Η Ιταλία καθυστερεί την απόκτηση του CAMM-ER

20
2251
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ιταλική κυβέρνηση έχει “φρενάρει” το πρόγραμμα απόκτησης του CAMM-ER, μεταδίδει το “Defense News”.

 

Σύμφωνα με τις αναφορές, το υπουργείο άμυνας της Ιταλίας απέσυρε αυτή την εβδομάδα αίτημα στο κοινοβούλιο για την έγκριση της προμήθειας του όπλου, ώστε να αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες και να νομοθετηθούν μειώσεις στην φορολογία.

 

Ο CAMM-ER αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του CAMM με μεγαλύτερο βεληνεκές, που σύμφωνα με τα στοιχεία της κατασκευάστριας εταιρείας αυξάνεται από τα 25+ σε 40+km. Η δαπάνη που απαιτείτο να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο για την προμήθεια ήταν €545 εκατομμύρια.

Η Ιταλία μελετά την εγκατάσταση του βλήματος CAMM-ER για νέα της πλοία

Αξιωματούχος της ιταλικής πολεμικής βιομηχανίας, που μίλησε ανώνυμα για το ζήτημα στο “Defense Νews”, τόνισε τον φόβο ότι η παρούσα κυβέρνηση θα μπορούσε να περικόψει μέχρι €1 δις από τον αμυντικό προϋπολογισμό τον επόμενο χρόνο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Guest
MisCo

Καλα, η Ιταλια εχει την πολυτελεια να το κάνει. Δεν νομιζω να περιμενει εισβολη απο Ελβετια. Και δεν ειναι να πει κανεις οτι θα προασπισει τα συμφέροντα της ΕΝΙ στην Κυπρο.

Ranger
Guest
Ranger

Αναμενόμενο με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, να δούμε τι επιπτώσεις θα υπάρχουν και σε άλλα μεγάλα προγράμματα, όπως το ναυπηγικό πρόγραμμα PPA. Να σημειωθεί ότι camm er θα χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί και στα υφιστάμενα συστήματα spada2000 που διαθέτουν με αντικατάσταση των aspide.

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Ενδιαφέρον. Δυνητικά δηλαδή, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον RIM-7M στα Skyguard.

Fingolfin
Guest
Fingolfin

Άντε να μας δώσουν τις Durand de la Penne να αποκτήσουν ρευστότητα. smile

Flight and Space
Admin
Famed Member

Oκ, ομολογούμε πως ήταν από τα πιο πετυχημένα που έχουμε ακούσει!

Fingolfin
Guest
Fingolfin

Εγώ μπορεί να αστειεύομαι αλλά αν συνεχίσουν το βιολί τους, θα έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς το 2015. Όσο μεγάλη οικονομία και να είναι η Ιταλία δε γίνεται να την “ταΐζουν” οι ευρωπαίοι.

kkalev
Guest
kkalev

Η Ιταλία έχει πρωτογενές πλεόνασμα, πλεονασματικό εξωτερικό ισοζύγιο και είναι καθαρός χρηματοδότης του προϋπολογισμού της ΕΕ. Πώς ακριβώς την “ταίζουν” οι Ευρωπαίοι;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πρωτογενές πλεόνασμα; η Ιταλία;

Spirit
Guest
Spirit

Αν και απαιτούνται αλλαγές σίγουρα καλύτερη λύση από τις La Fayette… γενικότερα προτιμω τις Adelaide, ειναι πιο έτοιμες και κοντά σε ότι γνωρίζει το ΠΝ. Αν αλλάξει και το κύριο ραντάρ με 3D είμαστε gg

Alexandros Lekkas
Guest

Μου φαίνεται δεν θα γλυτώσουμε τον MK13 εκτοξευτή , μας κυνηγάει…

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαμε να εξετάσουμε λύσεις από το Marina Militare, π.χ. το ΠΓΥ ΕΤΝΑ. Θεωρώ πως στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και καθώς ήδη έχουν εντάξει πολλά νέα σκάφη, η πώληση παλιότερων δεν θα ήταν απίθανη.

2 παρόμοια ΠΓΥ με ενισχυμένο οπλισμό για ισχυρότερη αυτοάμυνα και κάποιες τροποποιήσεις ώστε να δέχονται ειδικές δυνάμεις/πεζοναύτες θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτα…

Flight and Space
Admin
Famed Member

Καλή ιδέα, αλλά προσέξτε το “λεπτό” σημείο, μιλάτε για “πώληση”. Όσο χαμηλά και να μας τα δώσουν, εδώ δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, πως θα αγοράσουμε πλοία από την Ιταλία;

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Είπα “Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαμε να εξετάσουμε “… smile

Flight and Space
Admin
Famed Member

smile

John Pap
Guest
John Pap

o CAMM-ER ειναι ΙΣΩΣ ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος κάποιος να αγοράσει SYLVER πλατφόρμα (βασισμένη Fremm ) για Αεράμυνα περιοχής : 16-24 Sylver50 , 32-48 quad packet CAMM-ER (40km) + 8-16 Αστερ-30 (120km).

Οι γάλλοι ουτε τον MICA (με χαμηλότερες επιδόσεις) δεν εχουν καταφέρει να βαλουν quad packed σε Sylver.

kkalev
Guest
kkalev

@Πτήση
Η Ιταλία πέραν των ετών 2009 και 2010 είχε πρωτογενές πλεόνασμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρώ:

https://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2018/01/weodata/weorept.aspx?pr.x=38&pr.y=17&sy=2000&ey=2023&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&c=136&s=GGXONLB_NGDP&grp=0&a=

Σε απόλυτα ποσά συνολικά αυτό το διάστημα είχε πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 400 δις €

Fingolfin
Guest
Fingolfin

Εγώ ξέρω πως έχει χρόνια ελλείμματα (έστω και κάτω του 3%) και σήμερα χρέος 130-140% του ΑΕΠ της. Η ένταση αυτή τη στιγμή με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς προέκυψε διότι με χρέος τόσο υψηλό, της ζητείται να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (0% έλλειμμα), ενώ οι ιταλοί θέλουν έλλειμμα 2% το οποίο πιστεύουν θα αυξήσει την ανάπτυξη αγνοώντας τις ανησυχίες των αγορών (υπενθυμίζω 130-140% του ΑΕΠ χρέος). Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει τόση σημασία όταν οι δανειακές σου υποχρεώσεις είναι στο Θεό. Το θέμα είναι να έχεις πλεόνασμα, όχι απλά πρωτογενές. Για αυτό το λόγο στην Ελλάδα γίνεται λόγος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα,… Read more »

kkalev
Guest
kkalev

Ένα πρώτο βήμα ίσως θα ήταν να δεχτείτε ότι ο όρος “τους ταΐζουν οι Ευρωπαίοι” είναι το λιγότερο ατυχής για μία χώρα με εξωτερικό πλεόνασμα, καθαρό χρηματοδότη της ΕΕ και με σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα. Καλό είναι να αποφασίσουμε τι “ξέρουμε”. Οι χώρες μειώνουν το χρέος τους μέσω της διαφοράς ονομαστικής ανάπτυξης και επιτοκίου, όχι μέσω πλεονασμάτων. Το χρέος της Ελλάδας εκτοξεύτηκε μετά το 2009 (παρόλο το PSI) εξαιτίας της ύφεσης (μόνο η ύφεση το αύξησε 43% του ΑΕΠ το διάστημα 2010 – 2013) και θα μειώνεται εξαιρετικά αργά εξαιτίας της πολύ χαμηλής ανάπτυξης τις επόμενες δεκαετίες (κυρίως λόγω δημογραφικού). Η… Read more »

Fingolfin
Guest
Fingolfin

Ωραία, δεν τους ταΐζουν οι ευρωπαίοι ακόμα, αλλά όταν δε θα μπορούν να δανειστούν (αύξηση επιτοκίων) τί θα κάνουν; Απο ποιούς θα ζητήσουν χρήματα; Από τη Ρωσία και την Κίνα όπως εμείς; Επίσης μια ανάπτυξη 2% δε σε σώζει εκεί που έχεις φτάσει ως οικονομία. Αν έτρεχαν με ανάπτυξη 3-4% θα μιλούσαμε από άλλη βάση. Αναφέρεις το εξής: “Οι χώρες μειώνουν το χρέος τους μέσω της διαφοράς ονομαστικής ανάπτυξης και επιτοκίου”. Με 2% ανάπτυξη (Ιταλία) και επιτόκιο 3.6% έχουν πρόβλημα, δεν μειώνουν το χρέος τους, τα νούμερα έπρεπε να ήταν ανάποδα, δηλαδή 3,6% ανάπτυξη και 2% επιτόκιο δανεισμού (αναφέρομαι στο… Read more »

kkalev
Guest
kkalev

1) Πλεόνασμα σημαίνει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ότι τραβάω από την οικονομία περισσότερα λεφτά σε φόρους από όσα επιστρέφω σε δαπάνες. Συνεπάγεται κατ’ ανάγκη ότι ο ιδιωτικός τομέας είτε έχει την τύχη να συσσωρεύει εξωτερικά πλεονάσματα, είτε έχει ΑΡΝΗΤΙΚΗ καθαρή αποταμίευση. Δε γίνεται κάποιος τομέας να έχει πλεόνασμα χωρίς άλλος τομέας να έχει έλλειμμα. 2) Πώς ακριβώς μπορεί κάποιος να συγκρίνει ονομαστικό επιτόκιο με πραγματική ανάπτυξη; Ανάπτυξη 2% με πληθωρισμό 2% είναι 4% ονομαστική ανάπτυξη. 3) Η Ιταλία με βάση την Ameco έχει 3% μέσο επιτόκιο στο χρέος της. 4) Τόσα χρόνια μετά το SMP, το “Whatever it takes”, το OMT, το… Read more »