Βρετανικός Στρατός: περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις

2
4162
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με πύρινο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», ο βρετανικός Στρατός, μεταξύ άλλων προβλημάτων, μαστίζεται και από σοβαρή υποστελέχωση όλων των μάχιμων μονάδων του, που φτάνει και κάτω από το 40% της επιχειρησιακής τους ικανότητας!

Τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των οπλιτών στο πεζικό μειώνεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια με τους νεοσύλλεκτους να προσελκύονται όλο και πιο δύσκολα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας διαπιστώθηκε έλλειψη προσωπικού της τάξης του 7,6%.

Την ίδια στιγμή, εννέα από τα συνολικά 16 συντάγματα πεζικού επιχειρούν με στελέχη που υπολείπονται κατά 20% των επιχειρησιακών αναγκών. Ακόμη τέσσερα συντάγματα επιχειρούν με προσωπικό τουλάχιστον 25% κάτω των πραγματικών αναγκών. Σε απόλυτους αριθμούς, τον Ιανουάριο του 2019, το έμψυχο δυναμικό αριθμούσε λιγότερο κατά 2.850 άτομα σε σχέση με το 2014.

Αναμενόμενα, η κατάσταση αυτή έχει γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης με την σκιώδη υπουργό Άμυνας του Εργατικού Κόμματος Νία Γκρίφιθ να διαμαρτύρεται ότι «Οι αριθμοί των οπλιτών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση υπό την παρούσα συντηρητική κυβέρνηση. Σε μία περίοδο, κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει μία σειρά απειλών, είναι απαράδεκτο οι αριθμοί αυτοί να υποχωρούν κάθε χρόνο».

Ωστόσο, εκπρόσωπος του βρετανικού Στρατού σε δηλώσεις του στην εφημερίδα δήλωσε ότι οι αιτήσεις κατάταξης στον βρετανικό στρατό βρίσκονται σε υψηλό πέντε ετών, καθώς μόνο το 2018-2019 αίτηση υπέβαλαν 77.000 άτομα, κι ότι «ο Στρατός συνεχίζει να τηρεί όλες τις λειτουργικές δεσμεύσεις, προκειμένου να διατηρείται ασφαλής η Βρετανία».

Στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση βρίσκεται κι η βασιλική Αεροπορία, και το βασιλικό Ναυτικό, με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου να μην είναι πλέον παρά μία σκιά του εαυτού τους και του ένδοξου παρελθόντος τους…

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η RAF έχει μείνει σκιά του εαυτού της

Βασιλικό Ναυτικό: «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…»


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Yannis
Guest
Γιάννης

1) Γιατί κάποιος να προσληφθεί σε μια δουλειά όπου θα πρέπει να είναι έτοιμος να σκοτωθεί;
2) Ποιες είναι ακριβώς οι απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Βρετανία; Ποια χώρα την απειλεί με εισβολη;
Τ

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Those were the days my friend… Δικό σας.