Η Βουλγαρία θέλει να κατασκευάσει τμήματα του T-50;

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Συζητήσεις για την πιθανή κατασκευή εξαρτημάτων του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-50 στη Βουλγαρία εμφανίζεται ότι έχει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το «Bulgarian Military», η Βουλγαρία θέλει να συνδυάσει την πιθανή συμφωνία με την ίδρυση ενός εργοστασίου για την παραγωγή αυτοκινήτων Hyundai. Σήμερα η Βουλγαρική Αεροπορία διατηρεί σε υπηρεσία 6 εκπαιδευτικά αεροσκάφη PC-9 και 6 L-39, ενώ «τρέχει» πρόγραμμα προμήθειας 4 εκπαιδευτικών σταδίου επιλογής, με μνηστήρες τα Lasta 95, MFI-17, SF-260, Zlin Z242 και Grob 120A.

Το T-50 κατασκευάζεται από τη νοτιοκορεατική εταιρεία KAI σε συνεργασία με την αμερικανική Lockheed Martin. Το αεροσκάφος διατίθεται και σε έκδοση ελαφρού μαχητικού (FA-50) και χρησιμοποιείται από τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, το Ιράκ, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αυτά είναι, οι Βούλγαροι ψάχνουν να κάνουν ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ψάχνουν συμμετοχή σε προγράμματα κατασκευής απαρτίων για εκπαιδευτικά αεροσκάφη, ψάχνουν να βρουν τρόπους για επενδύσεις ώστε να μειώσουν την ανεργία και να δώσουν μια πνοή στη οικονομία τους, ανεξάρτητα αν το καταφέρουν, αλλά όλο αυτό με κάνει και αναρωτιέμαι, οι δικοί μας πρωθυπουργοί πηγαν να ζητήσουν να γίνει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων; Η Τουρκία έχει, η Ιταλία έχει ( πέρα από τα δικά της για τα ιαπωνικά μιλάω της honda) όλοι έχουν κάνει τις συμφωνίες τους, ή ψάχνουν να τις κάνουν αλλά εμείς; Εμείς απλά παρακαλάμε να έρθουν εδώ οι… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Οι επενδυτές πάνε εκεί που τους συμφέρει, όχι εκεί που τους παρακαλούν να πάνε. Όταν βλέπετε και πάει ένας π/θ κάπου για να “προωθήσει” μια συμφωνία, δυο τινά υπάρχουν: είτε κοροϊδεύει τον κόσμο (βλέπε μαζώξεις… εεε, “φόρουμ” ελληνοαμερικανών επενδυτών, πχ) είτε η συμφωνία έχει ήδη κλείσει (από άλλους, πάντα) και ο π/θ πάει λίγο πριν ανακοινωθεί, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη… Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα πως στην περίπτωση του Βούλγαρου π/θ η συμφωνία έχει κλείσει (2ο σενάριο). Και γιατί να μην κλείσει; Χαμηλή φορολογία έχουν, [σχετικά] χαμηλό κόστος ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ εργατικού δυναμικού έχουν (όχι τόσο χαμηλό όσο νομίζουν πολλοί)… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Οπότε όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ ήρθε και πήρε τον πρόεδρο της Nissan από τις εγκαταστάσεις της Τεοκαρ ,και πήρε το εργοστάσιο που ήθελε στην Βρετανία τι έκανε; Σίγουρα δεν φέρθηκε όπως ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, αλλά από την άλλη είδε μια ευκαιρία και δεν είπε “Εγώ είμαι η πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας , δεν πέφτω τόσο χαμηλά, δεν παρακαλάω” μπήκε στο αεροπλάνο και ήρθε στον Βόλο και βρήκε τον πρόεδρο της Nissan και τον έκανε να επενδύσει στην χώρα της. Δεν είναι ανάγκη να παρακαλάει ο εκάστοτε πρωθυπουργός (μάλλον δεν πρέπει να παρακαλάει) αλλά το να κάθεται στην χώρα του και να… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Μάλλον σας λείπουν μερικά κομμάτια από την ιστορία. Η Τεοκάρ απλώς ήταν η τελευταία εταιρία που είχε μείνει, μετά την αποχώρηση από την Ελλάδα των Mazda, Gruppo Fiat, Citroen (Πόνι) κ.α. Φυσικά μιλάμε για μονάδες συναρμολόγησης και όχι παραγωγής (και στη περίπτωση της Nissan). Ο λόγος που έφυγαν ήταν πως έπαυσαν να ισχύουν οι εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι για εισαγωγές ανταλλακτικών (ή πιο σωστά μερών) αυτοκινήτων, στη δεκαετία του 70. Η ιστορία έχει ενδιαφέρον, αλλά δε χωράει σε αυτό το σεντόνι, αν θέλετε ψάξτε το. Οι 4Τ είχαν ασχοληθεί εκτενέστατα με το θέμα/έγκλημα. Η Nissan του Θεοχαράκη (υπόψιν πως η εταιρία… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Ωραία μου συμπληρωσατε πολλά ερωτηματικά στην ιστορία που διάβασα, παρ’ολα αυτα δεν διαφωνούμε, το κύριο ερώτημα που έθεσα (ασχέτως της κίνησης του Βούλγαρου πρωθυπουργού) είναι εμείς τι κάνουμε; Πότε θα προσπαθήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να γίνουμε χώρα που θα προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις; γιατί δεν νομίζω ότι με αυτό που κάνουμε ως τώρα γινόμαστε ελκυστικοί. Ως πότε θα αφήνουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και τον εκάστοτε πρωθυπουργό να κάνει κινήσεις που θα καταστρέφουν αυτή την χωρα. Ως πότε ο καθε ένας σε αυτή την χώρα έχει την προσωπική του αντζέντα που δεν συμβαδίζει ποτέ με το καλό της… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Α γειά σου. Όταν λοιπόν κάνουμε κάτι για να δώσουμε κίνητρα σε επενδυτές (κατ’ αρχήν οικονομικά), θα γίνει κάτι.

Δυστυχώς δεν είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα γίνει αυτό, χωρίς σοβαρές αντιδράσεις. Όχι στη χώρα όπου ακόμα αντηχεί το “Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης”, που είχε πει κάποτε αγέρωχα ένας ηγέτης…

ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Μέχρι και οι Βούλγαροι μας άφησαν έτι φωτός πίσω!!!!

Tazos
Guest
Tazos

Πάντως αντί να δώσουν 1.5 δις $ για να πάρουν 8…F16 μπορούσαν να στραφούν στο FA-50, θα αγόραζαν μια ολόκληρη μοίρα με αυτά τα λεφτά και θα εξασφάλιζαν και κανένα συμβολαιάκι για συμπαραγωγή. Όπως αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο και στην Ελλάδα, η αγορά οπλικών συστημάτων με “πολιτικά” κριτήρια ποτέ δεν βγαίνει σε καλό.