Η Βουλγαρία σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης T-72

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η βουλγαρική κυβέρνηση εξετάζει να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για τον πιθανό εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης T-72M1.

Όπως αναφέρει το «Jane’s», για το θέμα μίλησε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Kis 13» στις 23 Οκτωβρίου ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος τόνισε το πιθανό πρόγραμμα στοχεύει στην αποκατάσταση της μαχητικής ετοιμότητας των αρμάτων. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη βελτίωση του ΣΕΠ.

Η Βουλγαρία εξέδωσε RFP για την κορβέτα, σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό T-72 & BMP-1

Ο Βουλγαρικός Στρατός απέκτησε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 από την ΕΣΣΔ και τη Ρωσία συνολικά 433 T-72, από τα οποία παραμένουν σε υπηρεσία τα 80 ή 90. Τον Δεκέμβριο του 2018 υπογράφθηκε σύμβαση ύψους $6,1 εκατ. για τη γενική υποστήριξη 13 T-72M1 από την τοπική εταιρεία TEREM EAD. Οι εργασίες στα 10 έχουν ολοκληρωθεί και τα άρματα επέστρεψαν στον Βουλγαρικό Στρατό μέσα στον Οκτώβριο.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Miscojones
Member
Noble Member
Miscojones

Από ότι φαίνεται τα μεταχειρισμένα Μ1 έχουν τεράστιο κόστος λειτουργίας γι αυτό δεν τα σκέφτονται οι Βούλγαροι. Δεν θα έχουν λεφτά ούτε για πυρομαχικά.

Tazos
Guest
Tazos

Λύση μονόδρομος για τις οικονομικά ασθενείς χώρες που έχουν Τ72 και έχουν συνηθίσει στα 3μελή πληρώματα και στην οικονομία χρήσης. 41 γεμιστές σε μια ΕΜΑ είναι μεγάλο μισθολογικό κόστος συν τα τεράστια κόστη στησίματος υποδομής συντήρησης και πυρομαχικών για ενα Μ1 ή ΛΕΟ2.