Αμερικανικές κυρώσεις στη Κίνα για την αγορά ρωσικών S-400 και Su-35

10
1704
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Αμερικανική Κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις στη Κίνα επειδή αγοράζει ρωσικούς πυραύλους S-400 και αεροσκάφη Su-35, πράξη που προβλέπεται βάση της νομοθεσίας CAATSA.

Το State Department είναι υποχρεωμένο να επιβάλει κυρώσεις στο υπεύθυνο κινεζικό τμήμα που διαχειρίζεται τις αγορές στρατιωτικού υλικού, επειδή συναλλάσσεται με τη ρωσική εταιρία Rosoboronexport. Ακόμη 33 άτομα και εταιρίες μπήκαν στη “μαύρη λίστα” και απαγορεύεται οποιαδήποτε οικονομική δοσοληψία τους με τις ΗΠΑ.

Με τις παραδόσεις των S-400 στη Τουρκία να προγραμματίζονται για το 2019 και το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις να εκκρεμεί, η εφαρμογή περαιτέρω κυρώσεων στην Άγκυρα είτε στα πλαίσια του CAATSA, είτε εξαιτίας του πορίσματος της επιτροπής, φαντάζουν πιο πιθανές από ποτέ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gilan
Guest
Gilan

Από πού και ως που οι Αμερικάνοι κάνουν τέτοιες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες εις βάρος άλλων χωρών; Οι Κίνα δεν έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, θα πάρει την άδεια των ΗΠΑ;

Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται ως παγκόσμιος τρομοκράτης!
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την άμεση στρατιωτική αναμέτρηση με την Ρωσία όχι την Κίνα!

Nikodimos
Editor
Noble Member

H Κίνα κι η κάθε Κίνα μπορεί να αγοράσει από όπου επιθυμεί. Και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Το πώς θα απαντήσει σε αυτές τις συνέπειες είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι ότι μετά τις πρόσφατες εξαιρέσεις που προτάθηκαν για ψήφιση (Ινδία, Ινδονησία) για χώρες που πρόκειται να αγοράσουν ρωσικά όπλα, αν δεν επιβάλλονταν κυρώσεις σε κάποια χώρα, η συγκεκριμένη νομοθεσία θα περνούσε ντε φάκτο σε αχρηστία. Προφανώς και δεν ήθελαν (ακόμα) κάτι τέτοιο, οπότε ήρθε η σειρά της Κίνας.

Gilan
Guest
Gilan

Γιατί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες; Δεν έχει την αυτοδιάθεση;

Τι νόμος είναι αυτός που ισχύει εκτός συνόρων, όχι για τους Αμερικανούς πολίτες αλλά για χώρες;

Nikodimos
Editor
Noble Member

Δεν έχει να κάνει με θέμα αυτοδιάθεσης. Οι ΗΠΑ επέλεξαν αυτήν την πορεία κι ο λόγος είναι απλός: επειδή μπορούν. Αντίστοιχα Ρωσία και Κίνα μπορούν να ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία μέχρι το σημείο που και αυτοί αντίστοιχα μπορούν. Η Κίνα θα μπορούσε να κάνει ισχυρά οικονομικά αντίποινα, αλλά δεν την συμφέρει γιατί χρειάζεται τις δυτικές αγορές, αλλά το ανάποδο δεν ισχύει. Ο μόνος λόγος που χρειάζονται οι δυτικές αγορές την Κίνα είναι για αναλώσιμα καταναλωτικά προϊόντα. Κανείς στην Δύση δεν αγοράζει όπλα από την Κίνα, οπότε τυχόν κυρώσεις της Κίνας θα έπεφταν στο κενό. Η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει τίποτα… Read more »

Gilan
Guest
Gilan

«Οι ΗΠΑ επέλεξαν αυτήν την πορεία κι ο λόγος είναι απλός: επειδή μπορούν»

Μεγάλη αλήθεια είπες φίλος….!

Thomas
Guest
Θωμάς

Για να είμαστε δίκαιοι η σειρά της Κίνας ήρθε γιατί έχει στοχοποιηθει από την Δύση (όχι άδικα κατά την γνώμη μου) λόγω των πολιτικών και οικονομικών πρακτικών που ακολουθεί. Οι κυρώσεις αυτές είναι ένα ακόμα μέτρο πίεσης της Αμερικής που μαζί με τους δασμούς έχουν ως στόχο να φέρουν την Κίνα σε μια συνολική διαπραγμάτευση με την Δύση.

Aρα κατά την γνώμη μου το θέμα δεν έχει να κάνει με τα Ρωσικα οπλικά συστήματα αλλα με την γενικότερη Αμερικανικη πολιτική απέναντι στην Κίνα.

Ganesha Mahesvari
Guest

Άντε να κατανοήσουμε ότι όταν υπήρχε ο κουμουνισμός όντως είχε κάποια ουσία η στάση των ΗΠΑ αλλά το πως συμπεριφέρονται τη σήμερον ημέρα τους χαμηλώνει όλο και περισσότερο στα μάτια των τρίτων. Έχουν φτάσει σε γελοιότητες προσπαθώντας απεγνωσμένα να δημιουργούν “φανταστικούς” εχθρούς

kakaouskia
Guest
kakaouskia

Καλημέρα Το ότι έχουμε φτάσει να θεωρούμε φυσιολογικό οι ΗΠΑ να ψηφίζουν νόμους που επηρεάζουν άλλα κράτη προσωπικά με ανησυχεί. Όπως με ανησυχεί που ο επειδή οι ΗΠΑ θεωρούν οτι τα συμφέροντα τους είναι ολόκληρος ο πλανήτης και για να τα “προφυλάσσουν” έχουν στρατιωτικές δοιικήσεις ανά ήπειρο. Είμαι σίγουρος ότι αν αύριο η Ρωσία φτιάξει “διοίκηση βορείου Αμερικής” θα βουήξει ο τόπος από δημοσιεύματα για Ρωσική επιθετικότητα. Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ είναι καθαρά εκβιαστική και μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ώς οικονομικός πόλεμος. Πάντως αν ήμουν Κινέζος υπεύθυνος για εξοπλισμούς θα απαντούσα ότι για να ακυρώσω την παραγγελία θα ήθελα… Read more »

Thomas
Guest
Θωμάς

Δεν νομίζω ότι η Αμερική κάνει κάτι διαφορετικό από ότι έκαναν όλες οι αυτοκρατορίες κατά το παρελθόν. Είτε μας αρέσει είτε όχι οι ΗΠΑ είναι ο γενικός κουμανταδόρος του πλανήτη οπότε τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάντα σωστές). Αν η Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα θέλει να αντιδράσει ανάλογα μπορεί να το προσπαθήσει. Η Κίνα για παράδειγμα μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες που έχουν Αμερικανικά οπλικά συστήματα ή ακόμα και ένα εμπάργκο στις ΗΠΑ. Το ότι δεν το κάνει σημαίνει ότι παρά τις Αμερικανικές πιέσεις και δυσκολίες εξακολουθεί να θέλει να είναι εντός του… Read more »

dimitrisx
Guest
dimitrisx

Εδώ οι Βρετανοί κήρυξαν πόλεμο στην Κίνα για να μπορούν ελεύθερα να πωλούν όπιο στους Κινέζους. Αν δεν κάνω λάθος , η HSBC bank γι’ αυτό το λόγο ιδρύθηκε. Μπροστά σε αυτό, η κίνηση των Αμερικανών είναι πταίσμα.