Η νεότερη ρωσική κορβέτα Buyan-M από Μαύρη Θάλασσα στην Μεσόγειο

1
1966
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 40
  •  
  •  

Η κορβέτα της ρωσικού Ναυτικού του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Voshny Volochyok διέσχισε τον Βόσπορο στις 16 Αυγούστου για να ξεκινήσει την πρώτη της επιχειρησιακή ανάπτυξή στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πρόκειται για πλοίο της νεότερης κλάσης Buyan-M που εντάχθηκε σε υπηρεσία το Μάιο του τρέχοντος έτους, όντας η πρώτη της συγκεκριμένης κλάσης που εντάσσεται στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Μέχρι σήμερα έχουν ναυπηγηθεί έξι κορβέτες της αναβαθμισμένης κλάσης Buyan-M στο ναυπηγείο Ζελένοντολσκ με σύμβαση που υπογράφηκε το 2010.

Στην συγκεκριμένη κλάση είχαμε αναφερθεί πρόσφατα, αφού με το μεγαλύτερο εκτόπισμά τους και τον βαρύτερο οπλισμό που φέρουν σε σχέση με τις απλές Buyan, είχαν κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας όταν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Συρία εξαπέλυσαν από την Κασπία Θάλασσα μπαράζ πυραύλων κρουζ τύπου Kalibr NK εναντίον στόχων του ISIS.

Αναβάθμιση των πυραυλοφόρων κορβετών Buyan-M

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών μέσων, οι κορβέτες προγραμματίζεται να αναβαθμιστούν και με τη ναυτική έκδοση του συστήματος αεράμυνας Pantsir-M, αν και δεν έχει ακόμα κηρυχθεί επιχειρησιακό.

Το πρώτο πλοίο της κλάσης Buyan-M που θα λάβει το σύστημα θα είναι το «Stavropol» το οποίο άρχισε να ναυπηγείται τον Ιούλιο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 40
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolas
Guest
Nikolas

Από τις φωτογραφίες του άρθρου είναι εμφανής η προχειροδουλειά στις συγκολλήσεις των μεγάλων πλευρικών επιφάνειων του σκάφους. Πραγματικά κρίμα για ένα νέο σκάφος…