Το C295 νικητής στον Καναδά

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

lrc295-copy

Το καναδικό υπουργείο Άμυνας επέλεξε το Airbus Military C295 ως το επόμενο αεροσκάφος έρευνας-διάσωσης μεγάλης εμβέλειας στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την αντικατάσταση των Buffalo (ηλικίας άνω των 40 ετών) και των παλαιότερων μοντέλων C-130 που υπηρετούν σε αυτό τον ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Οτάβα η επιλογή έναντι του Leonardo C-27J έγινε κυρίως στη βάση της καλύτερης τιμής έναντι απόδοσης. Το πρόγραμμα για 17 αεροπλάνα (ο αριθμός των οποίων όμως ίσως αλλάξει με βάση της δυνατότητες πλέον του νικητή) έχει προϋπολογισμό 3 δις καναδικών δολαρίων που καλύπτουν την προμήθεια και 20ετή «κύκλο ζωής» στην εκμετάλλευση του τύπου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tsimuha2-Z
Guest
tsimuha2-Z

Τριτοκοσμικοι ανθρωποι,ακου εκει να αγοραζουν και 20ετη υποστηριξη.Με μια πρωτη ματια τα 3 δις καν.δολαρια ειναι περιπου 3*0,7=2,1 δις ευρω.Με μεσο κοστος τα 30-35 εκ ευρω ανα αεροπλανο το κοστος αυτων ειναι 500-600 εκ. ευρω.Οποτε ολα τα υπολοιπα πανε στην υποστηριξη.

dimitrov
Guest
dimitrov

Και φυσικά εμάς δεν μας άρεσε το συγκεκριμένο που, όπως λένε και οι Καναδοί, έχει καλύτερη σχέση κόστους προς απόδοση. Αλλά και με βάση την υπαρκτή εμπειρία από το CN-235 ξέραμε περίπου τι να περιμένουμε στα οικονομικά. Θέλαμε το άλλο … το “καυτό”… όχι το extension … και να το πάρουμε και πριν το “ξεφουρνίσουν” οι Ιταλοί. Μην τα προλάβει κανένας άλλος. Τελικά ένα C-27J που ενίοτε δείχνουν σε αποστολή είναι το ένα κάθε φορά που πετάει ή μπορούν να πετάξουν και άλλα ταυτόχρονα; Κάπου διάβασα πως ο φαρδελοκομμαντολοκατζής ράμπο ΥΠΑΜ που πετάει και τα ελικόφτερα τα χιούγια καταβάλει τεράστιες… Read more »