Η Βουλγαρία περιορίζει σε τέσσερις τις υποψηφιότητες για το νέο τροχοφόρο ΤΟΜΑ

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μέχρι το τέλος του μήνα η βουλγαρική κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει πρόσκληση για υποβολή προσφορών σε τέσσερις εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας νέου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος.

 

Η Βουλγαρία ενδιαφέρεται να αποκτήσει 150 τεθωρακισμένα οχήματα, 90 διαμόρφωσης ΤΟΜΑ με κύριο πυροβόλο των 30mm και 60 οχήματα 6×6 ή 4×4 για κάλυψη συνοδευτικών ρόλων. Οι τελικές υποψήφιες εταιρείες για τα 90 τροχοφόρα ΤΟΜΑ είναι η γερμανική κοινοπραξία ARTEC GmbH, η φινλανδική Patria, η γαλλική Nexter και η ελβετική GDELS-MOWAG, όπως αναφέρει το «Pan.bg». Οι τέσσερις εταιρείες προσφέρουν στη Βουλγαρία τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Boxer, AMV, VBCI-2 & Titus και Piranha V. Για τα υπόλοιπα 60 οχήματα αναμένεται να υπάρξει επιπρόσθετο ενδιαφέρον από εταιρείες με έδρα το Βέλγιο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

 

Έκθεση «Hemus-2018», τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα στο επίκεντρο

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 1,5 δις Λέβα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο νικητής του διαγωνισμού οφείλει να προσφέρει ποσοστό συμπαραγωγής 20% στην εγχώρια βιομηχανία, με τις τελευταίες σκέψεις να συμπεριλαμβάνουν την τοπική κατασκευή του συστήματος επικοινωνιών.

 

Η Βουλγαρία προχωρά το πρόγραμμα προμήθειας τεθωρακισμένων οχημάτων


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Koursaros312
Member
Noble Member
Koursaros312

To Piranha V έχει τις περισσότερες πιθανότητες, μετά το boxer και το AMV και τέλος το Γαλλικό.

YannisPavlidis
Member
Active Member
YannisPavlidis

Τι δεν επελέξανε τα σουπερ ντούπερ τουρκικά με pulat και υβριδικό κινητήρα. Αλήθεια αγαπητοί θαυμαστές της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας που μας ζαλίσατε με τα μακέτα: Πέραν τα κρατικά συμβόλαια, στην idef-2019 αγόρασε τρίτη χώρα τίποτα ή μόνο ερντογανικό σόου είχαμε?