους στην μετά Brexit Αγγλία

18 ΣΧΟΛΙΑ

  • Αν προχωρήσει το FCAS με Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και ενταχθούν 2-3 χώρες ακόμα ως παρατηρητές ή κανονικοί εταίροι, μιά χαρά θα είναι. Σκέψου
   Γερμανία 180
   Γαλλία 220
   Ισπανία 100
   αμέσως είναι 500 αεροσκάφη. Αν ακολουθήσει η Ιταλία με 100 ακόμα και προστεθεί η Ελλάδα με επιπλεόν 100 και 1-2 χώρες της ευρώπης με 100 ακόμα φτάνουμε τα 800. Οι εξαγωγές θα είναι minimum 500 αεροσκάφη, οπότε περνάνε εύκολα τα 1000 αεροσκάφη που αποτελούν ένα ορόσημο για να είναι συμφέρον το πρόγραμμα.

   Το πιο σημαντικό είναι να μείνουν στο πρόγραμμα αμφότερες Γερμανία και Γαλλία ώστε να μην σπάσουν οι μελλοντικές παραγγελίες διεθνών πελατών όπως συνέβη με τα Typhoon και Rafale!

 1. Πάλι οι Ευρωπαίοι διασπασμένοι. Πάντως σαν σχέδιο μου φαίνεται καλύτερο από το FCAS. Και πολιτικά έχει ενδιαφέρων γιατί δεν αφήνει στην Γερμανία το μονοπώλιο των εξοπλισμών στην Ευρώπη.

 2. Που να συνεννοηθεί κανείς με τους Ινδούς…
  Άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν, όταν τελικά πάρουν απόφαση να ενεργήσουν.
  Ένα ταξίδι στην Ινδία θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

 3. Κίνητρο για τον Πούτιν να προσκαλέσει σε βάθος χρόνου την Τουρκία για συμμετοχή στην μελλοντική Τουρκική παραλλαγή του ρωσικού Su-57???

 4. Στην εικόνα που παραθέτεται (poster marketing κατά κάποιο τρόπο) έχει μία εικόνα που γράφει virtual cockpit, μήπως ξέρουμε σε τι διαφέρει το virtual cockpit από τα σημερινά;

 5. Οι Αγγλοι οπου φυσαει η σημαια…..πάνε.Με το Brexit προ των πυλων,βλεπω να γινεται κοινοπραξια Τουρκια,Ινδια για κατασκευη νεου μαχητικου με αναδοχο εργου την Αγγλια.Ετσι και αλλιως,Αγγλια και Τουρκια εχουν υπογραψει συμφωνο συνεργασιας για το νεο μαχητικο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here