«Ο Βρετανικός Στρατός θα ηττάται πάντα από τους Ρώσους λόγω ανεπαρκούς πυροβολικού»

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Βρετανικός Στρατός αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις στο πυροβολικό που θα οδηγήσουν με ακρίβεια σε στρατιωτική ήττα απέναντι στη Ρωσία σε οποιαδήποτε μελλοντική πιθανή σύγκρουση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του βρετανικού Think-Tank «RUSI», που δεν παραλείπει να ασκήσει γενικότερα κριτική στον συγκεκριμένο τομέα και στο ίδιο το NATO. Σήμερα ο Βρετανικός Στρατός έχει μόνο ενεργά 48 Α/Κ πυροβόλα AS90 των 155mm/39cal., Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) MLRS εκτεθειμένους σε παρεμβολές του συστήματος GPS και Ρ/Κ πυροβόλα των 105mm. Αντίθετα, η Ρωσία διαθέτει ευρεία γκάμα πυροβόλων των 152mm και 203mm και ΠΕΠ των 300mm. Αν οι βρετανικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν ρωσικές στο πεδίο της μάχης, η ανεπαρκής ισχύς πυρός θα οδηγούσε στη συντριβή των Βρετανών, ενώ ακόμη και η αξιοποίηση των MLRS θα παρουσίαζε προβλήματα αφού χρησιμοποιούν πυρομαχικά με καθοδήγηση GPS.

Βρετανικός Στρατός: σοβαρές ελλείψεις» του σε άρματα, τεθωρακισμένα και πυροβολικό

Για τη διόρθωση του επιχειρησιακού κενού, το «RUSI» προτείνει την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη συνθήκη απαγόρευσης των όπλων διασποράς, μια συνθήκη που δεν έχουν άλλωστε υπογράψει τόσο η Ρωσία όσο οι ΗΠΑ. Διαφορετικά, το Λονδίνο θα πρέπει να επενδύσει σε αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα, αυτοκινούμενους όλμους των 120mm, νέα Α/Κ πυροβόλα των 155mm/52cal και MLRS με κατάλληλα πυρομαχικά.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Reader
Member
Reader

Οι πολεμοι σημερα κερδιζονται απο οποιον εξασφαλιζει την αεροπορικη υπεροχη στο πεδιο . The rest is history .

DangerJetExhaust
Member
Noble Member
DangerJetExhaust

Βασικά είναι πολύ πιο πολύπλοκο το ζήτημα, από όσο θέλει να το εμφανίζει το συγκεκριμένο Think Tank. Οι Ρώσοι (όπως και οι Αμερικανοί) θεωρούνε ότι όλα τα επιμέρους οπλικά συστήματα δεν λειτουργούν αυτόνομα, αλλά όλα μαζί ταυτόχρονα και σαν ομάδα. Οι Ρώσοι θεωρούν το πυροβολικό ως τον βασιλιά της μάχης, αλλά ως πυροβολικό δεν θεωρούν μόνο τα κλασικά συστήματα πυροβολικού. Οι πύραυλοι cruise της αεροπορίας, τα αεροπλάνα εγγύς υποστήριξης (πχ Su-25) και τα επιθετικά ελικόπτερα ανήκουν στο “ευρύτερο” πυροβολικό. Τα κλασικά επίγεια συστήματα πυροβολικού τα προστατεύουν από πυκνό αντιαεροπορικό δίκτυο, για να μην είναι ευάλωτα σε αεροπορικές επιθέσεις, ακόμα και… Read more »

Nick
Guest
Nick

Το think tank είναι λίγο ασόβαρο νομίζω. Γιατί ένας ενδεχόμενος χερσαίος πόλεμος μεταξύ Βρεττανίας και Ρωσία θα πρέπει να διεξαχθεί σε χερσαίο πεδίο μάχης και το μόνο πιθανό τέτοιο, όπου θα μπορούσαν να συναντηθούν σε μεγάλη κλίμακα είναι στη Γερμανία. Που για να γίνει πόλεμος στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα να φτάσουν οι Ρώσοι στη Γερμανία και εκεί δε θα πολεμούν μόνο με τους Άγγλους, αλλά με όλο το ΝΑΤΟ. Που σημαίνει πως ποτέ δε θα είναι οι Άγγλοι μόνοι τους. Που επίσης σημαίνει πως το όπλο επιλογής του πυροβολικού δε θα είναι οι οβίδες διασποράς, αλλά οι ατομικές βόμβες.… Read more »

epampapas
Member
epampapas

Και που θα συναντηθούν οι χερσαίες δυνάμεις. Χμ για να δούμε. Ρωσική απόβαση στη Βρετανία δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο γενικότερα από την εποχή των Ναζί. Βρετανικά στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας όμως υπάρχουν. Αλλά είπαμε οι Ρώσοι είναι οι επιτιθέμενοι.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Μπορείτε να μας πείτε ένα “έγκλημα” που έχουν κάνει οι Αμερικανοί του οποίου ανάλογο ΔΕΝ έχουν κάνει οι Ρώσοι;

Panos71
Guest
Panos71

Απάντηση: κανένα.
Διαπίστωση: το να στοχοποιείς συλλήβδην και ανεπιφύλακτα ένα έθνος ή την ηγεσία αυτού ή/και τις ένοπλες δυνάμεις αυτού, οι οποίες ένοπλες δυνάμεις δεν αποτελούνται από εγκάθετους storm troopers πιστούς σε κάποιον Darth Vader αλλά από ανθρώπους ικανούς για επίδειξη ειλικρινούς ευγένιας αλλά και αδυσώπητης αγριότητας αν προκληθούν
σε καθιστά βλαμμένο.
Ειδικά από την στιγμή που δεν είσαι σε θέση να προστατεύσεις τα οικεία μετόπισθεν από τα ορκς της Αλ Κάιντα και του ΙΣΙΣ.
Υ.Γ. αρχίζω να πιστεύω πως για να εξοντώσεις ενα ορκ πρέπει να έχεις και εσύ αντίστοιχα ορκς στην διάθεσή σου. Και οι Βρετανοί μοιάζουν πιο πολύ με…Eloy.

Andreas
Member
Noble Member
Andreas
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Αυτά και πολύ περισσότερο ισχύουν και για τον ελληνικό στρατό! Όταν η αεροπορία μας θα είναι απασχολημένη της πρώτες ώρες του πολέμου τα MLRS A είναι αυτά που θα αποτρέψουν τις επιβατικές επιχειρήσεις τουλαχιστονωτις πρώτες ώρες

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Εμείς, τουναντίον, να υποθέσω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το πυροβολικό μας, έτσι;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Γιατί να μην είμαστε, oλόκληρη η χώρα είναι γεμάτη βλήματα.