Τι συμβαίνει στη Βουλγαρία;

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η Βουλγαρία δεν εξέτασε σωστά την πρόταση αγοράς μεταχειρισμένων εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-16 πριν στραφεί στο Gripen, τονίζει η επιτροπή που εξέτασε την επιλογή του σουηδικού μαχητικού. Τώρα η διενέργεια εκ νέου διαγωνισμού πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.

Επιπλέον θεωρείται ωφέλιμη η πρόσκληση συμμετοχής σε περισσότερες εταιρίες ή χώρες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Σύμφωνα με αναφορές, στη Σόφια έχει υπάρξει παρουσίαση διαφόρων μαχητικών τα τελευταία έτη, μια εκ των οποίων έγινε το Μάρτιο και αφορούσε το F-16C/D Block 70.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Το ξαναγράφω:

Πρώτα θα βρεθούν οι Βούλγαροι να έχουν F-16V (πχ F-16A/B απο την AMARC εκσυγχρονισμένα στην Πορτογαλία σε MLU, για αρχή) και μετά εμείς…

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Boύλγαροι, Ρουμάνοι, Κροάτες κ.α βαλκάνιοι να πάρουν μεταχειρισμένα F-16 γίνεται. Να τα εκσυγχρονίσουν σε επίπεδο -V δεν γίνεται. Είναι θέμα κόστους, άλλων προτεραιοτήτων κ.α.

Spyros
Member
Spyros

Να δεχθώ πως μια αεροπορία που μέχρι σήμερα είχε MIG-21 και -λίγα- MIG-29A θα ήταν ικανοποιημένη πλήρως με ένα F-16MLU, που πρακτικά λίγο διαφέρει σε δυνατότητες απο ένα Blk50/52… αλλά ήδη αναβαθμίζονται τέτοια F-16 σε V (εκτός Ευρώπης), άρα τεχνικά είναι εφικτό. Στο πρακτικό κομμάτι (λ’ αντισιόν σ’ιλ βου πλέ), αν μιλάμε για μικρό αριθμό α/φ (20;) και αν μια τέτοια αναβάθμιση μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με ένα γείτονα για να μοιραστεί το όποιο κόστος (Βουλγαρία – Ρουμανία πχ, αφού τα αεροσκάφη τους θα ήταν πρακτικά ίδια, άρα θα μπορούσαν να έχουν κοινό/α πρωτότυπο/α), γιατί όχι; Το ξέρω πως… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν γίνεται να δώσουν π.χ 10 εκατομμύρια για να αγοράσουν ένα F-16 MLU που κατασκευάστηκε στο πρώτο μισό της 10ετίας του ΄80 και μετά να πάνε να δώσουν άλλα 10-13 εκατομμύρια για να το κάνουν -V. Σε καμμία περίπτωση δεν τους παίρνει να δώσουν τόσα λεφτά για τον εκσυχγρονισμό του κάθε F-16. Μιλάμε για λεφτά που είναι περισσότερα από την αυτά της αγοράς του. Όταν εδώ και χρόνια δεν έχουν καταφέρει να αγοράσουν τα πρώτα 8 από τα 16 F-16 που θέλουν (θέλουν να αγοράσουν 2 παρτίδες από 8 μονάδες η κάθε μία) άραγε με τι λεφτά θα τα εκσυγχρονίσουν… Read more »

Spyros
Member
Spyros

Όντως ακούγεται πολύ τραβηγμένο, το είπα και πριν. Αλλά μιλάμε για μια χώρα που ετοιμάζονταν να πάρει Gripen! Υποθέτω δε θα έπαιρναν το Ε, προς ~85 εκ. $ το κομμάτι, αλλά κάτι κάπως παλιότερο και φθηνότερο… δηλαδή πιο κοντά στις δυνατότητες του F-16MLU. Αλλά πόσο θα το πλήρωναν λέτε; Το εξωπραγματικό κόστος του V, με τις δικές σας εκτιμήσεις, είναι χοντρά 25 εκατομμύρια (10 η αγορά και 10-15 η αναβάθμιση). Τα Gripen, ακόμα κι αν η συμφωνία αφορούσε ενοικίαση και όχι αγορά, δύσκολα θα έπεφταν τόσο χαμηλά… Το θέμα όπως λέτε είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται τα εναπομείναντα Α/Β… δική… Read more »

sotbak
Member
sotbak

χαχαχαχα!!!! καλό, λες;;;;