Η Βουλγαρία πρέπει να εναρμονίσει το οδικό της δίκτυο στα νατοϊκά πρότυπα

4
1866

Η Βουλγαρία έχει την υποχρέωση να συντηρήσει 2959km οδικού δικτύου σε επίπεδο που θα μπορεί να υποστηρίζει τη μεταφορά νατοϊκού στρατιωτικού εξοπλισμού, τόνισε στο κοινοβούλιο της χώρας ο υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης και δημοσίων έργων Nikolay Nankov. Συνεχίζοντας, ο Nankov υπογράμμισε ότι τα έργα συντήρησης περιλαμβάνουν αυτοκινητοδρόμους μήκους 852km, 1.812km εθνικού δικτύου και 264km επαρχιακού δικτύου. Έργα επισκευών απαιτούν, τέλος, γέφυρες και σήραγγες.

Notify of
Αναγνωστης
Guest
Αναγνωστης
Offline

Για εμας τους αδαεις τι σημαινει αυτη η ειδηση πρακτικα;χρειαζεται να πεσει πισσα πανω απο την υπαρχουσα πισσα;θα τοποθετηθουν νεες πινακιδες σημανσης;
Ευχαριστω

Κυριάκος
Guest
Κυριάκος
Offline

Οι γέφυρες πρέπει να ξαναφτιαχτούν για να μπορούν να σηκώσσουν όχημα 60t. Στην Ελλάδα από το 70 όλες μα όλες οι γέφυρες, ακόμα και αυτές σε αγροτικές οδούς σχεδιάζονται για βαρύ όχημα 60t. Μετα το 84 περίπου προστέθηκε και δεύτερο όχημα 30 t. Ενδιαφέρον είναι ότι το ιδεατό αυτό 60τ όχημα ήταν 6τροχο. Πρέπει δηλαδη τα επιμέρους δομικά στοιχεία ν αντέχουν σημειακό φορτίο 6τ. Πάντως είναι ενδιαφέρουσα είδηση καθώς στην Ελλάδα έχουμε πολλά γραφεία με τεράστια εμπειρία στονσχεδιασμό γεφυρών.

Αναγνωστης
Guest
Αναγνωστης
Offline

Αναρωτιέμαι,η Βουλγαρία ήταν κράτος που ανήκε στο σύμφωνο της βαρσοβίας,δεν είχαν τα δικά τους αντίστοιχα κατασκευαστικά standards;δηλαδή σήμερα ενα leopard 2 hel θα προκαλουσε θεματα σε μια βουλγαρικη γεφυρα αν τη διέβαινε;

Κυριάκος
Guest
Κυριάκος
Offline

Δεν ξέρω τις δικές τους προδιαγραφές. Παλαιότερα (μέχρι το 60) στην Ελλάδα και στον κόσμο το φορτίο κέθε γέφυρας ήταν ανάλογο με την χρήση της. Πχ αγροτική οδός 8 τον. Επαρχιακή οδός 20 t κλπ. Προφανώς ακολουθούσαν κάποιο ανάλογο πρότυπο, καθώς το να κατασκευάζεις όλες τις γέφυρες για 60+30=90 t, είναι πολύ ακριβή υπόθεση. Προφανώς είχαν άλλη φιλοσοφία μετακίνησης των αρμάτων πχ από συγκεκριμένες διαδρομές και όχι από κάθε δυνατή διαδρομή.