Αμερικανός αεροπόρος έπεσε από C-130 ειδικών επιχειρήσεων

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ομάδες διάσωσης κάνουν έρευνα σε μια περιοχή 700 τετραγωνικών μιλίων στον κόλπο του Μεξικού ψάχνοντας για ίχνη ενός αεροπόρου μέλους του πληρώματος ενός C-130 της 24 Πτέρυγας Ειδικών Επιχειρήσεων, ο οποίος άγνωστο πώς, έπεσε από το αεροσκάφος στο κενό πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με ένα δελτίο ειδήσεων της Πτέρυγας, ο αεροπόρος – ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί – έπεσε ακούσια από ένα αεροσκάφος C-130 στις 11 π.μ. , 5 Νοεμβρίου 2019, πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, νότια του Hurlburt Field, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτώσης με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης.”

Μέχρι σήμερα από όσο έχει γίνει γνωστό δεν έχει ανευρεθεί ο αεροπόρος, και υπάρχουν φόβοι για τα χειρότερα.

32 τραυματίες αλεξιπτωτιστές σε άσκηση ρίψης του Αμερικανού Στρατού


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Το πιο απλό πράγμα στον αέρα. Κόντεψε να μου συμβεί και εμένα κάποτε στην Αμέρικα σε παρόμοια κατάσταση που με ανοιχτή ράμπα ο πιλότος ανάβει ξαφνικά το πράσινο φως και κάνει ανάδυση για να αδειάσει πιο εύκολα. Αν έχεις προλάβει να αγκιστρώσεις στο συρματόσχοινο έχει καλώς. Αν όχι ίσως προλάβεις να ανοίξεις το εφεδρικό. Αν όμως πηδάς νύχτα με πλήρη φόρτο από τα 300 πόδια, δεν προλαβαίνεις ούτε να βρεις που είναι το εφεδρικό.

Kostas
Member
Kostas

τι λες ρε παραμυθά για 300 πόδια

καλά τα περί ανάδυσης δεν τα συζητώ

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Εκεί στην Ελλάδα πρέπει να έχετε πάρει όλα χαρτί Ι5….δεν λέω άλλα κοίταξε εδώ να μάθεις και τίποτα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Static_line
Δεν ξέρω αν βγει το link αλλά ψάξε για Static Line.

Kostas
Member
Kostas

Φιλαράκι μπορεί να μιλάς σε jump master όποτε όπως είπα παραπάνω άσε τα παραμύθια σου για άλλου

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Το συρματόσχοινο δε δένεται με τον ιμάντα στην επιβίβαση;

Kostas
Member
Kostas

οχι

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Οχι γιατί δεν πρέπει να τον ξεδιπλώσεις μέσα στο αεροπλάνο για να μην μπλεχτεί πουθενά. Οταν δοθεί το σύνθημα σηκώνεσαι, παίρνεις μέτωπο προς την έξοδο και ανάλογα με την πόρτα ή τη ράμπα τον περνάς πάνω από το ώμο σου και τον αγκιστρώνεις στο συρματόσχοινο. Οταν όμως το ΑΦ είναι μικρό πχ C212 που ήμουν σε αυτή την πτώση, δεν υπάρχει job master αλλά ο πρώτος προς την πόρτα ορίζεται σαν αρχηγός. Εσύ δεν τον βλέπεις, απλώς κάνεις ότι κάνει ο μπροστά από εσένα, οπότε δεν έχεις ειδοποίηση για τίποτα. Στην ίδια φάση που εγώ κόντεψα να φύγω χωρίς να… Read more »

Kostas
Member
Kostas

όλο ανακρίβειες ο μισκοτζοουνς 1 αρχηγός ρίψεως πάντα υπάρχει, σε πολεμικές επιχειρήσεις πέφτει με το στικ. Στο ανωτέρω σενάριο προφανώς ο πρώτος στο στικ ήταν ο αρχηγός jumpmaster ή job master κατά τον μισκοτζπουνς 2 εκπαιδευτικά άλματα από τα 300 πόδια δεν γίνονται με τα τυπικά αμερικανικά αλεξίπτωτα επειδή δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν να αναπτυχθούν το 100% των θολων 3 πολύ χαμηλά άλματα της τάξεως των 400 ποδιών γίνονται με στόχο την αποφυγή έκθεσης σε αντιαεροπορικό πυρ ή της αποκάλυψης από τα εχθρικά ραντάρ εδάφους . Εάν το αεροσκάφος εκτελέσει άνοδο τότε χάνει αυτό το πλεονέκτημα. Όποτε τα… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

“υπάρχουν φόβοι για τα χειρότερα.”;;; Ο άνθρωπος έπεσε από αεροπλάνο στο νερό…