Τα βουλγαρικά F-16 θα συνοδεύονται από ποσότητα όπλων και ατρακτιδίων Sniper

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα οκτώ μαχητικά F-16 Block 70, που θέλει να προμηθευτεί η Βουλγαρική Αεροπορία, θα συνοδεύονται από μικρό αριθμό αμερικανικών όπλων και ατρακτίδια στόχευσης, όπως προσδοκά ο βουλγαρικός Τύπος.

 

Με την επίσημη ειδοποίηση της DSCA να αναμένεται προσεχώς, το «Aeropress-BG» μεταδίδει ότι τα υπό διαπραγμάτευση οκτώ μαχητικά (έξι μονοθέσια, 2 διθέσια) θα φέρουν τον κινητήρα F110-GE-129 των 29.000lb, βοηθητικό εξοπλισμό και συναφή υλικά, υπηρεσίες εκπαίδευσης και λογιστική υποστήριξη για τρία χρόνια. Όσον αφορά τα όπλα, μαζί με τα μαχητικά προωθείται η αγορά μικρού αριθμού πυραύλων αέρος-αέρος AIM-9X και AIM-120C-7, κατευθυνόμενων βομβών Paveway και «αρκετά» ατρακτίδια στόχευσης Sniper.

 

Οι παραδόσεις των F-16 θα ολοκληρωθούν το 2024 και η αεροπορική βάση που θα τα φιλοξενήσει αναμένεται να είναι το Graf Ignatievo. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη του 2017, στη βάση απαιτείται η αναβάθμιση / κατασκευή ντουζίνας υποδομών για την επιτυχή υποστήριξη των νέων μαχητικών. Προβληματισμός υφίσταται, πάντως, για την ικανότητα της Βουλγαρίας να υποστηρίξει επαρκώς τον τύπο, αφού ο μικρός αριθμός των αεροσκαφών, σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία που περικλείουν, υπονομεύει τη δημιουργία των αναγκαίων, αλλά ακριβών υποδομών. Για τα οκτώ F-16 θα απαιτηθούν, τέλος, 12 καταρτισμένοι χειριστές και 80 τεχνικοί εδάφους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Tazos
Guest
Tazos

Θα δούμε τους Βούλγαρους να πετάνε με Sniper και εμείς θα έχουμε ακόμα Lantirn με τεχνολογία του 1980….Ας ελπίζουμε στα πλαίσια της αναβάθμισης να δούμε και μερικά σύγχρονα ατρακτίδια.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

F100-GE-129?

Andreas
Member
Andreas

Πρωταπριλιά.