Σε επιχειρήσεις η παραλλαγή-απόκρυψη είναι ζωτικής σημασίας αλλά στην ειρήνη, εκτός από εκπαίδευση, μπορεί να είναι κι ένα καλό… quiz. Την περίοδο των εορτών, το Household Cavalry ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα τεστ για (πολύ) παρατηρητικούς: Βρείτε τους κρυμμένους στρατιώτες στο δάσος! Όμως δεν πρόκειται να είναι τόσο εύκολο.

 

Μπορεί οι άνδρες του Household Cavalry να είναι διάσημοι για τις εμβληματικές στολές και τα υπέροχα άλογά τους, όμως αυτή είναι μια μόνο πλευρά των δραστηριοτήτων τους. Πέραν των τελετουργικών τους καθηκόντων στα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, είναι μια άριστα εκπαιδευμένη μονάδα που χρησιμοποιεί ελαφρά τεθωρακισμένα αναγνώρισης Scimitar και CVR(T), οχήματα Jackal, τετράτροχες «γουρούνες» και σύγχρονα όπλα με την ίδια επιδεξιότητα που ιππεύει τα στρατιωτικά της άλογα. Αν δεν εντοπίσατε ακόμη τους κρυμμένους στρατιώτες στα δάση του Salisbury Plain, η ακόλουθη φωτογραφία της μερικής αποκάλυψης ορισμένων εξ αυτών ίσως βοηθήσει. Ακόμη; Είπαμε, δεν θα είναι εύκολο, είναι καλοί.

Το Household Cavalry (HCav) συγκροτείται από τα δύο παλαιότερα Συντάγματα του Βρετανικού Στρατού, τους Life Guards και τους Blues and Royals (Royal Horse Guards και 1st Dragoons). Τα Συντάγματα, μεγέθους Τάγματος, αποτελούνται από το Armoured Regiment το οποίο εδρεύει στο Combermere Barracks του Windsor και το έφιππο Household Cavalry Mounted Regiment που στρατωνίζεται στο Knightsbridge Barracks, στο Hyde Park του Λονδίνου. Η συγκεκριμένη μονάδα, τμήμα του Household Division, είναι και η επίσημη σωματοφυλακή της Βασίλισσας.

Τα υψηλού κύρους, ένεκα της σχέσης τους με την μοναρχία, Συντάγματα, επανδρώνονταν στο παρελθόν με στρατιώτες και, κυρίως, αξιωματικούς, από την βρετανική αριστοκρατία. Αν και σήμερα αυτό δεν ισχύει πια, το Household Cavalry διαθέτει ακόμη αξιωματικούς από τις ανώτερες τάξεις ενώ διατηρεί στενούς προσωπικούς δεσμούς με μέλη της Βασιλικής Οικογενείας –τόσο ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ, όσο και ο αδελφός του, Πρίγκηπας Χάρρυ, είναι αξιωματικοί των Blues and Royals.

Αν καταφέρατε να βρείτε τους παραλλαγμένους στρατιώτες ή είστε ένα βήμα πριν εγκαταλείψετε άπραγοι την προσπάθεια, η λύση του quiz… εμφανίζεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.